THY Thy E-Nabız Kontrolü

• Konbuyu başlatan hichavalidegilsin
  • Başlangıç tarihi
H

hichavalidegilsin

HavaPersonel.Com
Selamlar herkese,

Arkadaşlar halihazırda e-nabız kontrolüyle ilgili açılmış birkaç konu var ancak ben tam bu sürecin nasıl işlediğini anlayamadım. Ya bazı sorular cevapsız kalmış ya da aynı soruya farklı cevaplar verildiği de olmuş.

1) E-nabız'da hastane ziyareti (Hide in Share ve Do Not Show On My Profile seçenekleri): Burada Hide in Shares seçeneğine tıklarsanız 2. resimde görüldüğü gibi "Your visit data will not be displayed in your shares." yani anladığım kadarıyla "Ziyaret verileriniz paylaşımlarınızda görüntülenmeyecek." şeklinde bir uyarı çıkıyor ve onaylayabiliyorsunuz. Bu seçeneğin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Bunu yaparsak ne olur?

2) Diğer bir seçenek de "Do Not Shown On My Profile": Burada her hastane ziyaretimizi diğer detaylarıyla birlikte gizleyebiliyoruz. (3. resim). Zannedersem bunu yaparsak tekrar açtırmak için dilekçe vs. vermemiz gerekiyor. Merak ettiğim şey ziyaretleri bu şekilde gizlemenin karşı taraftan nasıl göründüğü. Yani doktorlar gizlenenleri görüntüleyebiliyorlar mı veya gizlenenleri görüntüleyemeseler bile bir şeylerin gizlendiğini görüyorlar mı?
visit.jpg
Screenshot-2024-07-18-163704.png
Screenshot-2024-07-18-163717.png

3) Doktorun E-nabız'a erişim metodu: Bu soru aslında ilk soruyla bağlantılı olacak ve en çok merak ettiğim konu. E-nabız profiliniz kontrol edileceği zaman bu işlem doktora SMS yoluyla erişim izni vererek mi gerçekleşiyor yoksa kendi telefonunuzla veya doktorun bilgisayarıyla şifrenizi girerek mi profilinizi gösteriyorsunuz?

Geçmişte tabii ki muayenelerim var ama çok ciddi bir muayenem yok, sadece bu süreçte çok ince eleyip sık dokuduklarını bildiğim için ve ben de biraz detaycı ve meraklı olduğum için bunları öğrenip tam kafama oturtmak istedim. Ayrıca soruların cevaplarını bilen arkadaşların cevapları diğer arkadaşlara da yardımcı olur diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler herkese.

Y

yeniyim

HavaPersonel.Com
Sen profilinde gizlediğin zaman sadece kendin görmüyorsun. Doktor erişim sağladığında her şeyi görecek. Yani bir veriyi silmek mümkün değil sanırım

V

vcity

HavaPersonel.Com
yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi veriyi gizlemek imkansız ben de epey araştırdım. özellikle psikiyatri muayenesini için de eğer ilaç yazıldıysa ve eczaneden temin ettiysen sildirmek hayli zor. 1 kere gidip ilacı da almadıysan bir şansın oluyor ancak. diğer bölümleri sildirmek görece daha kolay olabilir emin değilim ondan.

edit: iki türlü de bakıyorlarmış bu arada hem doktorun bilgisayarından hem senin telefonundan

H

Hoshigakisame

HavaPersonel.Com
Tanımlanmış bir rahatsızlığım yok ama hastane ziyaretlerinde birinde göz için doktor strabismus(tanımlanmamış) olarak girmiş etkisi olur mu ? Bir de THY'nin sağlık kriterlerinde diş ile ilgili bir husus bulunmuyor. Diş muayenesi gerçekleştiriyorlar mı?

hostesbirisii

hostesbirisii

HavaPersonel.Com
Sağlık raporunu gizlemek işe girişte usulsüzlüktür. Ajette bunu yapanları sonradan inceliyorlar ve işten çıkarıyorlar. Hatta firmanın tazminat hakkı dahi doğuyor. Sakın yapmayın.

