THY Thy Kabin Memuru Olumlu Sonucun 1 Yıl Alım Olmazsa Geçersiz Olacağı

• Konbuyu başlatan Üye silindi 15946
  • Başlangıç tarihi
Ü

Üye silindi 15946

Kabin memurluğu olumlu maili alanlara kontenjan dolduğu belirtildi ve ihtiyaç halinde size ulaşacağız denildi. Ancak;
Velev ki 1 yil içinde alım yapılmazsa, onca emek boşa mı gitti ? Kazanilmis hakkımızı elimizden alma hakları var mı ? Çünkü
1) kontanjan doldugu halde bizi mülakata çağırdılar
2) sonucum olumlu olduysa benim şuan eğitimde veya meslekte olanlardan farkım nedir ? Ben de aynı etaplardan geçip de olumlu sonuç kazanmışım
3) 1 yil boyunca alım yapmazlarsa bu bizim tasarrufumuzda bir şey değildir. Yani bizi eğitime başlatmaya kendileri 1 yil sonra karar veriyorsa, neden benim kazanılmış hakkım 1 yil sonra geçersiz sayılacak ? Biz zaten hazırız hemen eğitime başlayabiliriz. Hem kendi IK Politikalari sebebiyle ise alım yapılmıyor hem de 1 yil dolunca hakkimizi alacaklar
4) kontenjan dolu ise ya mülakatta çağırmayacaklardı ya da mülakat yapıp yedekte 1 yil geçerli şekilde bekletmeyeceklerdi.
İnsanlar uzak illerden zor şartlarda geliyor belki.
Olumlu sonucu olanlar 1 yil dolması üzerine istihdam edilmezse ve hakkı yanarsa dava etme hakkımız olur mu bu konuda düşünceleriniz nedir ?

indigo11

indigo11

Instagram: @havacilikpersonelalimlari
Şuanda yeni kabin ekibi ve kokpit ekibi işe alımına ara vermelerinin sebebi yeni gelecek olan Boeing 737 uçaklarına normalde sizi atayacaklardı ama teslimat ertelendi. Taahhül ediyorum ki en geç Eylül ayında sizi çağırmaya başlarlar. Sevgiler

indigo11

indigo11

Kabin memurluğu olumlu maili alanlara kontenjan dolduğu belirtildi ve ihtiyaç halinde size ulaşacağız denildi. Ancak;
Velev ki 1 yil içinde alım yapılmazsa, onca emek boşa mı gitti ? Kazanilmis hakkımızı elimizden alma hakları var mı ? Çünkü
1) kontanjan doldugu halde bizi mülakata çağırdılar
2) sonucum olumlu olduysa benim şuan eğitimde veya meslekte olanlardan farkım nedir ? Ben de aynı etaplardan geçip de olumlu sonuç kazanmışım
3) 1 yil boyunca alım yapmazlarsa bu bizim tasarrufumuzda bir şey değildir. Yani bizi eğitime başlatmaya kendileri 1 yil sonra karar veriyorsa, neden benim kazanılmış hakkım 1 yil sonra geçersiz sayılacak ? Biz zaten hazırız hemen eğitime başlayabiliriz. Hem kendi IK Politikalari sebebiyle ise alım yapılmıyor hem de 1 yil dolunca hakkimizi alacaklar
4) kontenjan dolu ise ya mülakatta çağırmayacaklardı ya da mülakat yapıp yedekte 1 yil geçerli şekilde bekletmeyeceklerdi.
İnsanlar uzak illerden zor şartlarda geliyor belki.
Olumlu sonucu olanlar 1 yil dolması üzerine istihdam edilmezse ve hakkı yanarsa dava etme hakkımız olur mu bu konuda düşünceleriniz nedir ?
Dava etme hakkınız olmaz bu arada, çünkü vaadedilen bir şey yok, işe alım yapmak zorunda değil aranızda Resmi bir anlaşma yok. Hak talebinde bulunmanız mümkün değil

Ü

Üye silindi 15946

Şuanda yeni kabin ekibi ve kokpit ekibi işe alımına ara vermelerinin sebebi yeni gelecek olan Boeing 737 uçaklarına normalde sizi atayacaklardı ama teslimat ertelendi. Taahhül ediyorum ki en geç Eylül ayında sizi çağırmaya başlarlar. Sevgiler
Bilgi kaynağı nedir acaba yardımcı olur musunuz

mali3435

mali3435

HavaPersonel.Com
Bunu ben de duymuştum IK’dan. Uçaklar yetişmedi diye durum bu hale gelmiş. Uçak yoksa alım da yok şeklinde yani. Ağustos ve sonrası için alım öngörüsü yapılıyordu ama bunlar tabii ki öngörü dediğim gibi.

