Merhaba,
Bu konuda ön sağlık kontrolü muayenesinde bir problem yaşar mıyım sizce? fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
- THY Cadet ilanına başvurmadan önce e-nabız sistemimi kontrol ettim ve raporlarım kısmında 2014 yılından hiç bilmediğim/hatırlamadığım bir ilaç kullanım raporu gördüm. Raporda kırmızı reçete ilaç ve tanı debh yazıyordu.
- Sadece "Raporlarım" kısmında "İlaç Kullanım Raporu" olarak görünüyordu, tanı/ziyaret/reçete/ilaçlarım vs görünmüyordu. Sanırım ilacı eczaneden gösterip almak için bu rapor.
- İlaç kullanım raporunu sildirmek için SGK ya gitmem gerektiği söylendi. Gittiğimde ilacı yazan doktoru bulmana gerek yok herhangi bir psikiyatri doktoruna muayene olup “Bu ilacı kullanmasına gerek yoktur, psikolojik bozukluğu yoktur.” şeklinde yazı alıp bize getir silebiliyoruz bu durumda dendi.
- Yazıyı herhangi bir doktordan alıp İlaç Kullanım Raporunu sildirdim. Fakat yazıyı aldığım doktor psikolojik muayene tanısı girmiş ve epikrize “2014 yılında debh tanısı ile ilaç yazılmıştır. Kişinin ilacı kullanmadığı ilaç dökümünde tespit edilmiştir. Güncel bir Psikolojik bozukluğu yoktur ve ilacı kullanmasına gerek yoktur." şeklinde yazmış.
- THY hekimleri psikolojik muayene tanısını görünce epikriz belgesini isteyecekler ve bu yazıyla birlikte 2014 yılında tanı koyulduğunu ve ilaç yazıldığını görecekler.
- Elimde ilacı hiç kullanmadığıma dair döküm mevcut ve ilaç kullanım raporu "Raporlarım" kısmından silindi. 2015 yılı öncesi olduğu için e-nabız sistemine 01.01.2015 tarihinde geçilmiş bu yüzden E-nabızımda tanı görünmüyor olabilir. Çünkü ben tanıyı sildirecek bir şey yapmadım. E-devletten SGK tedavi bilgileri sorgulama ekranında tanı görünüyor 2014 yılında.
Bu konuda ön sağlık kontrolü muayenesinde bir problem yaşar mıyım sizce? fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.