Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
AJet Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Kabin memurluğu
Güncel Durum
Sürecim olumlu sonuçlandı ancak şirket hala dönüş yapmadı. (Eğitim Sınıfı Açılmaması vs.)
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
3 Kas 2025
İletişim
5.00 yıldız
Süre / Hız
5.00 yıldız
Geri Bildirim
5.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
5.00 yıldız
Kurumsal İmaj
5.00 yıldız
Bireyselleştirme
5.00 yıldız
Şeffaflık
5.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
5.00 yıldız

Sonboing

Üye
8 Ocak 2026
41
15
0
Meslek
Kabin
Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle herkes için en hayırlısını dilerim. Biraz size AJet sürecinden bahsetmek istiyorum.

İlk olarak online değerlendirme sürecine giriyorsunuz. THY’de olduğu gibi videolu bir değerlendirme aşaması yok. Süreç; İngilizce sınavı, temel yetenek testi ve kişisel envanter testinden oluşuyor.

Kişisel envanter testi birçok kişi tarafından önemsenmiyor ama aslında oldukça önemli. Kurul mülakatında bu test devreye giriyor. O yüzden rastgele doldurmayın, gerçekten kendinize uygun şekilde cevaplayın.

Online sınavdan sonra bir süre geçtikten sonra beni kurul mülakatı, İngilizce mülakat ve boy-kilo ölçümü için çağırdılar. Boy-kilo aşamasında dövme kontrolü yapılmıyor ancak görünür bir dövmeniz varsa ve fark edilirse elenebileceğiniz söyleniyor. Benim boyum ve kilom tam ölçüldü, diğer adayların da eksik ölçüldüğünü düşünmüyorum.

İngilizce mülakat tamamen günlük konuşma şeklinde ilerliyor. “Kendini anlat” ile başlıyor, ardından ilginç buldukları bir konu üzerinden devam ediyorlar. Ben kendi alanımı belirttim sohbet o yönde ilerledi. İşimde hangi ürünleri vs kullandığım soruldu.

Bu benim ikinci mülakatımdı. Tavsiyem şu: İngilizce konuşurken illa “mükemmel” ya da “çok doğru” konuşmaya çalışmayın. İlk mülakatımda zor kelimeler kullanmaya çalıştığım için afallamıştım. Onlar sizin seviyenizi ölçüyorlar, dilbilgisi şovu beklemiyorlar. Zor tense’ler kullanacağım diye kendinizi kasmayın. Eğer bilmediğiniz bir konuysa direkt “bilmiyorum” demek yerine, “Bu konu hakkında detaylı bilgim yok ama şu şekilde yorumlayabilirim” gibi daha akıcı ve kontrollü cümleler kurabilirsiniz.

Kurul mülakatı tamamen CV üzerinden ilerliyor.

• Zorlu bir durum yaşadın mı?
  • Eski işinden neden ayrıldın?
  • Hiç uçağa bindin mi, bir sorun yaşadın mı?
    gibi sorular soruluyor.

Ben genelde zorlandığım durumlarda amirlerime bildirim yaptığımı söyledim çünkü önceki iş deneyimlerimde gerçekten böyle davranmıştım. Dürüst olun ama patavatsız olmayın.

Kişisel envanter testi kurul aşamasında tekrar karşınıza çıkabiliyor. Örneğin test sonucunda “takım çalışmasına yatkın ama çabuk sinirlenebilir” gibi bir profil oluştuysa, size “En son neye sinirlendin?” gibi bir soru gelebilir. Siz orada “Hiç sinirlenmem” derseniz tutarsızlık olur. O yüzden hem envanteri doğru doldurun hem de mülakatta kendinizi mükemmel göstermeye çalışmayın.

Bana “Bu işin seni zorlayacak yanları neler?” diye sordular. Ben de açıkça zorlayabilecek taraflarını anlattım.

Açıkçası sağlık aşamasını ben çok beklemedim 2 hafta sürdü ama birçok arkadaşımın uzun süre beklediğini duydum. Sağlık aşaması da aynı binada oluyor. e-Nabız üzerinden tanılara bakılıyor. Eğer bir tanı görürlerse MR ve röntgenleri inceliyorlar. Doktorlar gerçekten çok ilgili.

Benim küçük bir problemim çıktı ve ek tetkik istediler. Moralimi çok bozmuştu ama annem bana “Eleyecek olsalar direkt elerlerdi” demişti. Gerçekten de öyle oldu. Ek tetkiki götürdüm, aynı gün içinde mail geldi: “Sağlık raporu alabilirsiniz.” Arada sadece bir gün vardı.

Sonrasında Sivil Havacılık sitesinden verilen link üzerinden form dolduruyorsunuz (ücreti yaklaşık 190 TL). Ardından size bir doktor ve hastane atanıyor. Hastanede muayeneler kısa sürüyor, herkes oldukça ilgili.

Benden ek tetkik istediler.

• Sağlık raporu: yaklaşık 22.500 TL
  • Ek tetkik: yaklaşık 7.500 TL
  • Ön sağlıkta (mr farklilik gosterir): 7.500 TL

Bu ek tetkikler herkeste çıkmayabilir.