8

8024

HavaPersonel.Com
Merhaba herhangi bir duyumunuz var mı acaba ? Bir gelişme var mı ?

ARDARDA

ARDARDA

HavaPersonel.Com
PEKİ BU SENE SİZCE YENİ ALIM İLANI AÇILIRMI @indigo11

A

Aslan1905

HavaPersonel.Com
Ucaklarin gecikmesi en buyuk etken.cunku yeni gelen km ler ile beraber aylik ucus planlari azaldi.orgegin aylik ortalama 75-80 saat ucus plani olurken yaklasik 2-3 aydir 60 saatlerde plan cikiyor.

ARDARDA

ARDARDA

HavaPersonel.Com
@indigo11 bu yıl yeni kabin memuru alımı ilanı açılırmıı

indigo11

indigo11

Merhaba herhangi bir duyumunuz var mı acaba ? Bir gelişme var mı ?
Siparişler hala daha Eylül ayında teslim edilecek olarak görünüyor bir değişiklik yok.
PEKİ BU SENE SİZCE YENİ ALIM İLANI AÇILIRMI @indigo11
Ben yeni ilan açmalarını çok mümkün görmüyorum, daha olumlu sonuç alıp eğitime başlayamayan bir çok aday var, yeni uçaklarla beraber onları eğitime davet ederler diye düşünüyorum. Daha çok yeni ilan gelirse bence sonbahar dönemini değerlendirebilirler. Ekip planlamaya bağlı tamamen

A

Aslan1905

HavaPersonel.Com
Siparişler hala daha Eylül ayında teslim edilecek olarak görünüyor bir değişiklik yok.

Ben yeni ilan açmalarını çok mümkün görmüyorum, daha olumlu sonuç alıp eğitime başlayamayan bir çok aday var, yeni uçaklarla beraber onları eğitime davet ederler diye düşünüyorum. Daha çok yeni ilan gelirse bence sonbahar dönemini değerlendirebilirler. Ekip planlamaya bağlı tamamen
Siparisler eylul ayi derken hangileri mesela? A350 ler ve 321 neolar belli aralikla teslim ediliyor.teslimatin gecikme tarafi suan icin boeing tarafinca sadece.

indigo11

indigo11

Siparisler eylul ayi derken hangileri mesela? A350 ler ve 321 neolar belli aralikla teslim ediliyor.teslimatin gecikme tarafi suan icin boeing tarafinca sadece.
Şuan gündemde A350ler var. 321 neo'lar 2026 teslimat tarihli siparişler. Boeing 737'ler bu yılın başında teslim edilecekti fakat teslimat Eylül ayına ertelendi.

indigo11

indigo11

321 neo'lar ne zaman teslim alınacak gündem değişikliği varsa detaylandırabilir misiniz. Bir çok lisanslı ama tip eğitimi olmayan pilot adayları süreçleri olumlu sonuçlanmasına rağmen bekletiliyor şuanda. Güncel bir bilgi almış olur herkes, teşekkürler şimdiden

A

Aslan1905

HavaPersonel.Com
321 neo'lar ne zaman teslim alınacak gündem değişikliği varsa detaylandırabilir misiniz. Bir çok lisanslı ama tip eğitimi olmayan pilot adayları süreçleri olumlu sonuçlanmasına rağmen bekletiliyor şuanda. Güncel bir bilgi almış olur herkes,

A

Aslan1905

HavaPersonel.Com
25 yili icinde 5 tane daha neo gelmesi bekleniyor.ayrica kiralik olarak filoya katilmasi beklenen ucaklar var.bunlarin disinda motor sorunlari nedeni ile yerde yatan neo lar var.dileriz sorun cozulur ucaklar ucmaya baslar.ama personel alinimin gecikmesinin asil nedeni tapiki boeing ler.umariz teslimatlar daha fazla uzamaz herkesin hersey gonlune gore olur

Konuyu okuyanlar;