Merhaba dostlar, herkese iyi günler.
Yakın zamanda Çelebi Yer Hizmetleri'nin işe alım sürecini tamamladım. Süreç devam ederken veya sıfırdan başvuracak olan arkadaşlar için bir rehber olması adına tüm aşamaları detaylarıyla aktarmak istiyorum.
1. BAŞVURU VE ONLINE SINAVLAR
Kariyer.net üzerinden part-time (yarı zamanlı) başvurumu yaptım. Yaklaşık 3 gün sonra hem mail hem de SMS yoluyla sınav linki iletildi.
Sınavları geçtikten 2 gün sonra aranarak tebrik edildim ve görüşmeye davet edildim. Görüşme hibrit bir formatta gerçekleşti; İstasyon Şefi fiziksel olarak karşımdaydı, İşe Alım Sorumlusu ise Zoom üzerinden bağlandı.
Kurul mülakatı Cuma günüydü, Pazartesi günü için İngilizce mülakat tarihi verildi. Görüşmeye 1 saat kala link gönderiliyor.
Benim sürecim bu şekilde ilerledi. Şu an işe kabul veya ret cevabını bekliyorum.
Sürece girecek herkese bol şans dilerim!
Yakın zamanda Çelebi Yer Hizmetleri'nin işe alım sürecini tamamladım. Süreç devam ederken veya sıfırdan başvuracak olan arkadaşlar için bir rehber olması adına tüm aşamaları detaylarıyla aktarmak istiyorum.
1. BAŞVURU VE ONLINE SINAVLAR
Kariyer.net üzerinden part-time (yarı zamanlı) başvurumu yaptım. Yaklaşık 3 gün sonra hem mail hem de SMS yoluyla sınav linki iletildi.
- Genel Yetenek Sınavı:
- Önemli Uyarı: Sınav sırasında kameranız ve mikrofonunuz açık oluyor. Kopya ihtimaline karşı sistem sizi izliyor, buna hazırlıklı olun.
- İçerik olarak matematik bilginizi ve dikkat seviyenizi ölçen sorular ağırlıktaydı. Özellikle yüzdelik hesaplama soruları fazlaydı.
- Yanlışlar doğruları götürmüyor, bu yüzden boş bırakmamanızı öneririm. Tahminimce 15 civarı doğru barajı geçmek için yeterli oluyor.
- Not: Genel yetenek sınavını geçemezseniz, İngilizce sınavı ekranı açılmıyor.
- İngilizce Sınavı:
- Genel yeteneği geçerseniz hemen ardından 50 soruluk İngilizce testi geliyor.
- Seviye olarak ortalama B1 düzeyinde diyebilirim. Temel kelime bilgisi, dil bilgisi ve okuduğunu anlamaya dayalı.
- İçerik havacılık metinlerine dayanıyor ancak çok derin teknik bilgi gerektirmiyor. Uçak, kabin memuru, hava durumu, kalkış-iniş gibi temel terimlere göz atmanızda fayda var.
Sınavları geçtikten 2 gün sonra aranarak tebrik edildim ve görüşmeye davet edildim. Görüşme hibrit bir formatta gerçekleşti; İstasyon Şefi fiziksel olarak karşımdaydı, İşe Alım Sorumlusu ise Zoom üzerinden bağlandı.
- Süreç: Tamamen Türkçe gerçekleşti. "Sizi tanıyalım", "Neden biz?" gibi klasik sorular soruldu.
- Servis Güzergahı Detayı: Bulunduğum şehirdeki alımda servis güzergahına çok önem veriyorlardı. Eğer eviniz servis güzergahında değilse olumlu sonuçlanma ihtimali düşüyor (Bu durum şehre göre değişebilir).
- Vardiya sistemi ve maaş bilgileri aktarıldıktan sonra süreç olumlu olursa İngilizce mülakatı için aranacağım söylendi.
Kurul mülakatı Cuma günüydü, Pazartesi günü için İngilizce mülakat tarihi verildi. Görüşmeye 1 saat kala link gönderiliyor.
- Ortam: Mülakatta seviyenizi ölçen bir İngilizce öğretmeni ve kamerası kapalı olan bir Çelebi temsilcisi yer alıyor.
- İçerik: Sohbet havasında, yaklaşık 10 dakika süren bir görüşme.
- Nasılsın?
- Hangi bölümden, ne zaman mezun oldun?
- Daha önce çalıştın mı? (Çalıştıysan işinle ilgili sorular geliyor)
- Neden havacılık? Havacılıkla ilgili sayfaları takip ediyor musun?
- Tavsiye: Sakin olun ve rahat cevaplar verin. Sizden "Kraliyet İngilizcesi" veya mükemmel bir aksan beklemiyorlar. Önemli olan sorulanı anlamanız ve derdinizi anlatabilecek kadar akıcı cevap vermeniz. Ezberlenmiş, seviyenizin üstünde karmaşık cümleler kurmaya çalışıp panik yapmayın.
Benim sürecim bu şekilde ilerledi. Şu an işe kabul veya ret cevabını bekliyorum.
Sürece girecek herkese bol şans dilerim!