THY Thy Pilot Alımı Psikiyatrik Muayene Tanısı

Gforce46

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhabalar,

2017 yılında üniversitedeyken ailemin ve arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine psikiyatriden randevu almıştım ve orada anksiyete bozukluğu tanısı koyup hafif bir antidepresan vermişlerdi.

Online ingilizce sınavını geçtikten sonra sağlık şartlarına göz gezdirirken geçmişte anksiyete bozukluğu tanısı konulanların hiçbir şekilde alınmayacağını okudum ve açıkcası psikolojim bozuldu. Daha önce bu durumda olup da sağlık testini geçen var mı geçtiyse nasıl geçti?

İlk sağlık müdürlüğünden tanıyı sildirmek çözüm olur mu acaba bu konuda bilgisi olan var mı?

onuryzk

HavaPersonel.Com
allah kolaylık versin bu süreçte hocam :D Bende aynı dertten muzdaribim. İl sağlık müdürlüğü ile görüşüyorum doktor istifa etmiş. Diyolar ki eğitim araştırmadan heyet raporu alman lazım geçmişe dönük. Doktorla görüşüyorum hiç bir doktor öyle bir yazı yazmaz diyor. İl sağlığı tekrar arıyorum bizde bu zamana kadar eğitim araştırmadan öyle bir rapor alan birini görmedik diyor valla ne olacak bilmiyorum.

beribirc

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhabalar,

2017 yılında üniversitedeyken ailemin ve arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine psikiyatriden randevu almıştım ve orada anksiyete bozukluğu tanısı koyup hafif bir antidepresan vermişlerdi.

Online ingilizce sınavını geçtikten sonra sağlık şartlarına göz gezdirirken geçmişte anksiyete bozukluğu tanısı konulanların hiçbir şekilde alınmayacağını okudum ve açıkcası psikolojim bozuldu. Daha önce bu durumda olup da sağlık testini geçen var mı geçtiyse nasıl geçti?

İlk sağlık müdürlüğünden tanıyı sildirmek çözüm olur mu acaba bu konuda bilgisi olan var mı?
Merhaba,

Bende de 2021 yılında tanı olmayan bir genel muayene ziyareti var. O dönem uykusuzluk çektiğim için uyku hapı ile birlikte bitkisel bir sakinleştirici yazılmıştı. Biraz araştırdım ben de. Doktorunuzdan öncelikle sehven yazılmıştır dilekçesi almanız gerekiyor. Sonra il-ilçe sağlık müdürlüğüne iletiyorsunuz dilekçeyi. Eğer ilaç yazıldıysa ve ilaçları aldıysanız eczaneden silinmesi kabul edilmiyor maalesef. Bildiğim kadarıyla da çoğu doktor bu dilekçeyi vermeye yanaşmıyor. Sonuçta hata yaptığını kabul etmiş oluyor. Hiçbir doktorun insiyatif alıp böyle bir dilekçe yazacağını sanmıyorum...THY bu konularda bildiğim kadarıyla çok katı...siz şansınızı deneyin ama sildiremezseniz kesin elenme sebebi diye düşünüyorum ben de aynı durumdayım maalesef.

onuryzk

HavaPersonel.Com
Merhaba,

Bende de 2021 yılında tanı olmayan bir genel muayene ziyareti var. O dönem uykusuzluk çektiğim için uyku hapı ile birlikte bitkisel bir sakinleştirici yazılmıştı. Biraz araştırdım ben de. Doktorunuzdan öncelikle sehven yazılmıştır dilekçesi almanız gerekiyor. Sonra il-ilçe sağlık müdürlüğüne iletiyorsunuz dilekçeyi. Eğer ilaç yazıldıysa ve ilaçları aldıysanız eczaneden silinmesi kabul edilmiyor maalesef. Bildiğim kadarıyla da çoğu doktor bu dilekçeyi vermeye yanaşmıyor. Sonuçta hata yaptığını kabul etmiş oluyor. Hiçbir doktorun insiyatif alıp böyle bir dilekçe yazacağını sanmıyorum...THY bu konularda bildiğim kadarıyla çok katı...siz şansınızı deneyin ama sildiremezseniz kesin elenme sebebi diye düşünüyorum ben de aynı durumdayım maalesef.
Tanı silindikten sonra ilaç sıkıntı olmuyor hocam sonuç olarak doktor bir ilaç vermiş bizde doktora güvenip kullanmışız bu ilacı veya almışız. Bundan doğal bir durum yok. Burada sıkıntı tanıyı sildirmekte maalesef. Sağlık Bakanlığı kendi metadoloji belirlemiş fakat heyet doktorları bile yanaşmıyor böyle bir rapor veremem ben diye.

kkn

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhabalar,

Ne yazık ki bu sektörde, insanın sağlıklı bir birey olarak muayene edilmesinin yeri yok. Ağustos ayında girdiğim sağlık kurulunda yalnızca bir maddeden elendim; o da psikiyatriydi, babamı kaybettikten sonra ailem ve arkadaşlarımın isteği üzerine gittiğimde, 'hafif depresif nöbet' tanısı yüzünden elenmiş oldum. Silinmesi ayrı bir zorluk; eğer özel bir hastane ise süreç bir nebze daha kolay diye biliyorum. Bu süreçte, ne yazık ki bizim ek tetkik gibi bir seçeneğimiz yok. İnisiyatif kalındığı durumlarda, psikiyatrik muayeneye rağmen alınan adaylar oluyor. Bu süreçte tanı ve verilen ilaçların önemi büyük.

onuryzk

HavaPersonel.Com
Ne yazık ki bu sektörde, insanın sağlıklı bir birey olarak muayene edilmesinin yeri yok. Ağustos ayında girdiğim sağlık kurulunda yalnızca bir maddeden elendim; o da psikiyatriydi, babamı kaybettikten sonra ailem ve arkadaşlarımın isteği üzerine gittiğimde, 'hafif depresif nöbet' tanısı yüzünden elenmiş oldum. Silinmesi ayrı bir zorluk; eğer özel bir hastane ise süreç bir nebze daha kolay diye biliyorum. Bu süreçte, ne yazık ki bizim ek tetkik gibi bir seçeneğimiz yok. İnisiyatif kalındığı durumlarda, psikiyatrik muayeneye rağmen alınan adaylar oluyor. Bu süreçte tanı ve verilen ilaçların önemi büyük.
O insiyatifin ne olduğunu da biliyoruz hocam içiniz rahat olsun :) Bu ülkede sağlıklı olmak istemek suç. İlla ki gizleyeceksin psikolojik rahatsızlığını ki ileride cinnet geçirip uçağı dağın tekine vurabilesin. Zaten önemli olan ileride ne yapacağın hangi dağa vuracağın değil. Önemli olan burada ne kadar iyi gizleyebiliyorsun rahatsızlığını.

9 aylık erkek bebeğim var. İleride kesinlikle psikiyatri-psikolog muayenesine götürmeyeceğim. Gerekirse illegal taraflardan ilaç bulup veririm. Bizim çektiğimiz rezilliği çekmesin diye.

nurce2345

HavaPersonel.Com
Arkadaslar şimdi diyelim ki bir asamadan 2 kere gecemedim mesela psikometrik testten 3. kere aynı ilana basvurabilir miyim bi limit var mı

cadettopilotto

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar merhabalar,

Verilen ilaç e nabızda hangi tür reçete olarak gözüküyor

falconflyer

HavaPersonel.Com
Hocam selamlar. Başınız sağ olsun öncelikle. Tanı son 3 yıl içerisinde miydi? Direkt mi elediler, ek tetkikle mi elediler?

Konuyu okuyanlar;