camit

Üye
24 Kas 2025
5
0
0
Meslek
Akademik
Merhabalar, 1990 doğumluyum. Kendi imkânlarımla ATPLf eğitimi almayı düşünüyorum. Fakat birkaç konuda kafama takılan sorular var;

1) Sektör yeterince büyüdü ve tecrübesiz/tipsiz ilanı bekleyen bir sürü kişi var.
Ben bu eğitimi 1.5–2 yıl içinde tamamlayacağım düşünülürse ve yaşımın durumu da ortadayken, şansım az mıdır?
Elbette kimse kesin konuşamaz ama hem maddi hem psikolojik olarak zor bir süreç olacağı için fikir almak istiyorum.

2) 2020–2022 yılları arasında toplam 5 kere psikiyatri ziyaretim oldu
Tanı olarak her seferinde “F43.2 – Genel Uyum Bozukluğu” girilmiş, her ne kadar muayene öncesi tanı girilmemesini talep etmiş olsam da.
Reçete yok ve ilaç kullanımı olmadı. Doktorla konuştum fakat tanıyı silmeyi reddetti. Bunu sildirmek için SGK’ya veya başka bir yere başvurmak mantıklı bir yol olur mu?

Konuyu yanlış yerde açtıysam özür dilerim:)

bence hiç mantikli degil bitince zaten 37 38 yasinda olacaksiniz işe girisiniz zor olacak ve suanda bekleyen cok kisi var maliyeti de cok yuksek atpl almanin. bunlari goze aliyorsaniz ucmak guzel sey

bence hiç mantikli degil bitince zaten 37 38 yasinda olacaksiniz işe girisiniz zor olacak ve suanda bekleyen cok kisi var maliyeti de cok yuksek atpl almanin. bunlari goze aliyorsaniz ucmak guzel sey
Evet hocam, dediğinizde çok haklısınız. Lakin iş değiştirme isteğim var, bu parayı ancak biriktirebildim ve denemek istiyorum. Çok mu mantıksız olur acaba durumum düşünüldüğünde?

Ayrıca psikiyatrik tanılar asıl sorunu yaratan şeyler sanırım burada,
@indigo11 @rsi hocalarımın yardımı olabilir mi hususla ilgili?

psikiyatrik tanilari havacilik hekimi bilir o konuda yorum yapmayim ama ben suan lisansli pilotum ve benim de sektore dair beklentilerim düsük ki daha yasim genc. 1 yildir acik ilan yok acilacak olana da yigilacak insanlar tabi eger acilirsa

• Like
Tepkiler: camit
Tüm paranızı kullanacaksanız sizin için kumar gibi olur ama maddi kaygınız bulunmuyorsa ve her zaman hayallerinizi süslüyorsa denemeye değer.

• Like
Tepkiler: camit
Merhaba, pilotajda psikiyatri geçmişi ya da ilaç kullanımının ne yazık ki hemen hiçbir şirkette kabulü söz konusu değil. Ayrıca beş psikiyatri kaydının hepsini sildirmek sizin için aşırı zor ve yıpratıcı bi süreç olur. Hevesinizi kırmak istemem fakat ben böyle bir kumarı oynamazdım. Burada önemli olan maddiyat değil harcadığınız zamanın boşa gidecek olma ihtimalidir bana göre.

Sayın @atanamayanpilot @rsi ve @AviatorT yorumlarınız için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi 2 yılı eğitimle harcayıp, sonra bu mesleği yapamamak büyük hüsran olur. Eskiden olan bu tanıların da bu kadar etkileyeceğini bilmiyordum. Sanırım pilot olamayacağımı kabullenmek en doğru seçenek gibi görünüyor, zor olsa da

Mesajımı editleyemediğim için tekrar yazıyorum: Kayıt sildirme işi olanaksız mıdır bu durumlarda acaba? Üstüne düşmenin bi yararı olmaz mı?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.