Thy Kabin Memuru Sağlık Kurulundan Olumlu-Olumsuz Alanlar...

• Konbuyu başlatan fuzdriel
  • Başlangıç tarihi
F

fuzdriel

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar Merhaba,
Bir çok konu açılmış ve en çok merak edilen konu sağlıktan elenme durumu. Sağlıktan hangi sebepten dolayı elendiniz? ve hangi sağlık sorununa sahip olmanıza rağmen sağlık aşaması olumlu geldi?
Malum hastaneden alınacak olan saülık raporu 15bin tl tutuyor. Daha önceden bu durumu yaşayanlar tecrübelerini paylaşırsa bazılarımız için büyük bir meblağ olan bu ücreti ödemeden önümüze bakmamıza yardımcı olacaktır.
Örneğin ben 2022 yılında bel fıtığı için fizik tedavi aldım bu tedavi ve mri görüntüm ve raporu e nabızda görünüyor. Bu durumum sebebi ile elenen oldu mu ya da olumlu olan var mı?

U

user62131125152111212

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar Merhaba,
Bir çok konu açılmış ve en çok merak edilen konu sağlıktan elenme durumu. Sağlıktan hangi sebepten dolayı elendiniz? ve hangi sağlık sorununa sahip olmanıza rağmen sağlık aşaması olumlu geldi?
Malum hastaneden alınacak olan saülık raporu 15bin tl tutuyor. Daha önceden bu durumu yaşayanlar tecrübelerini paylaşırsa bazılarımız için büyük bir meblağ olan bu ücreti ödemeden önümüze bakmamıza yardımcı olacaktır.
Örneğin ben 2022 yılında bel fıtığı için fizik tedavi aldım bu tedavi ve mri görüntüm ve raporu e nabızda görünüyor. Bu durumum sebebi ile elenen oldu mu ya da olumlu olan var mı?
Elerler

F

fuzdriel

HavaPersonel.Com
merhaba benim de bu yıl el bileğim kırıldı ve fizik tedavisi gördüm bu elenmeme neden olur mu
Kemik Kırılması Sonrası VeyaHerhangi Bir Sebeple YapılanAmeliyatları Sonrası Platin, Vida,Metal Plakalar vs. Uygulaması

Geçmişte kemik kırılması veya herhangi bir sebeple yapılan ameliyatlar sonrası platin, vida, metal plakalar vs. uygulanan tüm adayların işe girişiuygun değildir.Yukarıda belirtilen işe alımı uygun olmayan durumla ilgili muayene öncesi platin, vida, metal plakalar vs. çıkarılması ameliyatı olan adaylar ameliyatlarından 6 hafta sonra SHGM Yetkili Havacılık Merkezinde yapılan ortopedi muayenesi sonucunda patoloji saptanan ve ameliyat tanısı listede belirtilen tanılardan birisi olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.

G

ggg

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar Merhaba,
Tekrar ek tetkik isterler fıtık veya başlangıcı yoksa sorun olacağını zannetmiyorum. Yolunuz açık olsun

B

buse12

HavaPersonel.Com
4 ay önce mr çektirdim raporda bütün bulgular normal yazıyor bir sorun çıkar mı

K

kplnn9955

HavaPersonel.Com
arkadaşlar ben video mülakatı geçtim. sorum şu sağ bilek ameliyatlı. 2 ay önce bel fıtığı için mr çekildim. mr da fıtık var denmiyor. fizik tedavi gittim D vitamini yazmış sadece. kontrol demiş. Burun kırık ama herhangi bir işlem yok. elenir miyim? Dışardan bakınca hiçbirşey belli olmuyor. bilek ameliyatı sistemde çıkmıyor.

M

myeong

HavaPersonel.Com
Merhaba 10 sene önce Ritim bozukluğu tanısı koyulmuştu ama 5 senedir kontrollerimde bir sıkıntı yok sağlık elermi acaba

V

velov1s

HavaPersonel.Com
Merhabalar,
1. 4 sene önce omzumdaki ağrı yüzünden doktora gittim ve kendisi büyük ihtimalle ödem var diyip MR istedi. Korona araya girince yaklaşık 8 ay sonra sonuç gösterebildim. Tehşis doğruydu ödem olduğu konusunda ama tanı olarak Bisipital Tendinit konulmuş (8 ay sonra gösterdiğim MR sonucunun tanısı olarak). Sağlık şartlarında diğer omuz hastalıkları diye geçiyor ancak herhangi bir tedavisi olmadığı herhangi bir insanında başına gelebilecek herhangi bir ufak ters harekette oluşabilecek bir durum olduğunu ve tedavinin tek yolu o kolu bir süre kullanmayacaksın demesi ve dediğini yaptıktan 2 ay sonra geçmesi ve üzerinden 4 sene geçmesine rağmen bir sıkıntı yaratır mı?

