HAVACILIK HABERLERİ Türk Havayolları ve İştirakleri Personel Alımları

• Konbuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
IMG 20230805 030420

Türk Havayolları'nın Bütikten Zirveye kitabında gelecek 10 yıl için büyüme hedefi olarak 2025 yılında 500 uçak sahibi olması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda birçok personel alımı yapılması bekleniyor.

Hali hazırda sahip olduğu personelin yetersiz olması uçuş aksaklıkları yaşatıyor ve müşteri memnuniyetini kötü yönde etkiliyor. Gecikmeli yapılan uçuşların büyük bir bölümü kokpit ve kabin ekiplerinin bir önceki uçuşlarından geç gelmelerinden kaynaklanıyor. Bu sebeple şu an başvurusu devam eden ve Eylül ayında süreci başlayacak olan Türk Havayolları Kabin Memuru alımında birçok adayın işe girebileceğini düşünüyorum.

Geçen seneye oranla fazladan 10 milyon yolcu taşıyan Türk Havayolları geçen sene ile aynı sayıda yer hizmetleri personeli ile operasyon yürütmeye çalışıyor. Bu da operasyonel aksaklıklara ve personelin daha fazla yıpranmasına sebep oluyor. Açık bir şekilde görülen bu eksikliğin kapatılması için yer hizmetleri personeli alımının da yapılacağını düşünüyorum.

Gören, duyan olur mu bilmiyorum ancak genel olarak havalimanlarında bazı ekiplerin yoğunluk karşısında artık dayanamadığı ve iş yavaşlatma uygulamaya başladığı konuşuluyor. İş yavaşlatma diye tabir edilen olay operasyonu tam olarak durdurmadan personelin yetkililere ses duyurmak için uyguladığı, bir işi tam performans yapmamak veya ayak sürerek yapmak anlamına geliyor. Şu sıralar personel yetersizliği herkesin dilinde bakalım sonuç ne olacak.

Sizin yorumlarınız nelerdir ?

S

seyhmus

HavaPersonel.Com
Ayak sürmek değilde iş tepmposuna belirli bir süreden sonra ayak uyduramamak diyelim havalimanı baya tempo gerektiren bir yer ama 8 saatten sonra vicut o tempoyu kaldiramiyor sosyal aktiviteyi ailemizle zaman geçirmeyi geçtim saatelerde biraz esneklik olsa yeterince uyuyabilsem yeter bana artık bu gorusteyim😁

Son düzenleme:
S

Serkan çakır

bende Tgs mesaiye çözüm bulması gerekiyor be sosyal aktivite ne özel hayat kaldı

M

Muhammed ...akkkk

Şöyle soylim ter üzerimizden hiç eksik olmuyor dolaba koyduğum t-shirt imi diğer gün girmiyorum kurumadigi için şunu belirtmek istiyorum bu ailenin bir parçası olmaktan mutluyum

T

TGS

TGS de ramp çalısani olarak vardiya saatlerinde o sıcakta kan ter içinde akşama kadar koştura koştura çalışıp üstüne birde mesai ye kalmak ya da erken den mesaiye gelmek artık çok can sıkıyor herkes bıktı artık 6 gün zaten çalışıyoruz bunun üstüne hafta da 3 4 gün mesai yapmak dinlenmeden işe gelip gidiyoruz . Yöneticilerin umrunda değil benim işim yurusunde nasıl yururse yürüsün modundalar olan hep işçiye oluyor.

T

Tgs

Gerçekten artık bu mesai kalma sorununu biran önce bi el atılması lazım ister istemez vücut kaldırmıyor artık uyku düzenimiz çok buzuldu rahat yatamıyoruz

B

Bin13feet

Mesai yapılır da bence ilk öncelik eksik kadrolarda iyileştirme yapılmalı böylelikle istihdam da artar insanlarda iş hayatları dışında ki hayatlarına da vakit ayırırlar, bir an önce alımların başlaması lazımdı hala da lazım

Konuyu okuyanlar;