Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Ekibi
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Merhaba

Tebrikler! Emirates Kabin Ekibi Değerlendirme Günü için kısa listeye alındınız. Sizi orada görmeyi dört gözle bekliyoruz! Size etkinlik ayrıntılarını içeren bir e-posta gönderildi, lütfen e-postadaki talimatları izleyerek katılımınızı onaylayın.

Bana bu sabah böyle bir mesaj geldi. Sizede geldi mi? Daha önce mail gelmişti zaten ama bu mesaj bugün geldi.

Merhaba

Tebrikler! Emirates Kabin Ekibi Değerlendirme Günü için kısa listeye alındınız. Sizi orada görmeyi dört gözle bekliyoruz! Size etkinlik ayrıntılarını içeren bir e-posta gönderildi, lütfen e-postadaki talimatları izleyerek katılımınızı onaylayın.

Bana bu sabah böyle bir mesaj geldi. Sizede geldi mi? Daha önce mail gelmişti zaten ama bu mesaj bugün geldi.
Daha önce gelen e-posta’da katılımınızı onayladıysanız yapmanız gereken bir şey yok 😊 oraya vardığınızda sabah mail’inizi kontrol edin tekrar numaranız yazacak

• Like
Tepkiler: dilekaltng
Tabii biraz bahsedeyim, özellikle sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz.
Öncelikle otele vardığımda benim gibi mülakat için gelen arkadaşlarımı hemen fark ettim ve onlarla sohbete katıldım, tabii ki herkes pırıl pırıldı. Bu sırada hemen arkadaş olduk ve gerginliğimiz azaldı.
Daha sonra toplantı salonuna alındık ve bize Dubai’de yaşamın nasıl olduğuyla ve Emirates ile ilgili bir sunum yaptılar. Bu arada adaylar 80 kişiye yakındı. İki recruiter da çok yardımcıydı, sanırım bu biraz şansa göre çünkü İstanbul etkinliğindeki birinin recruiterlardan şikayetçi olduğunu okudum.
Daha sonra kısa bir süre verdiler bize, kendimizi tanıtma kısmına hazırlanmak için, burada recruiter’ın söylemenizi istediği şeyleri çok dikkatli dinleyin çünkü bu aşamada alakasız çok fazla şey söyleyenler oldu ve elendiler. Bizden söylememizi istediği adımız, o gün bize verilen numara, toplam süreleriyle önceki iş deneyimimiz, ve kabin memuru olduğumuzda ilk uçmak istediğimiz destinasyon ve nedeniydi.
Daha sonra tekrar kısa bir ara verildi ve başarılı olanların numarası ekrana yansıtıldı. Sayımız yarıya düştü diyebilirim. Bu arada recruiterlar bizim için sandalyeleri daire şekline getirmişler grup çalışması aşaması için. Gruplara ayrıldık ve recruiterların bize verdiği kağıttaki durumu çözmeye çalıştık. İnternette mutlaka görmüşsünüzdür bu aşamada grubu domine etmeyin, sadece kendi fikrinizi ve nedenini söyleyin çünkü benim grubumdaki iki kişinin bu yüzden elendiğini düşünüyorum, özellikle bir aday kendi görüşünü bize anlatmak için çok fazla bastırdı ve mimikleri çok agresifti. Ama grup olarak organizasyonumuz çok iyi oldu, kimin neyi hangi sırada söyleyeceğini hemen belirledik ve bu konuda sıkıntı yaşamadık. Bu arada bu grup çalışmalarının örneklerini internette bulabilirsiniz ben gitmeden önce sadece bu durumlara çalışmıştım. Bu aşama da bittikten sonra tekrar bir ara veriliyor ve yine aynı şekilde numaranızı görmezseniz eleniyorsunuz. Biz 10 kişiye yakın kalmıştık. Daha sonra çok kolay bir İngilizce testi oluyorsunuz telefonunuzdan, bu kısımda hiç elenen olmadı. Ve bunu da geçtikten sonra bana göre en zor kısma geldik, ama korkmanıza gerek yok çünkü recruiterlar talimatları çok açık ve net şekilde anlatıyorlar. Size bir link geliyor ve bu linkteki formu dolduruyorsunuz, yani CV’nizi oraya tekrar geçiriyorsunuz, ama sadece biraz uzun sürüyor çünkü başka detaylar da var.
Daha sonra fotoğraf çekimi aşamasında recruiterlar yanlarında getirdikleri kıyafet ve makyaj malzemeleriyle fotoğrafta daha iyi çıkmanız için değiştirmeniz gereken bazı şeyleri söylüyorlar, özellikle bu süreç kızlar için uzun sürdü. Benim kızlara tavsiyem orada tekrar kıyafet değiştirme sıkıntısı yaşamamak için dress code’a çok iyi uymanız. Bir de saçınızı olabildiğince yandan ayırarak topuz yapın çünkü ben yandan ayırmama rağmen bir kere daha yapmamı istedi ama kıyafetimle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım. Bir de makyajınızı mat fondötenle yapın ve yanınızda pudra getirin, recruiterlar makyaj malzemesi veriyorlar ama sizin kendinizinkini kullanmanız daha hijyenik olur 😁 ben malesef günün sonuna doğru yüzüm parladığı için ortak makyaj çantasından kullanmak zorunda kaldım.
Bu fotoğraf çekimi aşaması da hallolduktan sonra, mail adresimize hepimize sırayla bir link gönderildi (microsoft teams indirmeniz gerek) ve Dubai’den bağlanan ekiplerinden biriyle final interview gerçekleşti. En çok korktuğum aşama olmasına rağmen bütün adayların en rahat geçen aşaması buydu, bu aşamada ilk önce sizin sisteme girdiğiniz bilgileri doğrulamak için sorular soruyorlar, evet/hayır diye cevap verilen çok kolay sorular. Daha sonra 3-4 soru sordu daha önceki iş tecrübelerimle ilgili ve gün böylece bitmiş oldu. Bu aşamayla ilgili tavsiyem, daha önceki iş tecrübelerinizde üzerinden geldiğiniz bir zorluğu ve standartları aştığınız bir anı anlatmaya hazırlıklı olun 🙏🏻
Dediğim gibi özellikle sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar yardımcı olurum, ben şu anda hala dönüş bekliyorum 😊
Elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız. Bu arada istenen belgelerden hiç çıktı almadım pdf yeterli midir? Ekstra olarak oraya gelecek olanlar varsa lütfen burada haberleşip toplanalım çok heyecanlıyımmm

• Like
Tepkiler: artdeco
Elinize sağlık çok güzel anlatmışsınız. Bu arada istenen belgelerden hiç çıktı almadım pdf yeterli midir? Ekstra olarak oraya gelecek olanlar varsa lütfen burada haberleşip toplanalım çok heyecanlıyımmm
Ben hem çıktı aldım hem de PDF formatını indirdim ne olur ne olmaz diye. Bende çok heyecanlanlıyım ama İngilizcem yetersiz olduğu için olmayacağını biliyorum yinede deneyim olucak bana en azından bir dahakine daha bilinçli giderim

Ben hem çıktı aldım hem de PDF formatını indirdim ne olur ne olmaz diye. Bende çok heyecanlanlıyım ama İngilizcem yetersiz olduğu için olmayacağını biliyorum yinede deneyim olucak bana en azından bir dahakine daha bilinçli giderim
Ben çıktı almadım ya umarım sorun olmaz

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.