herhangi bir personel alınmayacak gibi bir durum yok. önem derecesi açısından çok gerekli olmayan pozisyonlara kısıtlama getirildi. dolayısıyla devasa bir havacılık ekosistemi THY. bunun içinde beyaz yakadan tutun da teknik personele kadar inanılmaz fazla departmanı ve çalışanı var. alımın durdurulacağı son yerler bana kalırsa cadet, kabin ve teknik personeller. çünkü covid gibi bir topyekün uçuş durma ya da aşırı belirsiz bir ortam yok. kaldı ki o durumda bile süreçte olanlar iptal edilmedi, sadece süreçleri ve filo atamaları baya bir ötelendi. dolayısıyla zaten çok fazla sesin çıktığı ve insanların demoralize olmaya yatkın olduğu bir dönemde herhangi bir departmana alım yapılmayacak gibi ibareler kullanmaktan kaçınmak gerekir. kaldı ki dün ve bugün kurul retest'i olan arkadaşlarımız var. bu da şu demek oluyor, cadet aşamasında bugün (mailin geldiği gün) bile süreç ilerliyor. yani orada kurulda bulunan ik ve kaptan, yine süreci ilerletmek için görevinin başında. 2026 yılında 460 pilot alacaklar, bir sürü uçak filoya katılıyor ve katılacak. bence operasyonel olarak zincirin en kritik halkasının alımlarını iptal etmeyeceklerdir. ağır ilerler o ayrı. sadece beni tek düşündüren, savaşın veya bölgenin tansiyonunun artacağını düşünerek mi bazı katı kurallar alındı onu çözemedim. nitekim savaş veya bölgedeki tansiyon düşecek olsa, bu mail atılmazdı diye düşünüyorum. mutlaka insider bir bilgi var ellerinde. hepimiz için en hayırlısı olması dileğiyle.