Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
AJet Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu (ESB - Ankara Base)
Güncel Durum
Sürecim olumsuz sonuçlandı.
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
5 Ara 2025
İletişim
5.00 yıldız
Süre / Hız
3.00 yıldız
Geri Bildirim
3.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
4.00 yıldız
Kurumsal İmaj
5.00 yıldız
Bireyselleştirme
2.00 yıldız
Şeffaflık
3.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
3.00 yıldız

Daisydly

Üye
19 Kas 2025
281
202
5
Meslek
Kabin
Ortalama: 3,5/5
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere Ajet ESB (Ankara) Base tecrübesiz kabin memurluğu sürecimden bahsetmek istiyorum. Süreç, başvuru tarihinden itibaren şu şekilde ilerledi:

Süreç Takvimi:
  • 19 Kasım: İlana başvurdum.​
  • 30 Kasım: Sınav maili aldım (Süreç oldukça hızlı ilerledi).​
  • 3 Aralık: İngilizce, Genel Yetenek ve Envanter testlerini tamamladım.​
  • 5 Aralık: Mülakat daveti aldım.​
  • 16 Aralık: Mülakat tarihini seçtim ve katılım sağladım.​
Buraya kadar her şey çok güzel ve sistematik ilerledi. Şirketin bu alandaki düzeni gerçekten başarılıydı.

Mülakat Aşamaları:

Mülakat günü süreç üç aşamadan oluşuyor. Her bir aşamayı olumlu tamamlarsanız bir sonrakine geçiyorsunuz:​
  1. Boy-Kilo Ölçümü​
  2. İngilizce Mülakat​
  3. Kurul Mülakatı​
En son kurula girdiğinizde, size bir ay içinde dönüş yapılacağı belirtiliyor.

Kişisel Deneyimim ve Sonuç:

Benim açımdan süreç çok güzel geçmişti. Mülakatlarda herkes o kadar kibar ve ilgiliydi ki epey umutlanmıştım. Her şey çok sistemliydi, emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

Ancak sonuç beklediğim gibi olmadı:​
  • Mülakat günümdem iki hafta sonra çevremde olumlu dönüşler başladı fakat ben herhangi bir mail almadım.​
  • Beklemeye devam ettim ve bu hafta tekrar bir gruba olumlu dönüş yapıldı. Bu aşamadan sonra sonucun olumsuz olacağını anlamıştım.​
  • Tam olarak bu sabah (Mülakattan 37 gün sonra) olumsuz dönüş aldım.​
Herhangi bir sebep belirtilmeden toplu bir olumsuz dönüş yapıldı. Açıkçası neye göre elendiğimiz belli olmadığı için bu durum biraz kırıcı oldu.

Özetle, mülakata katıldıktan 37 gün sonra sürecim olumsuz olarak sonuçlandı ve bitti. İlk mülakat deneyimimdi, sağlık olsun. Şansımı farklı hava yollarında deneyeceğim.

Süreci merak eden arkadaşlara yardımcı olması ve biraz da üzüntümü yazarak hafifletmek amacıyla paylaşmak istedim. Herkese başarılar dilerim.

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar,

Sizlere Ajet ESB (Ankara) Base tecrübesiz kabin memurluğu sürecimden bahsetmek istiyorum. Süreç, başvuru tarihinden itibaren şu şekilde ilerledi:

Süreç Takvimi:
Buraya kadar her şey çok güzel ve sistematik ilerledi. Şirketin bu alandaki düzeni gerçekten başarılıydı.

Mülakat Aşamaları:

Mülakat günü süreç üç aşamadan oluşuyor. Her bir aşamayı olumlu tamamlarsanız bir sonrakine geçiyorsunuz:​
  1. Boy-Kilo Ölçümü​
  2. İngilizce Mülakat​
  3. Kurul Mülakatı​

Benim açımdan süreç çok güzel geçmişti. Mülakatlarda herkes o kadar kibar ve ilgiliydi ki epey umutlanmıştım. Her şey çok sistemliydi, emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

• Mülakat günümdem iki hafta sonra çevremde olumlu dönüşler başladı fakat ben herhangi bir mail almadım.​
  • Beklemeye devam ettim ve bu hafta tekrar bir gruba olumlu dönüş yapıldı. Bu aşamadan sonra sonucun olumsuz olacağını anlamıştım.​
Herhangi bir sebep belirtilmeden toplu bir olumsuz dönüş yapıldı. Açıkçası neye göre elendiğimiz belli olmadığı için bu durum biraz kırıcı oldu.

Özetle, mülakata katıldıktan 37 gün sonra sürecim olumsuz olarak sonuçlandı ve bitti. İlk mülakat deneyimimdi, sağlık olsun. Şansımı farklı hava yollarında deneyeceğim.

Süreci merak eden arkadaşlara yardımcı olması ve biraz da üzüntümü yazarak hafifletmek amacıyla paylaşmak istedim. Herkese başarılar dilerim.
merhaba umarim her sey gonlunuzce olur acaba gorulme acisindan cv de yapabilcegimiz seyler var mi bilgisi olan varsa cevaplarsa cok sevinirim🤧

Merhaba tabi kısaca anlatayım. İngilizce mülakatı çok güzel geçti bir kişi yapıyor mülakatı ve sohbet havasında ilerliyor. Kişiden kişiye değişiyormuş sorular ama bana hobilerimi, yaratıcı bi insan olup olmadığımı bunun önemini, ve farklı bi bölümden mezunken neden kabin memuru olmak istediğimi sordu. Kurulda şirket hakkında bir şey sorulmadı bana ama ben yine de hazırlıklı gitmiştim. Daha çok bölümüm hakkında ve kabin memurluğunun zorlukları hakkında bir de hayatımda stresi nasıl yönettiğimi örnek vererek açıklamamı istediler daha sonrasında da role play sorular soruldu uçakta olağan bi durum sorunu olan bir yolcu örneği verilerek sizin aslında durumu nasıl kontrol edeceğinize dair analiz yapabilmek için en zor kısım kuruldu bence
Teşekkürler. Peki kurul mülakatında sadece türkçe mi konuştunuz?

Bende olumsuz aldım her şey çok güzel geçmişti oysa.. Adil bir düzen olduğuna inanmıyorum maalesef

• Like
Tepkiler: Daisydly
  • Like
Tepkiler: pedestrian
öncelikle geçmiş olsun umarım daha güzel yerlerde olursunuz bir sorum olacaktı genel yetenek ve İngilizce sınavları nasıldı sınavlar hakkında biraz bilgi verebilir misiniz genel yetenekte içerik nasıldı ya da İngilizce şimdiden teşekkür ederim
Tekrardan merhaba daha öncesinden bilgilendirme yapmıştiniz ancak yine sormak istedim sınavlara girmeden önce çalıştınız mı hazırlık yaptınız mı genel yetenek olsun ya da İngilizce nasıl bir yol izlediniz sürece hazirlanirken şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar,

Süreç Takvimi:

Mülakat Aşamaları:

1. Boy-Kilo Ölçümü​
  2. İngilizce Mülakat​
  3. Kurul Mülakatı​

Öncelikle geçmiş olsun.Bende İngilizce online sınavlarına girmiştim ama başarısiz sonuçlandığına dair mail geldi mülakatta size ne tarz sorular sordular?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.