Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot

dnzkn

Üye
1 Eyl 2025
24
8
0
Meslek
Kokpit
merhabalar,

benim enabızımda geçen sene atg atpo yüksek çıkmıştı. Bu yüzden doktor ek tetkik istedi. Şimdi baktırdım bu değerler ilaç vs kullanmadan 1/4 oranında düşmüş. Atg 30larda, atpo 50lerde. Diğer tüm tiroid değerlerim normal. Nodül de yok. Bu değerler için ne düşünüyorsunuz, thy için sorun olur mu? Bu tarz konularda bilgili olduğunuzu gördüm forumda. @indigo11

Arkadaşımda tiroid nodülü olmasına rağmen ve tsh oranı az yüksek olmasına rağmen geçti. Tamamen insiyatife kalmış bir durum

merhabalar,

benim enabızımda geçen sene atg atpo yüksek çıkmıştı. Bu yüzden doktor ek tetkik istedi. Şimdi baktırdım bu değerler ilaç vs kullanmadan 1/4 oranında düşmüş. Atg 30larda, atpo 50lerde. Diğer tüm tiroid değerlerim normal. Nodül de yok. Bu değerler için ne düşünüyorsunuz, thy için sorun olur mu? Bu tarz konularda bilgili olduğunuzu gördüm forumda. @indigo11
umarım rahatsız etmiyorumdur, bu konuda bilginiz var mı? @admin

umarım rahatsız etmiyorumdur, bu konuda bilginiz var mı? @admin

Geçmişte tiroid kanseri, tiroid bezi ameliyatı olanlar da dahil olmak üzere tiroid hormon bozuklukları ve/veya tiroid bezi patolojik bulgusu olan adayların işe girişi uygun değildir.

Sizin geçmişte ATG ve ATPO değerlerinizin yüksek çıkması, bir tiroid bezi patolojik bulgusu veya tiroid hormon bozukluğu olarak değerlendirilebilir. Ancak ek tetkik, ultrason vs isteneceğini düşünüyorum.

Geçmişte tiroid kanseri, tiroid bezi ameliyatı olanlar da dahil olmak üzere tiroid hormon bozuklukları ve/veya tiroid bezi patolojik bulgusu olan adayların işe girişi uygun değildir.

Sizin geçmişte ATG ve ATPO değerlerinizin yüksek çıkması, bir tiroid bezi patolojik bulgusu veya tiroid hormon bozukluğu olarak değerlendirilebilir. Ancak ek tetkik, ultrason vs isteneceğini düşünüyorum.
ultrason ve tahlil istedi ancak şu anki durumuma göre olumlu değerlendirilir miyim? kan tahlilimde ATG ve ATPO hafif yüksek.

ultrason ve tahlil istedi ancak şu anki durumuma göre olumlu değerlendirilir miyim? kan tahlilimde ATG ve ATPO hafif yüksek.
Hocam atg ve atpo yüksekliği hashimoto ya da graves hastalığı bulgusu olarak görülür genelde. Anladığım kadarıyla süreğen bir yüksek değer çıkma durumu söz konusu, yanlış anlamayın heves kırılsın istemem fakat sıkıntı yaratma potansiyeli olan bir durumdur bu. İstenen sağlık evraklarında da belirtilmiştir mutlaka bu durum.

• Like
Tepkiler: admin

Merhaba, Benden de prolaktinim (13.33(olması gereken) < 16.7 (benimki)) olduğundan dolayı Ek tetkik istendi. Ek tetkik olarak, Hipofiz MRG ve gerekli diğer tüm tetkikler olarak not düşülmüş. Şehir hastanesinde çalışan Endokrinoloji uzman hekimine muayene oldum ve de Prolaktin değerlerim tekrardan ölçüldü ve sonuç olarak prolaktin değerim normal çıktı. Ancak doktor Prolaktinim normal olduğundan MRG çektirmek istemiyor. Bunun için ISEGIRISSAGLIK@THY.COM adresine mail attım. MRG çektirmeli miyim vs ne yapacağımı bilmiyorum şu anda. Ne düşünüyorsunuz?

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.