2. Sorum ise sağolsun genel kontrol amaçlı tam kan tahlili, röntgen ve ultrason çekimi veren iç hastalıkları doktorum, röntgen hatasıdır ama yine de işimizi ihtimale bırakmayalım diyip ilaçsız tomografiye soktu. Rapor da her şey temiz çıkmasına rağmen sondaki yazıda " Vertebra korpuslarında dejenerasyon ve osteofitik sivrileşme izlenmektedir." ibaresi bulunmakta ancak omurga için en doğru cevap MR ile alınmakta. Herhangi bir ağrım sızım omurga kısmımda bulunmamasına rağmen böyle bir sonuç çıkmış ciğerlere baktırırken ters köşe bir şey çıkması canımı sıktı. 15k rapor ücreti verdikten sonra sırf ciğer diye gittiğim ağrımın sızımın olmamasına rağmen bir yazı ibaresinden dolayı elenmek istemem açıkçası bunun için sizce ek tetkit ister mi? Tabi MR ve Tomografi raporlarına bakıyorlarsa?

3.
Sorum E-Nabız Sistemi üzerinde mesela Gastrit TANIMLANMAMIŞ gibi yazı var ve bu tanı olarak girilmiş. Tanımlanmamış ibaresinin tanı olarak girilmesi garip ve Türkçe olarak baktığımızda doğru tespit. Tanımlanması için daha farklı bir test gerekmekte ama hekim bunu gördüğünde "aaa bu.. sende gastrit var" gibi bir yaklaşım sergiler mi?

E

elifuğurr

HavaPersonel.Com
ya sağlık raporunun bu kadar detay olması çok sorun zaten süreç uzun sürüyor insanlar hastaneye gitmeye korkar oldu Allah korusun bir şey olsa raporda gözükür diye hastaneye gitmeyeceğiz. Ciddi problem olabilecek hastalıklar tabi sorun olsun ama çok küçük şeylerden elemek hem emek hem para israfı

S

skyforce

HavaPersonel.Com
ya sağlık raporunun bu kadar detay olması çok sorun zaten süreç uzun sürüyor insanlar hastaneye gitmeye korkar oldu Allah korusun bir şey olsa raporda gözükür diye hastaneye gitmeyeceğiz. Ciddi problem olabilecek hastalıklar tabi sorun olsun ama çok küçük şeylerden elemek hem emek hem para israfı
Git hastaneye korkma alınacakların listesi hazır zaten bir dil pratik yapma uygulamasında bu süreçte olumlu almış kurula katılacak biriyle karşılaştım kız a2 ingilizce konuşuyordu açık açık trpili olduğunu ve bütün süreci geçeceğini söyledi

S

Selx

HavaPersonel.Com
Mr çektirmiş olmanın da problem olduğuna dair bir şeyler okudum da
Tabiki öyle bir şey yok. En fazla hangi şikayetle gittiğine bakılır. Tanı yoksa mr temizse sorun yok

C

Conurcan

HavaPersonel.Com
Merhaba ben 1.5 yıl önce sinüzit ameliyatı oldum yaklaşık 5 sene önce de burnumda kıkırdak eğriliği vardı onun ameliyatını oldum. Thy sağlıkta bunlar engel teşkil eder mi ? Böyle bir ameliyat olup kabin memuru olan var mı? Sağlık raporunu aldım haftaya gideceğim. Hastanede doktor bunun engel olmayacağını hatta ameliyat olup çözdüğün için aksine olumlu yaklaşacaklarını söyledi ama benim biraz korkum var. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen

xyshadh

xyshadh

HavaPersonel.Com
Merhaba ben 1.5 yıl önce sinüzit ameliyatı oldum yaklaşık 5 sene önce de burnumda kıkırdak eğriliği vardı onun ameliyatını oldum. Thy sağlıkta bunlar engel teşkil eder mi ? Böyle bir ameliyat olup kabin memuru olan var mı? Sağlık raporunu aldım haftaya gideceğim. Hastanede doktor bunun engel olmayacağını hatta ameliyat olup çözdüğün için aksine olumlu yaklaşacaklarını söyledi ama benim biraz korkum var. Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen
merhaba kurul mülakatına ne zaman gittiniz ve olumlu mail ne zaman geldi acaba

C

cleverman6

HavaPersonel.Com
Sağlık aşamasında sonuç maili ortalama kaç gün sonra geliyor

Konuyu okuyanlar;