Pozisyon veya İlan Adı
Motor Bakım Teknisyeni
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
arkadaşlar bi şey soracağım çoğu arkadaşım atölye olduğu için yetkilendirmenin zor olduğunu başvurmanın gereksiz olduğunu düşünüyor ve maaşının da uçak teknisyenliğine kıyasla daha düşük olduğunu söylüyorlar bazı içerideki büyükler kesinlikle girme başvurma demişler eğer herhangi bir bilginiz varsa bu konuda paylaşır mısınız eğer olur da kabul alırsak kendimizi burada nasıl geliştireceğiz

arkadaşlar bi şey soracağım çoğu arkadaşım atölye olduğu için yetkilendirmenin zor olduğunu başvurmanın gereksiz olduğunu düşünüyor ve maaşının da uçak teknisyenliğine kıyasla daha düşük olduğunu söylüyorlar bazı içerideki büyükler kesinlikle girme başvurma demişler eğer herhangi bir bilginiz varsa bu konuda paylaşır mısınız eğer olur da kabul alırsak kendimizi burada nasıl geliştireceğiz
Kesin ve net olarak bir bilgim yok ancak hem TEC te çalışan motor teknisyenleri ile hem de normal uçak bakım teknisyenleri ile görüştüm. İlan TEC için değil turkish technic için açıldı yani ona bağlı olacağız muhtemelen ama sonrasında nasıl olur iştirake dönüşür mü bilgim yok. Bana genel anlamda olumsuz bir geri dönüş yapmadı kimse. yetkilendirme şirket içerisinde oluyor yani shgm gibi lisanslanma süreci yok benim anladığım. Tecrübe sürene ve eğitim sertifika gibi süreçlerle yetkileniyormuşsun. Maaş konusunda rakam sormadım ancak çok fark olmadığını tatmin edici olduğunu söylediler. Tamamen kişiye göre ve hedeflerine göre değişen bir bölüm. Eğer uçak üzernde çalışacağım lisans almak istiyorum diyorsan burası mantıklı değil çünkü atölyede çalışacaksın ama öyle sakın girmeyin başvurmayın seviyesinde bir negatiflik olacağını sanmıyorum. Sektör malum şuanda çok sıkıntılı başka da pek seçenek yok. Tamamen senin hedeflerine göre karar vermen gerek. Dediğim gibi net ve kesin bilgim yok sorup soruşturduğum bu şekilde herkesin düşüncesi farklı. Maaş konusunda da birisine uygun olan maaş başkasını tatmin etmez ona göre yorum yapar o yüzden bu dediklerimi kesin olarak algılamayın. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.

Ben de çok olumsuz yorumlar duydum. TEC ten farklı olarak RR için olduğunu söyleyen de oldu. CS olamazsın noncs kalırsın hep diyenler de oldu. Normal uçak bakım için 2027de bile alım yapılıp yapılamayacağı belli değil demişler. Acaba bu noncs kalırsın diyenler TEC e göre söylemiş olabilirler mi? Atölye dedikleri boardlar gibi mi oluyor? İnternette motor bakımları hangar benzer daha küçük yerlerde yapılıyor olarak görülüyor

TEC pratt whitney ile ortak bu ilan rolls royce ile ortak o doğru işte o yüzden belki bütün süreçler farklı olabilir ama yine de CS olma durumunun olmayacağını söylüyorlar sen motor teknisyeni olarak yetkilenip ünvan alacaksın. Yeni bir tesiste yeni bir şirket ile yapılacak bir proje bu o yüzden kimse çok bir şey bilmiyor tahmin olarak bir şeyler söyleniyor. Belki ilerleyen süreçte bilgilendirme yapılır benim bildiklerim bunlar.

Çok arada derede bırakıyor işe alım süreci olumlu ilerlemişken uçak bakım açılır diye endişeleniyorum ama o konuda da çok muallaklar

• Like
Tepkiler: MehmetEren
Maaş bilgisi olan var mı
Kesin ve net olarak bir bilgim yok ancak hem TEC te çalışan motor teknisyenleri ile hem de normal uçak bakım teknisyenleri ile görüştüm. İlan TEC için değil turkish technic için açıldı yani ona bağlı olacağız muhtemelen ama sonrasında nasıl olur iştirake dönüşür mü bilgim yok. Bana genel anlamda olumsuz bir geri dönüş yapmadı kimse. yetkilendirme şirket içerisinde oluyor yani shgm gibi lisanslanma süreci yok benim anladığım. Tecrübe sürene ve eğitim sertifika gibi süreçlerle yetkileniyormuşsun. Maaş konusunda rakam sormadım ancak çok fark olmadığını tatmin edici olduğunu söylediler. Tamamen kişiye göre ve hedeflerine göre değişen bir bölüm. Eğer uçak üzernde çalışacağım lisans almak istiyorum diyorsan burası mantıklı değil çünkü atölyede çalışacaksın ama öyle sakın girmeyin başvurmayın seviyesinde bir negatiflik olacağını sanmıyorum. Sektör malum şuanda çok sıkıntılı başka da pek seçenek yok. Tamamen senin hedeflerine göre karar vermen gerek. Dediğim gibi net ve kesin bilgim yok sorup soruşturduğum bu şekilde herkesin düşüncesi farklı. Maaş konusunda da birisine uygun olan maaş başkasını tatmin etmez ona göre yorum yapar o yüzden bu dediklerimi kesin olarak algılamayın. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
Ben de çok olumsuz yorumlar duydum. TEC ten farklı olarak RR için olduğunu söyleyen de oldu. CS olamazsın noncs kalırsın hep diyenler de oldu. Normal uçak bakım için 2027de bile alım yapılıp yapılamayacağı belli değil demişler. Acaba bu noncs kalırsın diyenler TEC e göre söylemiş olabilirler mi? Atölye dedikleri boardlar gibi mi oluyor? İnternette motor bakımları hangar benzer daha küçük yerlerde yapılıyor olarak görülüyor
Arkadaşlar öncelikle size lisans mevzusunu anlatayım.

Dünyanın her yerinde Engine Shoplarda Easa veya Faa lisansı verilmez. Onun yerine şirket içinde Ojt doldurup yetki alırsınız. Aldığınız yetki şirket içi geçerli olur. Yetki alınca maaşınız artar.

Uçak Motor Bakım Sektörü sandığınızdan çok daha büyük bir sektör.Almanya'da Mtu ve Lutfhansa yeni nesil motorların bakımında başı çekiyor.Her yıl Almanya'ya geçen oluyor.

Turkish Technic Pratt Whitney ile Türkiyede dar gövdeli uçakların motorlarının bakımını yapıyor.

Şuan bu yeni açılan ile Rolls Royce ile geniş gövdeli uçakların motorlarının bakımını yapacaklar.

Türkiyede bu iki dev hariç büyük bir MRO yok.Ama dediğim gibi yurt dışında da motor bakımı yapan büyük mrolar var.

Maaş olarak Turkish Technic iştiraklerinde iyi maaş alırsınız.B1 lisanslı teknisyen kadar yüksek alamasanızda yardımcı teknisyen gibi de düşük maaş almazsınız özellikle kıdeminiz ve yetkiniz olunca iyi maaş alırsınız.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.