THY Thy Iı. Pi̇lot Aday Adayı Hrpeak İngi̇li̇zce Sınavı

• Konbuyu başlatan tahayoldas
  • Başlangıç tarihi
T

tahayoldas

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar selamlar,

Az önce tarafıma atanan ingilizce sınavını HRPeak üzerinden tamamladım fakat bazı sorulardan hiç emin değilim özellikle listening kısmı 2 soru hem aksan açısından hemde tape'in uzun olmasından dolayı çok anlaşılmadı. Eğer sınava giren varsa burada birbirimize yardımcı olabiliriz.

Şimdiden iyi forumlar dilerim herkesin gönlüne göre olsun.

İ

İbrahim ATLI

HavaPersonel.Com
Merhaba,
Ben sınava gireli 2-3 gün oluyor. Tam olarak hatırlamıyorum ama 32 sorudan oluşan bir sınavdı yanlışım yoksa değil mi?

T

tahayoldas

HavaPersonel.Com
Evet 32 soru vardı son 6 soru civarı listening den oluşuyordu.

E

Eugurluel

HavaPersonel.Com
Ben de dün girdim sınava. 1 adet tense sorusu, 3-4 adet prepositinon, 6-7 adet dinleme, 1-2 adt paragraf sorusu hatırladığım kadarıyla. Şunu söyleyebilirim ki b1-b2 seviyesi ingilizcesi olanın 75 ve üzeri alması çok muhtemel. He bu arada bağlaç ve past tense sorusu da vardı. Bu arada bütün arkadaşlara ielt speaking için önerim, ielts speaking kitabı var, internette pdf i ve listening kısmı var, çok yardımcı bir kitap ielts için kesinlikle tavsiye ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

A

aviationman

HavaPersonel.Com
Ben de dün girdim sınava. 1 adet tense sorusu, 3-4 adet prepositinon, 6-7 adet dinleme, 1-2 adt paragraf sorusu hatırladığım kadarıyla. Şunu söyleyebilirim ki b1-b2 seviyesi ingilizcesi olanın 75 ve üzeri alması çok muhtemel. He bu arada bağlaç ve past tense sorusu da vardı. Bu arada bütün arkadaşlara ielt speaking için önerim, ielts speaking kitabı var, internette pdf i ve listening kısmı var, çok yardımcı bir kitap ielts için kesinlikle tavsiye ederim. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Link atar mısınız rica etsem

İ

İbrahim ATLI

HavaPersonel.Com
THY nin sınavı gerçekten kolaydı. Ortalama seviyenin bı tık altında diyebilirim. SunExpress sınavına da girdim ben aynı gün,o çok daha kapsamlı ve zordu açıkçası. Asıl en azından B1,B2 isteyen ingilizce sunexpress in sınavı diyebilirim.

E

Eugurluel

HavaPersonel.Com
Bu online sınava girip de geri dönüş alan var mı ? Varsa ne zaman girip ne zaman dönüş aldığını paylaşırsa çok seviniriz.

gunes

gunes

rise against odds
Admin
Moderatör
İngilizce sınavına ki gün önce Pazar günü girmiştim. Bugün olumlu olduğuna dair ve DLR sınavıyla ilişkili dokümanlar hakkında mail gelmiş. DLR planlaması henüz yapılmamış, yapıldığında ayrı bir mail atacaklarmış.

İ

İbrahim ATLI

HavaPersonel.Com
Merhaba bana da bu sabah dönüş yapıldı. Dlr ile ilgili dokümanlar iletildi. Sınav planlamasi ile ilgili muhtemelen iki hafta içerisinde dönüş yaparlar diye düşünüyorum. Umarım herkes istediğine ulaşır.

H

havaperbaris

HavaPersonel.Com
İngilizce sınavına ki gün önce Pazar günü girmiştim. Bugün olumlu olduğuna dair ve DLR sınavıyla ilişkili dokümanlar hakkında mail gelmiş. DLR planlaması henüz yapılmamış, yapıldığında ayrı bir mail atacaklarmış.
Aynı şekilde bana da dönüş yapılmış. Hepimiz için hayırlısı olsun.

E

Eugurluel

HavaPersonel.Com
Bana da bugün dönüş geldi. Direkt olarak dlr ye gircez sanırım, ingilizce sözlüye girmiyoruz

İ

İbrahim ATLI

HavaPersonel.Com
En son mülakatta yer alıyor galiba ingilizce. Ama dlr de ingilizce yok.

H

havaperbaris

HavaPersonel.Com
DLR ın kendisi İngilizce değil mi zaten?

gunes

gunes

rise against odds
Admin
Moderatör
İngilizce açısından kurul mülakatına kadar TOEFL veya IELTS sınavlarından asgari bir puan almanız gerekiyor. Zaten bu sınavlarda asgari puan alan adayları kurul mülakatında İngilizce açısından denetleyeceklerini pek sanmıyorum. Ek olarak aşağıdaki süreçten de göreceğiniz üzere THY, dil belgesi olmayan adaylar eğer Yetkinlik Değerlendirmesini olumlu sonuçlandırırlarsa kurul mülakatı öncesi dil belgesini temin etmeniz için ekstra 1,5 ay veriyor. Yani diğer süreçler arası boşluk olacağını da göz önünde bulundurursak ve olumlu ilerlerseniz dil belgesini temin etmeniz için kafadan yaklaşık 3 ayınız var.

Take-Off Cadet Değerlendirme Süreçleri:
• İngilizce Sınavı
• DLR-1 Sınavı (Teknik Yeterliliklerin Değerlendirilmesi)
• Yetkinlik Değerlendirmesi
• Kurul Mülakatı, Evrak Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü
• Sağlık Kontrolü (Uçuşa Elverişlilik)

İ

İbrahim ATLI

HavaPersonel.Com
Kurul Mülakatına kalırsan ortalama 1.5 aylık bir süren ölüyor Ielts ya da Toefl için. En az 6 istiyor mesela Ielts için. Dlr talimatlar vs genel olarak ingilizce ama ingilizce bilgini ölçmüyor diye biliyorum.

H

Harvester

HavaPersonel.Com
THY nin sınavı gerçekten kolaydı. Ortalama seviyenin bı tık altında diyebilirim. SunExpress sınavına da girdim ben aynı gün,o çok daha kapsamlı ve zordu açıkçası. Asıl en azından B1,B2 isteyen ingilizce sunexpress in sınavı diyebilirim.
Merhaba, THY'nin yapmış olduğu ingilizce sınavı forumdaki 5 adet Hrpeak örnek testleri ile benzer seviyede mi?

E

Eugurluel

HavaPersonel.Com
Hiç alakası yok, daha kolay.

Konuyu okuyanlar;