Umarım, sizler için de çok güzel sonuçlar almanızı dilerim.Çok tesekkur ederim çok güzel sonuclar almanız dileğiyleee
Umarım, sizler için de çok güzel sonuçlar almanızı dilerim.Çok tesekkur ederim çok güzel sonuclar almanız dileğiyleee
İyi geçti diyebilirim ama bunu bilemeyiz çünkü gerçek testte tepki verdiğinizde demodaki gibi ms bilgisi vermiyor. Siz tepkiyi veriyorsunuz ve test devam ediyor. Agility'deki en büyük problem yön tuşları ekranın orta alt kısmında olması sebebiyle, eliniz rahat bir pozisyonda olmuyor. Birçok kişi bu şekilde ifade etti kendini. Yine de tek ile yaptım ara ara minör kas hareketleri ile bileğimi rahatlattım. Ekranın dokunmatik olması sebebiyle de yanlışlıkla basmamak için evde çalıştığımda yaptığım ortalamanın +50-70 msini yaptım. Bunun tek avantajı fake yemenizi de engelliyor bir yandan.Deneyim için teşekkürler, ben de bu hafta gireceğim. Agility modülünüz nasıl geçti? Dokunmatik ekran olduğu için tek el mi çift el mi kullansam emin olamıyorum.
Aslında başvuru öncesinde bir çalışmam olmadı. Air crash investigation izliyordum ve ilanları arkadaşım aracalığıyla farkedince araştırıp ilgimi çekmesiyle yöneldim. Sonrasındaki çalışma ise sürecin başında olduğum için çok yazılabilecek bir şey yok. Ön ingilizce sınavı A2-B2 aralığında ve geçtim. PACE aşamaları için ise disiplinli çalışarak 15 gün kadar bir hazırlanma sürecim oldu. Olumlu sonuç almayı umuyorum herkes gibi, sonrasındaki süreçte çalışma disiplinini koruyarak diğer aşamalara çalışacağım. İngilizce dil belgesi için de her gün çok az da olsa bakmaya çalışıyorum.Öncelikle teşekkür ederiz. Bende bir sonraki ilana başvurmayı düşünüyorum, siz ilana başvurmadan önce ya da sonrasında nasıl bir yol izlediniz, nereden başladınız ? Bunlara da değinme şansınız olursa çok sevinirim.
Anladım hocam çok teşekkür ediyorum. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle kalan süreçteAslında başvuru öncesinde bir çalışmam olmadı. Air crash investigation izliyordum ve ilanları arkadaşım aracalığıyla farkedince araştırıp ilgimi çekmesiyle yöneldim. Sonrasındaki çalışma ise sürecin başında olduğum için çok yazılabilecek bir şey yok. Ön ingilizce sınavı A2-B2 aralığında ve geçtim. PACE aşamaları için ise disiplinli çalışarak 15 gün kadar bir hazırlanma sürecim oldu. Olumlu sonuç almayı umuyorum herkes gibi, sonrasındaki süreçte çalışma disiplinini koruyarak diğer aşamalara çalışacağım. İngilizce dil belgesi için de her gün çok az da olsa bakmaya çalışıyorum.
Teşekkürler, umarım sizler de alırsınız.Anladım hocam çok teşekkür ediyorum. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle kalan süreçte
Olumlu dönüş aldım, herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim. Umarım sizler de olumlu dönüşler alırsınız.Öncelikle yakın zamanda girmiş olduğum PACE aşaması için günün özetini ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum. Kesintisiz bir şekilde baştan sona deneyimini paylaşan çok az kişiye denk geldiğim için aklınıza takılabilecek şeyleri belki burada bulabilirsiniz.
Sizinle mail yoluyla paylaşılan adrese gittiğinizde adresi güvenlik görevlilerinden teyit edin. Zamanından önce orada olmanızı tavsiye ederim. Sabah kahvaltınızı da yapmanızı öneririm çünkü içeride sadece otomatlar var ve su sebili var. İyi ve hafif bir kahvaltı tavsiye ediyorum.
