Thy Kabin Memurluğuyla Sağlık Kuruluna Kalanlar ( Psikiyatri.kalp.vertigo Vb) -Önemli-

• Konbuyu başlatan eren5288
  • Başlangıç tarihi
E

eren5288

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar mümkünse sadece kurula kalan arkadaşlarım konu dışına cıkmadan cevaplandırabilir mi? Bu konularda karmaşık çok fazla konu var. Bilgi kirliliğini önlemek adına sadece buradan devam edebilir misiniz?

Mart Ayının 2019 yılında sadece Psikiyatrik Muayene Tanım vardı Paxil ilaç yazıldı 20mg tek kutu ilacı aldığımı söyledim ve 3 gün kullanıp bıraktığımı belirttim.
Ocak Ayının 2020 yılında Psikiyatriye gittiğimde bana uzman doktor D vitamini eksikliği ve Vitamin eksikliği tanısı koyarak garip bir şekilde Abilify 5mg adında cins bir ilaç verdi. Kesinlikle tanı yanlış ilaç yanlış, satın alınmadı. Gerekirse SGK ilaç döküm listesi iletebileceğimi belirttim. Kurul gerekli duyarsa sizden isteyecektir dendi.

Edindiğim bilgiye göre ise psikiyatri geçmişi olanlar her türlü sağlık kuruluna kalıyor.

Böyle saçma cins tanılardan dolayı Sağlık Kuruluna kaldım 4 gün oldu. Varsa benim gibi sağlık kuruluna kalanlar, kalıpta geçen dostlarım sebebiyle beraber geçip geçmediklerini iletebilirler mi? Teşekkür ederim.

C

cadettopilotto

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar mümkünse sadece kurula kalan arkadaşlarım konu dışına cıkmadan cevaplandırabilir mi? Bu konularda karmaşık çok fazla konu var. Bilgi kirliliğini önlemek adına sadece buradan devam edebilir misiniz?

Mart Ayının 2019 yılında sadece Psikiyatrik Muayene Tanım vardı Paxil ilaç yazıldı 20mg tek kutu ilacı aldığımı söyledim ve 3 gün kullanıp bıraktığımı belirttim.
Ocak Ayının 2020 yılında Psikiyatriye gittiğimde bana uzman doktor D vitamini eksikliği ve Vitamin eksikliği tanısı koyarak garip bir şekilde Abilify 5mg adında cins bir ilaç verdi. Kesinlikle tanı yanlış ilaç yanlış, satın alınmadı. Gerekirse SGK ilaç döküm listesi iletebileceğimi belirttim. Kurul gerekli duyarsa sizden isteyecektir dendi.

Edindiğim bilgiye göre ise psikiyatri geçmişi olanlar her türlü sağlık kuruluna kalıyor.

Böyle saçma cins tanılardan dolayı Sağlık Kuruluna kaldım 4 gün oldu. Varsa benim gibi sağlık kuruluna kalanlar, kalıpta geçen dostlarım sebebiyle beraber geçip geçmediklerini iletebilirler mi? Teşekkür ederim.
e nabızda reçete türün ne olarak gözüküyor

C

cadettopilotto

HavaPersonel.Com
psikiyatriydi ama ne farkediyor ki
Psikiyatriye gidersen Ruh sağlığı hastalıkları tanıyı vermiş oluyor bu o işle hüküm verebilen kişi gibi ama diğer birim doktorlarının verdiği tanılarda onunla alakalı işlem yapacaktır o yüzden vermiştir gibi bir izlenim çıkıyor işin özü teşhis koyma hakkı konunun uzmanı olduğu için Psikiyatri doktorunda oluyor Aile Hekimi vb gibi doktorlar teşhis veremiyor gerek görmesi halinde psikiyatriye yönlendiriyor

C

cadettopilotto

HavaPersonel.Com
psikiyatriydi ama ne farkediyor ki
e nabızda tanının altında teşhis yazıp yazmadığıda önemli bir faktör muayne edilip tanı verilmemişte olabilir ama altında Muayne tanısı ayrıca örneğin OKB bozukluğu gibi bir şey yazarsa bu teşhis koyulmuş anlamı çıkartıyor MSÜ mülakatlarında da buna benzer olaylar yaşanıyor ilacın türü ne zaman yazıldığı reçete türü kimin yazdığı ve teşhisi kullanma aralıkları gibi şeyler önem arz ediyor
Saygılarımla.

H

hypatia

HavaPersonel.Com
e nabızda tanının altında teşhis yazıp yazmadığıda önemli bir faktör muayne edilip tanı verilmemişte olabilir ama altında Muayne tanısı ayrıca örneğin OKB bozukluğu gibi bir şey yazarsa bu teşhis koyulmuş anlamı çıkartıyor MSÜ mülakatlarında da buna benzer olaylar yaşanıyor ilacın türü ne zaman yazıldığı reçete türü kimin yazdığı ve teşhisi kullanma aralıkları gibi şeyler önem arz ediyor
Saygılarımla.
Bende sadece psikiyatrik muayene tanısı var, 10 sene öncesinden ritalin bir kez reçete edilmiş, on senede psikiyatriye gitmisligim yok, kabin için başvurdum, ritalin için yine de kurula birakti. THY kabin için liste yayinlayip ne olursa olsun kırmızı reçeteli ilaç bir kez de yazılsa, on sene önce de yazilsa, on senedir bir kez bile psikiyatriye gitmeseniz de sizi eleyecegiz desin, biz de beş aydır bu sürece emek vermeyelim, o kadar sınav test mülakat günü işten izin, sağlık raporuna asgari ücret ödüyoruz neredeyse, yazık bu yapılan gerçekten yazık

Z

Zzmc

HavaPersonel.Com
Merhaba, ek tetkiklerimi teslim ettim kapıdan teslim aldılar doktorun yanına girmeme izin vermediler sonuç mail olarak gelecek dediler. Ek tetkik verirken doktorla görüşen var mı? Ek tetkik sonucu olumlu gelen varsa ne kadar sürede mail geliyor bilginiz var mı?

C

cadetpilot777

HavaPersonel.Com

Merhaba. Sizden Epikriz istediler mi?

E

eren5288

HavaPersonel.Com
Merhaba. Sizden Epikriz istediler mi?
Hayır e nabzıma telefondan baktı sadece muayene oldum tüm sağlık değerlerim iyiydi. mmpi testlerim de mevcuttu içinde. E nabzında psikiyatrik ilaç oldugu için kurul karar verecek dedi. Epikrizlik de bişi yok tedavi olmadım tedaviyi gerektircek süreç yok. Biri d vitamini eksikliği biri normal muayene tanısı

H

hypatia

HavaPersonel.Com
Hayır e nabzıma telefondan baktı sadece muayene oldum tüm sağlık değerlerim iyiydi. mmpi testlerim de mevcuttu içinde. E nabzında psikiyatrik ilaç oldugu için kurul karar verecek dedi. Epikrizlik de bişi yok tedavi olmadım tedaviyi gerektircek süreç yok. Biri d vitamini eksikliği biri normal muayene tanısı
Vallahi kuruldan cevap beklerken yaşlandım

C

cadetpilot777

HavaPersonel.Com
Bazen muayene epikrizi de istiyorlar, ondan sordum.

C

cvsibozuk124

HavaPersonel.Com
Sonuç ne oldu hocam?

Konuyu okuyanlar;