Thy Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Avustralya Seyahat Açıklaması

• Konbuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat geçen gün açılan Avustralya uçuşları hakkında açıklama yaptı. Sayın Bolat açıklamasında personellerin de pass ve ced biletleri ile Avustralya seyahati yapabileceklerini vurguladı.

IMG 20240308 015243

İşte Sayın Bolat'ın açıklaması;

"Bu hat açılışında eşim bana eşlik etti. Her zaman olduğu gibi pas biletini kullandı. Avustralya vizesi dahil tüm masrafları da cebimizden ödedik. Gerçi 4 günlük organizasyonun harcamalarının çoğunu Eyaletin resmî kurumu “Viktorya Seyahat” yaptı. Yüzbinlerce turist Avrupadan buraya tatil için geliyor. Buraya uçan tek Avrupalı havayolu olan Türk Hava Yolları, daha konforlu ve daha hızlı turist akışı sağlayacak. Bu nedenle Victoria Travel ile daha çok işbirliği yapacağız. İnanıyoruz ki bu uçuşlarda yolcularımıza ülkemizin tarihi, kültürel ve dini eserlerini tanıtarak bir sonra ki gezilerini ülkemize yapmalarını ikna etme fırsatı bulacağız.

Viktorya Seyahat ile son gün MCG (Melbourne Cricket Ground) stadyumunda toplantı yaptık ve tanıtım faaliyetlerinin alt yapısını konuştuk. Avustralya’nın en büyük stadı olan MCG 100 bin seyirci almakta. 2 saatlik toplantı süresince locanın önünden grup grup geçen ziyaretçiler gördük. Ücretsiz olarak binlerce kişiye stadı gezdirirlerken tarihlerini anlatıyorlarmış. Ta Aborjinlerin zamanından beri (Avustralyalılar bu kıtanın yerlilerine indigenous diyorlar) bu stadın olduğu yer panayır, festivaller ve yarışlar için kullanılmış. Daha sonrada 1838’de kurulan Melbourne Kriket Kulübü tarafından inşa edilerek 1853’de kullanıma açılmış.

Bu toplantı öncesi, sabahın ilk ışıklarıyla beraber şehri havadan “Turkish Airlines” gözü ile seyrettik. Aslında bu balon turu da tanıtım amacıyla Viktorya Seyahat’in bir organizasyonuydu. 1930’lardan beri balon turları yapıyorlarmış ve şu anda tüm dünyada şehir içi balon gezisi düzenleyen tek yer burasıymış. Kapadokya dahil daha önce pek balon tecrübesi olmayan ben ve eşim için çatıların 20-30 metre üzerinden “uçmak” çok ilginç geldi. Bu kadar yakın olunca sabah okula gitmek için sokakta olan çocuklar ve annelerin heyecanla el sallamalarını karşılıksız bırakmadık. Hem kalkışta hem de inişte şehirdeki birçok spor sahasından rüzgar paternine en uygun olanları seçiyorlar.

Sonra da Avustralya’nın en büyük hayvanat bahçesini gezdik ve kanguruları yakından tanıdık. Videoda da gördüğünüz gibi bizim dokunmamıza, okşamamıza izin vermediler ve kuyruklarına basmamamız için çok dikkatli olmamızı istediler. Diğer ilgi odağı olan koalaların hem sayıları daha az hem de günün 22-23 saatini uyuyarak geçiriyorlarmış. O nedenle uzaktan seyretmekle yetindik. Ama bizimle gelen Türk gazetecilere diğer hayvanat bahçesinde ayrımcılık yapmışlar. Gazete ve televizyon programlarında kucaklarındaki koalayı seven gazeteci görürseniz, şaşırmayın.

Bir hat açılışı da böyle geçti. Çalışanlarımız da Pas ve CED biletleriyle Melbourne rahatça gidebilirler. İklim olarak güney yarım küre olması nedeniyle de kışın sıcak yerlere gideyim diyenlere güzel bir alternatif. Yalnız biraz pahalı bir şehir olduğunu söylemek isterim.

Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Geçen sene yaptığımız gibi Markamızda çalışan onbinlerce kadın arkadaşımızı temsilen bir grup ile Ekip Terminal binamızda öğleden sonra buluşup kutlayacağız."

Konuyu okuyanlar;