Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

mirrr

Üye
19 Nis 2026
2
0
0
Meslek
Kokpit
Merhaba herkese, filo ataması beklerken sürecin durdurulmasını pandemi döneminde yaşayan oldu mu? Olduysa sonrasında süreç nasıl ilerledi? Yeni ilan açıldığında tekrar kurul mülakatına girmek gerekir mi? Çünkü Class 1 sertifikasına kadar tüm aşamaları başarıyla tamamlamıştım tarafıma iş teklifinin iletilmesini bekliyordum.

Pandemi döneminde maalesef adayları tekrar kurula almışlar. Daha önceki başlıklarda birden fazla kişi belirtmişti.
Bu ilan için de benim fikrim geçerlilik süresini göz önüne alacakları yönünde. Arkadaşlar bu konuda ifte de soru yöneltmişler ancak kesin bir cevap alamadı kimse galiba

Umarım 3 ay içerisinde açarlar ilanı bu aşamaları geçmiş kimse tekrar girmek zorunda kalmaz.

• Like
Tepkiler: ekselans06
Bizim ahımızı almayacaktınız 😄 insanlar nelerini verip bu işe girdi bir anda her şey kapanıp cadete yönelmişti yok onların profili iyi seçilmişler şöyle böyle dediler gördük meydanlarda 3 teker ineni teker patlatanı pistten çıkanı hayatında uçurtma uçurmamış adamları şirkete sözleşmeyle aldılar. Bizler evlerimizi arabalarımızı sattık gönül verdik bu işe yıllarca çabaladık bize üvey evlat muamelesi yapıldı. Cadet sistemi tamamen durdurulmamalı durumu olmayıp olmak isteyenler için de güzel fırsat ama adaletli olmalı 50% cadet 50% ntr pilot adayı olmalı. Rabbim büyüktür hiç üzülemiyorum durumunuza üzgünüm ilahi adalet diyebiliyorum sadece

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Bizim ahımızı almayacaktınız 😄 insanlar nelerini verip bu işe girdi bir anda her şey kapanıp cadete yönelmişti yok onların profili iyi seçilmişler şöyle böyle dediler gördük meydanlarda 3 teker ineni teker patlatanı pistten çıkanı hayatında uçurtma uçurmamış adamları şirkete sözleşmeyle aldılar. Bizler evlerimizi arabalarımızı sattık gönül verdik bu işe yıllarca çabaladık bize üvey evlat muamelesi yapıldı. Cadet sistemi tamamen durdurulmamalı durumu olmayıp olmak isteyenler için de güzel fırsat ama adaletli olmalı 50% cadet 50% ntr pilot adayı olmalı. Rabbim büyüktür hiç üzülemiyorum durumunuza üzgünüm ilahi adalet diyebiliyorum sadece
Dostum biz neden sizin ahınızı almış oluyoruz? Şirketin belirlediği politikayla adayların ne ilişiği var? Ayrıca cadeti lisanslı aday almak için durdurmadılar, ya da böyle bir açıklama yapmadılar en azından. Kriz durumuna ve buna bağlı alımların durdurulmasına sevinen aynı zamanda istihdam bekleyen biri olman da ayrı tezat.
Çok yazılacak şey var şu mesajın üzerine ama bir yararı yok.
Umarım içindeki manasız öfkeyi şirket ilan açarsa mülakatlarda da yansıtmazsın, yoksa sıradaki hedefin değerlendirme komitesi olur muhtemelen.
Yolun açık olsun

Merhabalar bu bir öfke mesajı değil sitemdi esasında. Şöyle bir ilişkisi var bu ilan sektörel sorunlardan dolayı durduruldu yalnız olası bir ihtiyaç durumunda 0 dan aday yetiştirmek için mi ilan açılacak yoksa (hiçbir zaman açılmayacak denilen) hazırda yetişmiş insanların girebileceği ilan mı? Kurul mülakatları crm değerlendirmeleri hakkında mesajına istinaden söyleyeyim öncelikle karşında bir pilot var dostum ve karşındaki kişiyi sadece bir metin ile tanıyamazsın. Onun imza beklerken sürecinin durdurulduğunu sizin yaşadıklarınızı daha önce yaşadığını ve tekrar çağrılmadığını bilmiyorsun. Havacılık sektörü ülkemizde çok acımasız çok meşakkatli bizler sadece biraz daha adil olmasını istiyoruz :)

• Like
Tepkiler: MrEnginar
Tam da bu yüzden THY cadet açarak iyi yapıyor, zira size süreç üzerinde hiçbir suçu olmayan insanlara karşı beslediğiniz öfke ile herhangi bir yolcu uçağı kontrolünün verildiğini düşünmek kabus gibi.
Üzülemiyormuş da ilahi adaletmiş de..
Havacılık yetkinliklerinize bu kadar güveniyorsanız cadet ilanlarına buyurun başvurun.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.