Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü Mezunları Havacılık Haricinde Nerelerde Çalışabilir?

• Konbuyu başlatan Captain
  • Başlangıç tarihi
Captain

Captain

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da anlayacağınız üzere çalışma alanlarını öğrenmek istiyorum.

Örneğin bir makine müh. Mezunu her fabrikada planlama, saha liderliği, tasarım mühendisliği gibi... Birçok alanda çalışabiliyor.
Sizin çevrenizde bildiğiniz bu şekilde çalışan biri var mı örneğin;
Mehmet uçak gövde motor okudu ama x (traktör) şirketinde bakım mühendisi olarak çalışıyor gibi...

Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum, bilgisi olan yorum yaparsa sevinirim.

Captain

Captain

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhaba, başlıktan da anlayacağınız üzere çalışma alanlarını öğrenmek istiyorum.

Örneğin bir makine müh. Mezunu her fabrikada planlama, saha liderliği, tasarım mühendisliği gibi... Birçok alanda çalışabiliyor.
Sizin çevrenizde bildiğiniz bu şekilde çalışan biri var mı örneğin;
Mehmet uçak gövde motor okudu ama x (traktör) şirketinde bakım mühendisi olarak çalışıyor gibi...

Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum, bilgisi olan yorum yaparsa sevinirim.
Konuya biraz daha açıklık getirmek istiyorum, bu bölümden Lisans (fakülte) mezunu bir kişi başka nerelerde beyaz yaka pozisyonunda iş imkânı bulabilir?
Havacılık sektöründe beyaz yaka olmadığı için alternatif arayışlara girmek isteyebilir..

Teşekkürler

H

Havadar

HavaPersonel.Com
Merhaba,
Bu bölümden mezun olup beyaz yaka olarak çalışabileceğiniz bir iş bulmanızın mümkün olduğunu zannetmiyorum. Belki istisnalar vardır ama onlarda direkt beyaz yaka olarak alınmayan fakat iş gereği beyaz yakaya evrilen işler olabilir. Benim tavsiyem bu bölüm okunurken yanında Açık Öğretimden bu bölümü destekleyecek ve iş bulma yelpazesini genişletecek bir bölüm okunması. Mesela bu bölüm okunurken yanında açıktan doküman yönetimi yada işletme okunup iş başvurularında ben bu işin hem tamir hem satınalma ve dokümantasyon kısmına da hakimim denebilir.

Konuyu okuyanlar;