Girişte güvenlik gönderilen davet mailini ve kimliğimi kontrol etti. Sonrasında sınavın gerçekleştirileceği binayı tarif etti ve oraya gittim. Giriş alanında bulunan personel kimliğimi kontrol etti ve turnikelerden geçebilmem için geçici giriş kartı verdi. Sonrasında bina içi yönlendirmesini yaparak beni PACE bekleme salonuna yönlendirdi. 08:17 gibi görevli birisi gelerek panoya bir liste astı. Listede kullanacağınız bilgisayarın numarasını göreceksiniz. Sonrasında bizi sınavın yapılacağı salona götürdü. Herkes kendi yerine oturduktan sonra süreç ile ilgili bilgiler paylaştı. Sonrasında herkesin bilgisayarında bulunan joystick ve kulaklık ile ilgili test yaptırıldı. Ekranlarda işitme testi ve joystick kullanımı ile ilgili küçük bir demo ekranı ile karşılaştığınız ve problem olmadığını onayladığınız bir test. Size ilgili uyarıları ve bir problem olması durumunda ne yapılacağını detaylıca anlatacaklar. Elektronik cihazların sınav salonunda kapatılması istenecek, molalarda dışarı çıktığınızda veya bekleme salonuna gittiğinizde açabilirsiniz fakat sınav salonuna girdiğinizde kapalı olmalı. İlgili görevli, kendi ekranından sizlerin her hareketinizi görebiliyor, yani sizleri fiziki olarak gözetleyip strese girebileceğiniz bir durum yaşamıyorsunuz. Şimdi başlıyoruz...
Her yetenek modülü öncesi sizlere, modülün kuralları ve demo hakkı sunulacak. THY tarafından gönderilen demodaki kurallar ile aynıydı.
1. Sustained Attention
2. Audio Visual Memory
3. 3 Dimensioal Spatial Perception
Sonrasında 10 ya da 15 dakika mola verildi, molanın bitimine doğru mutlaka sınav salonunun önünde bekleyin. Geç kalmayın.
Sonrasında ise önce Fizik sonra Matematik modülü yapıldı. Ben bilgi modüllerindeki hazırlığımı ATPL TV üzerinden yapmıştım. Bu konudaki yorumum ise matematikteki soru kalıpları benzerdi. Matematik için yeterli olacaktır. Fakat fizikte matematik kadar bir benzerlik değildi.(30 sorunun 8-9 tanesi diyebilirim) Yine de iyi bir kaynak.
Matematik genel olarak yetiştirilebilir değildi ama sayısalcı iseniz ya da sıkı çalıştıysanız 25-26 tanesine doğru cevap verecek kadar zamanınız yetecektir. Ondalıklı cevaplar sebebiyle işlemler zaman alabiliyor.
Fizik ise ağırlıklı olarak sözel sorulardı, pek kalem oynatmalık bir soru yoktu.
Sonrasında tekrar bir mola verildi.
Mola dönüşünde ise:
4. Agility
5. Digit Span
6. Spatial Orientation
Sonrasında tekrar mola verildi.
Son olarak MIC modülü için ise gerçek sınav öncesi baştan sona daha kısa süreli olan 9 görev yapıyorsunuz. Gerçek testte de 9 görevi daha uzun süreli olarak yapacaksınız.
Skytest kullanarak joystick ile pratik yapmıştım ama gerçek testte kullandığım joystick çok daha hassastı, bunu demo aşamasında anlayacaksınız. Her görevde sesli komut var. Göstergelerin yerleri skytestteki gibi değil fakat demo aşamasında buna kolaylıkla alışacaksınız. Skytestten farklı olan bir durum ise Hız İndikatörü uçağın yükselip alçalmasından bağımsız kontrol ediliyordu. Yani skytestteki gibi Uçak yükseliyorken hızınız azalmıyordu. Hız indikatörü yükselip alçalma ile değişmiyordu. Görevde hızın bir anda düştüğünü/arttığını gördüğünüzde + ve - butonlarına çok fazla dokunmanız gerekiyordu. 1 basım ile çok fazla bir değişim olmuyordu.
Bunlar benim deneyimlerimdi, siz nasıl daha iyi olacağınızı düşünüyorsanız ona göre çalışmalısınız. Benim yazdıklarım süreç içerisinde belki değişiklik gösterebilir fakat sınav günü sizinle ilgilenecek görevlilerin dediklerinize uyunuz.
İyi çalışmalar dilerim.
Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.