Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
19 Ara 2025
27
2
5
Meslek
Kabin
Arkadaşlar Merhaba,

Cadet ilanlarında alımların durdurulduğu, THY'nin kemer sıkma politikası seyredeceği ve yönetim değişikliği haberleri gündemde. Benim gibi yedekte Kabin Memurluğu alımı için bekleyenler olduğunu biliyorum. Bu sürecin bizim alımımızı da etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum. Süreçle ilgili bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa çok sevinirim.

Arkadaşlar Merhaba,

Cadet ilanlarında alımların durdurulduğu, THY'nin kemer sıkma politikası seyredeceği ve yönetim değişikliği haberleri gündemde. Benim gibi yedekte Kabin Memurluğu alımı için bekleyenler olduğunu biliyorum. Bu sürecin bizim alımımızı da etkileyip etkilemeyeceğini merak ediyorum. Süreçle ilgili bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa çok sevinirim.
Aynı endişe içindeyim bizi muhakkak etkileyecektir bu durum eğer ki şanslıysak yaz sezonu yoğun geçer ve yeni uçak teslimatları da yapılırsa bu süreçte bizi çağırmama ihtimalleri çok düşük (sadece teori)

• Like
Tepkiler: sunny
Aynı endişe içindeyim bizi muhakkak etkileyecektir bu durum eğer ki şanslıysak yaz sezonu yoğun geçer ve yeni uçak teslimatları da yapılırsa bu süreçte bizi çağırmama ihtimalleri çok düşük (sadece teori)
Nisan-Mayıs gibi çağırılırız düşüncesi vardı. Bu da ertelendi sanırım. İnsan yoluna bakmakta zorlanıyor gerçekten bekleme sürecindeyken :(

• Like
Tepkiler: sunny
Arkadaşlar Merhaba,

Her yıl giden kabin memurundan daha fazla kabin memuru alınıyor giden dediğim emekli olan istifa eden sağlık sorunu çıkan doğum iznine ayrılan vs vs. Eğer yeni bir ilan açılması gecikecek olsa bile biz yedekleri kesin çağırırlar. Artı olarak kabin memurları belli bir saatin üzerinde uçamaz ve vardiyalı çalışmıyorlar. Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi dolayısıyla mutlaka yedekler çağırılır

• Like
Tepkiler: Ybngll
Nisan-Mayıs gibi çağırılırız düşüncesi vardı. Bu da ertelendi sanırım. İnsan yoluna bakmakta zorlanıyor gerçekten bekleme sürecindeyken :(
Danışmanlık veren kadın storysinde yavaşladığını yazmış tüm süreçlerin ama ben mayıs gibi olayların seyrine göre bişiler belli olacağını düşünüyorum verdikleri sürede ona işaret ediyor en azından süreçle ilgili bir bilgilendirme olacaktır ya da mail atıp sormayı deneriz

• Like
Tepkiler: oylesineiste1
Ek olarak şunu da söylemek istiyorum bu mail tüm birimlere gitti ve çok fazla birim var şoförden temizlik personeline kadar. Vardiyalı çalışanlar için endişelenilebilir ama kabin memurluğu endişeleneceğiniz son birim olsun
Danışmanlık veren kadın storysinde yavaşladığını yazmış tüm süreçlerin ama ben mayıs gibi olayların seyrine göre bişiler belli olacağını düşünüyorum verdikleri sürede ona işaret ediyor en azından süreçle ilgili bir bilgilendirme olacaktır ya da mail atıp sormayı deneriz
yavaşlayabilir tabi ki haziranda değil de eylülde ilan açılır mesela. Alınacak aksiyonları sadece personel alımının yavaşlaması olarak düşünmeyin bir sürü madde var

Ek olarak şunu da söylemek istiyorum bu mail tüm birimlere gitti ve çok fazla birim var şoförden temizlik personeline kadar. Vardiyalı çalışanlar için endişelenilebilir ama kabin memurluğu endişeleneceğiniz son birim olsun

yavaşlayabilir tabi ki haziranda değil de eylülde ilan açılır mesela. Alınacak aksiyonları sadece personel alımının yavaşlaması olarak düşünmeyin bir sürü madde var
Evet evet doğru söylüyorsunuz ama olayların seyrine bağlı olarak önlemlerin arttırılacağını söylemeleri burdaki herkesi geriyor sanırım terslik olsa bile en azından bir önceki sene gibi ajet kabine aktarıp mağdur etmeyebilirler uzun vadede

• Like
Evet evet doğru söylüyorsunuz ama olayların seyrine bağlı olarak önlemlerin arttırılacağını söylemeleri burdaki herkesi geriyor sanırım terslik olsa bile en azından bir önceki sene gibi ajet kabine aktarıp mağdur etmeyebilirler uzun vadede
Tavsiyem kimseye kulak asmayın kabin için bekleyenler olarak. Çünkü zarar ediliyor olsa bile kabin memuru belli bir saattin üzerinde uçması yasak

• Like
kemer sıkma politikası eşit değildir uçuşların durması. şu an şirketin başlıca gelir kaynağı zaten uçuşlar. dolayısıyla kabin ve cadet alımlarının durması için covid gibi global çapta bir kriz gerekir, çok şükür öyle bir durum da yok. ayrıca kabin memuru veya pilot uluslararası alınmış olan havacılık kuralları gereği belli saat uçuş süresini aşamaz, yani fazladan uçuşu sınırlı bir alan burası. fakat alımlar biraz daha ağır ilerleyebilir o ayrı mesele, ki zaten öyle ilerliyor.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.