Mlsss1024

Üye
19 Mar 2025
2
0
0
Arkadaşlar polikistik over’dan elenen var mı? Bu durumda neye bakıyorlar ? Derecesi mi önemli? Hormonlar iyiyse geçebiliyor muyuz? Tahlillere mi bakılıyor yoksa kistin ultrasonda direkt gözükmesi elenme sebebi mi ? Gittiğim doktorlar pcosun havacılıkla ne ilgisi var ne saçma sey diye tepki veriyorlar. Yani eğer direkt elenme sebebi ise vazgeçip farklı bir kariyer planı yapacağım. Lütfen bu durumu yaşayan birisi dönüş sağlayabilir mi aylardır cevabını alamıyorum bu sorunun:( neye dikkat edildiğini bilmek istiyorum lütfen

Arkadaşlar polikistik over’dan elenen var mı? Bu durumda neye bakıyorlar ? Derecesi mi önemli? Hormonlar iyiyse geçebiliyor muyuz? Tahlillere mi bakılıyor yoksa kistin ultrasonda direkt gözükmesi elenme sebebi mi ? Gittiğim doktorlar pcosun havacılıkla ne ilgisi var ne saçma sey diye tepki veriyorlar. Yani eğer direkt elenme sebebi ise vazgeçip farklı bir kariyer planı yapacağım. Lütfen bu durumu yaşayan birisi dönüş sağlayabilir mi aylardır cevabını alamıyorum bu sorunun:( neye dikkat edildiğini bilmek istiyorum lütfen
Kesin bir elenme sebebi değil ek tetkik isteyebilirler şansını değerlendir derim.

• Like
Tepkiler: Mlsss1024
bir de boyun düzleşmesi bir problem mi? Yani insanların yüzde 70inde var bu problem
Boyun düzleşmesi (servikal lordozun azalması), tek başına THY’nin sağlık muayenesinde elenme sebebi olmaz. Ancak, şiddetli ağrı, hareket kısıtlılığı, baş dönmesi veya sinir sıkışması gibi ciddi semptomlar varsa, detaylı inceleme yapılabilir.
Kabin memurları uzun süre ayakta kalmak, ağır ekipman taşımak ve sık sık yukarıya uzanmak zorunda olduğu için, doktorlar ilerleyen seviyedeki boyun rahatsızlıklarını değerlendirme aşamasında dikkate alabilir. Ama hafif düzleşme ya da ara sıra ağrı yapıyorsa, genellikle sorun teşkil etmez.
THY’nin sağlık muayenesinde seni değerlendiren doktor da son kararı verecektir.

• Like
Tepkiler: Mlsss1024
Arkadaşlar polikistik over’dan elenen var mı? Bu durumda neye bakıyorlar ? Derecesi mi önemli? Hormonlar iyiyse geçebiliyor muyuz? Tahlillere mi bakılıyor yoksa kistin ultrasonda direkt gözükmesi elenme sebebi mi ? Gittiğim doktorlar pcosun havacılıkla ne ilgisi var ne saçma sey diye tepki veriyorlar. Yani eğer direkt elenme sebebi ise vazgeçip farklı bir kariyer planı yapacağım. Lütfen bu durumu yaşayan birisi dönüş sağlayabilir mi aylardır cevabını alamıyorum bu sorunun:( neye dikkat edildiğini bilmek istiyorum
Merhabalar, PCOS için her ne kadar jinekoloji bölümü ilgileniyorMUŞ gibi görünse de aslında PCOS endokrinoloji ve metabolizma hastalıklarının ilgi alanına girer. Tanı kısmında doğrudan pcos vs yazmıyorsa, endokrinoloji bölümünde AMH vb. kan tahlilleri yaptırmanızı tavsiye ederim. ÇÜNKÜ Ultrason vb. görüntülerde tanımlanan PCOS aslında SUBJEKTİF bir tanıdır ve gerçekliği sorgulanır. Fakat AMH testi PCOS'un objektif olarak tanımlanmasını sağlar ve şiddetini de yine objektif olarak belirler. AMH değeriniz sınırlar dahilinseyde size PCOS denilemez. Sevgiler

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.