24 Eki 2024
86
22
35
2 Ocak’ta İngilizce ve Kurul mülakatlarına girmiştim, bize süreci anlatan İK’cı beyefendi 20-25 gün içinde cevap alırsınız demişti ancak geçen haftalarda gelen “Sürecinizi değerlendirin” anketi ve “Başvurunuz değerlendiriliyor” şeklinde bir bilgilendirme maili dışında hala dönüş olmadı.

Forumda Kasım ayında mülakata girip hala dönüş almayanları görüyorum. Bizim işimiz de Mayıs’a kadar uzayabilir mi ne dersiniz? Bu bekleyişten dolayı iş değiştirme taşınma gibi kararları alamıyoruz kilitlendik maalesef. Bir de mülakat olumlu gelse dahi sağlık süreci olacak o da kim bilir ne zaman bitecek.

Hala daha mülakatlar sürüyormuş, tüm bu sürecin herkes için ne zaman sonlanacağını bilen var mı? Yazın dahi mülakat ve değerlendirmeler devam edecek olabilir mi? Mayıs’a kadar sürerse tam 1 yıl sürmüş olacak süreç.

Merhabalar konu dışı fakat ingilizce mülakat nasıl geçti ne sordular, kaç dakika sürdü
Başkasıyla konuşmadım ama zannediyorum herkesin benzerdir. Girer girmez selamlıyor, başta direkt hızlı konuşarak girmişti muhtemelen anlık takip edebiliyor musun görmek için.

Herkese kişisel sorular soruyor sanırım genelde Cv üzerinden ama konuların kendisi basit “Şu bölümü okuduğunu görüyorum benim pek bilgim yok anlatır mısın?” falan gibi topu sana atıp konuşturuyor. Bir süre dinleyip senin o an söylediklerine göre yeni sorular soruyor yine aynı basitlikte. Ben es kaza bölümümle ilgili biraz karmaşık bir konuya değindim sonra onun üstüne sorular sordu ama panik yapmamak hatta doğal olmak en iyisi. O soru üstüne güldüm ben de “o biraz zor bir konudur net hatırlamıyorum ama yanıtlamaya çalışayım” diye.

Çünkü konuyla ilgilenip cevap bekliyor gibi gözükse de asıl baktığı şey sen İngilizce söylenenleri ne kadar anlıyorsun, kendini ne kadar ifade edebiliyorsun. Bahsedilen konunun içeriği, ona ne kadar hakim olduğun falan önemsiz. (Tabii konuya hakimsen konuşman daha kolay olur) Arada notlar alıyor ve güler yüzlü davranıyor muhtemelen adayı rahatlatmak adına.

En önemlisi bu zaten panik yapmamak çünkü aşırı çat pat takıla takıla konuşmaz söylenenleri hiç anlamamış gibi davranmazsan muhtemelen geçersin. Ki sıra beklerken biraz duyabildiğim kadarıyla eee ııı diye fazla akıcı olmadan konuşan çoğu kişi de olumlu cevap aldı. Ben ordayken sadece bir kişi elendi o da herhalde çok çat pattı anlamadı falan. Bilemiyorum tabii.

Ne zaman gireceksiniz mülakata? İyi şanslar şimdiden.

• Like
Tepkiler: gunes
Başkasıyla konuşmadım ama zannediyorum herkesin benzerdir. Girer girmez selamlıyor, başta direkt hızlı konuşarak girmişti muhtemelen anlık takip edebiliyor musun görmek için.

Herkese kişisel sorular soruyor sanırım genelde Cv üzerinden ama konuların kendisi basit “Şu bölümü okuduğunu görüyorum benim pek bilgim yok anlatır mısın?” falan gibi topu sana atıp konuşturuyor. Bir süre dinleyip senin o an söylediklerine göre yeni sorular soruyor yine aynı basitlikte. Ben es kaza bölümümle ilgili biraz karmaşık bir konuya değindim sonra onun üstüne sorular sordu ama panik yapmamak hatta doğal olmak en iyisi. O soru üstüne güldüm ben de “o biraz zor bir konudur net hatırlamıyorum ama yanıtlamaya çalışayım” diye.

Çünkü konuyla ilgilenip cevap bekliyor gibi gözükse de asıl baktığı şey sen İngilizce söylenenleri ne kadar anlıyorsun, kendini ne kadar ifade edebiliyorsun. Bahsedilen konunun içeriği, ona ne kadar hakim olduğun falan önemsiz. (Tabii konuya hakimsen konuşman daha kolay olur) Arada notlar alıyor ve güler yüzlü davranıyor muhtemelen adayı rahatlatmak adına.

En önemlisi bu zaten panik yapmamak çünkü aşırı çat pat takıla takıla konuşmaz söylenenleri hiç anlamamış gibi davranmazsan muhtemelen geçersin. Ki sıra beklerken biraz duyabildiğim kadarıyla eee ııı diye fazla akıcı olmadan konuşan çoğu kişi de olumlu cevap aldı. Ben ordayken sadece bir kişi elendi o da herhalde çok çat pattı anlamadı falan. Bilemiyorum tabii.

Ne zaman gireceksiniz mülakata? İyi şanslar şimdiden.
Ha süresini söylemeyi unuttum ama herhalde olsun olsun 7-8 dk idi daha kısa da olabilir herkesin öyle.

26 Aralıkta girdim hala bekliyorum. 20 Aralıkta girip haber almayanlar dahi olmuş. Geçen hafta çarşamba mail attığımda önümüzdeki günlerde bilgilendirme yapılacağı söylendi fakat bekliyorum hala.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.