Özellikle Cadet Pilot adaylarının ilgisi olan CRM (Crew Resource Management) konusunda daha önce bir üyemiz, "CRM için Kitap Önerisi" başlığında bir konu açmıştı ve ilgili konuda okunması gereken kitaplar tartışılmıştı.
Bahsettiğim konu
havapersonel.com
Fakat CRM ve özellikle Liderlik konusu, birkaç kitaba sığmayacak ve sürekli öğrenim isteyen bir konu. Bu sebeple farklı kaynakları araştırıp okumak ve güncelde kalmak gerekiyor. Benim direkt olarak Cadet Pilot olma gibi bir hedefim yok fakat Liderlik konusu başta olmak üzere CRM'ye direkt olarak ilgi duyuyorum. Bu konuda da yaklaşık 1-2 haftadır akademik makalelere göz atıyorum ve okuduğum makaleler arasında, birazdan bahsedeceğim makale gerçekten çok yararlı ve bilgi dolu geldi. Dolayısıyla da sizlerle paylaşmak istedim.
Okuyacak olanlar için, makalenin akademik ve teknik birçok kısmı var. O kısımlara pek takılmamanızı öneriyorum ancak akademiyle ilgilenenler için tüm analizleri detaylıca açıklamış, makale yazarı. Makalenin genel amacı, Pilot öğrencileri ve aslında geleceğin Pilotları için bir liderlik modeli oluşturmak. Aşağıdaki tabloda da bu modeli görüyorsunuz.
Bahsettiğim konu
THY - Crm Için Kitap Önerisi
Merhaba arkadaşlar, kokpit (crm) için sağdan soldan duymaktan ziyade alıp okuduğunuz ve faydasını gördüğünüz / önerdiğiniz kitap var mı?
Okuyacak olanlar için, makalenin akademik ve teknik birçok kısmı var. O kısımlara pek takılmamanızı öneriyorum ancak akademiyle ilgilenenler için tüm analizleri detaylıca açıklamış, makale yazarı. Makalenin genel amacı, Pilot öğrencileri ve aslında geleceğin Pilotları için bir liderlik modeli oluşturmak. Aşağıdaki tabloda da bu modeli görüyorsunuz.
Ayrıca yukarıdaki liderlik modelinin daha iyi anlaşılması için araştırmacı, buzdağı modellemesi yapmış. Onu da yine aşağıya bırakıyorum.
Cadet Pilot adayı üyelerimiz başta olmak üzere, tüm havacılık sektörü çalışanlarını ilgilendiren Liderlik veya CRM konusunda sizlerin de makale, kaynak veya kitap önerisi varsa yorumlara bırakabilirsiniz. Bu konunun temeli olan makaleye ulaşmak içinse bir teşekkür yorumu bırakmanız ve ilgili linki ziyaret etmeniz gerekmekte. Hepinize iyi forumlar diliyorum.
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.