Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
AJet Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Ajet SAW Kabin Kurul mülakatı deneyimim
Güncel Durum
Sürecimle alakalı herhangi bir geri bildirim verilmedi.
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
23 Şub 2026
İletişim
5.00 yıldız
Süre / Hız
5.00 yıldız
Geri Bildirim
5.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
5.00 yıldız
Kurumsal İmaj
5.00 yıldız
Bireyselleştirme
5.00 yıldız
Şeffaflık
5.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
5.00 yıldız

andromeda

Üye
11 Ocak 2026
207
107
5
Meslek
Kabin
Merhaba arkadaşlar,

Bugün girmiş olduğum AJET Saw base mulakat deneyimimi anlatacağım.

Öncelikle boy-kilo ölçümü yapılıyor.+1 -1 kg sorun yapılmıyor.Dövme yara izi kontrolü yok,daha sonra ortaya cıkarsa direk eleme 😂

İngilizce için bir beyfendi girdi bana.2 Part şeklinde.İlk part kendini tanıtma.Benim cv de C1 yazdığımı gördü ve C1 in ne olduğunu biliyor musun sen diye sordu.Aynı anda gülmeye başladık,tatlı bir andı.Bana anlattı vs ben de b2 yim o zaman dedim.Kısacası patlattı beni biraz orda 😄

2.partta iki soru yöneltti.Sosyal medya hesabın var mı?Ve sosyal medya insanları nasıl etkiliyor?
Basit sorulardı,basit ifadelerle anladığınızı gösterin yeterli.Sonrasında kurul için sırayla cagrıldık.En sona ben kaldım kurum ramazan tarifesine gecmis galiba 15 30 dan sonra herkes cıkmaya başlamış😂

Benim bekledigim odaya mülakatı yapacak naif bir adam geldi sizi de alalım bir siz kaldınız dedi.Güleryüzlüydü.Beraber odaya gittik.Sona kalmakta bir hayır vardır belki gibi bir ifade kullandı,bu inanç dolu yorum beni biraz daha rahatlattı açıkçası😂

İçeride 1 kadın daha vardı.Oturdum.Önce kendimden bahsettim.Sonra oturduğum yer,cv üzerinden bir iki soru geldi.Çözdüğünüz bir krizi anlatın dendi.Ve ekip arkadaşınla yaşadıgın bir sorun ve çözümünü anlat dediler.Ben de yalın ifadelerle anlattım.Giriş-gelişme-sonuç şeklinde tabii ki.Bu bence önemli.

Sonrasında Motivasyonun ne,neden kabin memurlugu gibi sorular geldi.Daha önce satış yaptın mı sorusunda"Boarding by yapmadım ama garsonluk tecrübem oldu" dedim.Sonra kabin amirligi yapmış beyfendi bir bakındı, "on board mu ?" dedi.Ben de evet kusra bakmayın,sürçü lisan etti dedim.Önemli degil dendi.Bu bence sorun olabilecek bir söylem degildi tebessümleri eksik olmadı.En son "Ajeti biliyormusun?" denince, ben destan indirdim su kadar uçak,bu tarihte kuruldu vs dersimi çalışıp geldiğimi gayet iyi aktardım.En son çıkarken soruyorlar sizin de sorunuz var mı diye.Ben de geniş gövde uçaklar gelecek mi okyanus aşırı destinasyonlar gelecek mi gibi sorular sordum,gülümsediler ve cevap verdiler.Sonra sonuc için mail atılacak 1 ay içersinde dendi,ben de maillerimi günde 3 kez kontrol ederim dedim güldüler.Sıcak ve samimi bir ortamdı.Thy ye kıyasla kendimi daha rahat hissettim ve güzel geçti.
Aşagıya diger arkadaslara da sorulmuş soruları soruyorum,belki aynısı denk gelir çalışırsınız:

-Senaryo soruları(zorlu yolcu,aglayan cocuk,ekip arkadaşının birşey çaldıgını gördün naparsın gibi)
-Kriz yönetimi,çözdüğün bir kriz
-Seni en cok ne sinirlendirir veya zorlar
-Ekip arkadaşınla yaşadıgın problem ve çözümü

Ajet ucus agı,kuruluş tarihi vs bakın bir derim,artı yazar.Ve onlara da soru yöneltin en sonda,1 -2 soru sorun zaten onlar bunu istiyor.Sorum yok deyip geçiştirmeyin.Hepinize bol şans dilerim.

Oyla 1

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.