Ertesi gün raporumu teslim ettim. Aile hastalıklarının doldurulduğu bir form verildi. Çok uzun bir görüşme olmuyor zaten, “haber verilecek” deniyor. Saat 17.00 gibi 200’lü bir numaradan arandım.

Süreç tamamen bu şekilde. Korkmanızı gerektirecek hiçbir şey yok. Herkes çok sevecen ve cana yakın, özellikle doktorlar oldukça ilgili.

Umarım herkes için en iyisi olur 💙✨

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
merhaba, bilgilendirme için çok teşekkür ederim. glüten intoleransı çölyak gibi bir rahatsızlığım var ama diyetimi yaptığım için sağlık sorunum yok. Bu gibi durumlar sorun yaratır mı sizce bir bilginiz var mı?
Hic bilmiyorum eğer sağlik bilgilendirmesinde yazmiyorsa sorun olmaz sanki

Deneyimleriniz için çok teşekkür ederim herkes için çok detaylı ve güzel bir yazı olmuş . Ben de ön sağlık aşamasını geçtim , ek tetkik istediler devlet hastahanesinden mr çekilip şirkete mail olarak attım ve ertesi gün olumlu mesajı geldi . Şimdi sağlık raporu almak için İstanbul’a gidiyorum , umarım orada da ek tetkik istemezler çünkü ön sağlık için devlet hastahanesinde 4 gün önce mr çekildim . Pazartesi günü de raporları teslim etmeye gideceğim . Hala kesin gözüyle bakamıyorum , bir sorun çıkacakmış hissi var . Son aşamada nasıl bir ortam sürüyor merak ediyorum
Göz, nöroloji , piskiyatri , kbb ve dahiliye doktoru goruyor. Hastane asamasi cok kolay cidden goturdugun ek tetkik bunlar ile ilgili değilse hiç bulaşmiyorlar bile. Tesekkur eder sizide tebrik ederim

Acaba ek tetkik ne için istediler herhangi bir ilaç kullanımınız mı mevcut veya bir hastalık..özel değilse
Daha önce kurula kaldım sağlıktan dolayı 1 yıl 9 ay önce ajet ilk kurulum dönemleri alerjik astımım mevcut o dönem ön sağlık aşaması yoktu ve shgm den uçuşa elverişlilik raporunu almama rağmen yaklaşık 1 ay sonra döndüler kuruldan sağlıktan elemişlerdi.. şuan tekrar başvurdum süreci daha esnek tuttuklarını düşünerek bu nedenle paylaşırsanız çok memnun olurum 😊
Omuzumda yillar önce ödem vardi mr sonucumda vardi ama 1 sene sonra gittigim farkli bir doktor tani olarak yirtik girmiş bende hic yirtik olmadi mr sonucumda yoktur ajet doktoruda hakli olarak git bir ek tetkik getir dedi sonucumda temizdi senin durumunu bilmiyorum ama hem iş yeri hekimleri hemde hastanedeki doktor cok kibar ve cok ilgililerdi

Eda hanım mülakatta herkes saç sakalına dikkat etmişmiydi kurumda bu duruma özellikle dikkat ediliyor mu
Tabiki herkes takim elbiseler ile çok şık ve güzel şekilde katildi sağlik aşamasinda bir dress code yok ben bir arkadasimin yaninda refakatci olarak kaliyordum ön sagliğa giderken ve yanimda hic kiyafetim yoktu tayt ile gittim sorun olmadi ama kurula takim ile sagliğada arkadasinizla dateye gider gibi hazirlanmanizi tavsiye ederim 🤣

Acaba ek tetkik ne için istediler herhangi bir ilaç kullanımınız mı mevcut veya bir hastalık..özel değilse
Daha önce kurula kaldım sağlıktan dolayı 1 yıl 9 ay önce ajet ilk kurulum dönemleri alerjik astımım mevcut o dönem ön sağlık aşaması yoktu ve shgm den uçuşa elverişlilik raporunu almama rağmen yaklaşık 1 ay sonra döndüler kuruldan sağlıktan elemişlerdi.. şuan tekrar başvurdum süreci daha esnek tuttuklarını düşünerek bu nedenle paylaşırsanız çok memnun olurum 😊
Ben 2016 yılında futbol oynarken ön çapraz bağ yaralanması geçirdim ve bunun için ameliyat oldum . Dizimin mr ını güncel olarak görmek istediler , ek tetkik olarak buydu . Hareket kısıtlamam veya platin metal benzeri şeyler de olmayınca problem etmediler diye yorumladım

Ben 2016 yılında futbol oynarken ön çapraz bağ yaralanması geçirdim ve bunun için ameliyat oldum . Dizimin mr ını güncel olarak görmek istediler , ek tetkik olarak buydu . Hareket kısıtlamam veya platin metal benzeri şeyler de olmayınca problem etmediler diye yorumladım
Benimde sadece ilaç kullanımım var mevcutta kullanmıyorum allerjik astımdı dönemsel fakat ilk başvuruda ek tetkik vs hiçbir şey istemeden elenmiştim şuan biraz daha rahat davranıyolar gibi düşündüm sizde böyle söyleyince şans tabi..

Ben de daha yeni bordo pasaportumu çıkarttırdım ve eğitim için haber bekliyorum. Umarım hakkımızda en iyisi olur : ]

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.