A

arifsabr

HavaPersonel.Com
Mr kaydım var, bulging diyor raporda. Sağlık şartlarında bulging tanısını olan elenir diyor. Çok ufak bir umutla sürece devam ediyorum. Seçilme şansım olur mu? Düşüncesi olan :D

E

elsa

HavaPersonel.Com
ben daha önce başka bir sebepten dolayı gizlemiştim. gidip tekrardan tüm verilerimi açtırmak istiyorum. bilgisi olan var mı dilekçeyi verdikten kaç gün sonra açılıyor veriler?

E

elturco

HavaPersonel.Com
Alakası yok hiçbir şekilde göremiyorlar. Yalnızca tanının ya da teşhisin koyulduğu hastane veya teşhisi koyan hekim görebiliyor. Bilen de bilmeyen de yazmış.

V

vcity

HavaPersonel.Com
Alakası yok hiçbir şekilde göremiyorlar. Yalnızca tanının ya da teşhisin koyulduğu hastane veya teşhisi koyan hekim görebiliyor. Bilen de bilmeyen de yazmış.
tanı gizlediğinizde "sonuç gizlenmiştir" uyarısı çıkıyor ve bu direkt elenme sebebi. gizlenen sonucu da aynı bölümün hekimi görebiliyor sadece mesela kbb doktoru teşhisi koyduysa sadece kbb doktorları görebilir. illa aynı hekim veya hastane olması gerekmez. sağlık raporu alırken de bunların kontrolü yine e-nabızdan yapılıyor.

E

elturco

HavaPersonel.Com
Ben e nabız sitesinde şöyle bı aciklama gördüm. Açıklama 2024 yılı itibariyle yapılmış.

Kişilerin e-Nabız’daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.

Kişilerin, e-Nabız’da paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum gerçekleşmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.

E

elturco

HavaPersonel.Com
tanı gizlediğinizde "sonuç gizlenmiştir" uyarısı çıkıyor ve bu direkt elenme sebebi. gizlenen sonucu da aynı bölümün hekimi görebiliyor sadece mesela kbb doktoru teşhisi koyduysa sadece kbb doktorları görebilir. illa aynı hekim veya hastane olması gerekmez. sağlık raporu alırken de bunların kontrolü yine e-nabızdan yapılıyor.
Bide yanlış anlamassaniz nerde tecrübe ettiniz bu olayı? Eminmisiniz bu şekilde olduğundan yoksa duyum mu sadece ?

V

vcity

HavaPersonel.Com
Ben e nabız sitesinde şöyle bı aciklama gördüm. Açıklama 2024 yılı itibariyle yapılmış.

Kişilerin e-Nabız’daki sağlık bilgilerini sadece kişilerin onayını alan hekimler ve/veya kişiler görebilir.

Kişilerin, e-Nabız’da paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum gerçekleşmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.
Bide yanlış anlamassaniz nerde tecrübe ettiniz bu olayı? Eminmisiniz bu şekilde olduğundan yoksa duyum mu sadece ?
yani epeyce araştırdım bu konuyu kabin memuru arkadaşlarımdan da aldığım bilgi bu yöndeydi. dediğiniz 2024 güncellemesinden haberim yok ancak yine gizlenen verilerin olduğu kısımlarda "gizlenmiştir" uyarısı çıkıyorsa hiçbir faydası yok bu durumun maalesef. yanlışlıkla grip olduğunuz kısmı gizleseniz bile eleniyormuşsunuz o uyarıyı gördüklerinde. siz de çıkıyor mu öyle bir uyarı eğer gizlediyseniz merak ettim.

E

elturco

HavaPersonel.Com
yani epeyce araştırdım bu konuyu kabin memuru arkadaşlarımdan da aldığım bilgi bu yöndeydi. dediğiniz 2024 güncellemesinden haberim yok ancak yine gizlenen verilerin olduğu kısımlarda "gizlenmiştir" uyarısı çıkıyorsa hiçbir faydası yok bu durumun maalesef. yanlışlıkla grip olduğunuz kısmı gizleseniz bile eleniyormuşsunuz o uyarıyı gördüklerinde. siz de çıkıyor mu öyle bir uyarı eğer gizlediyseniz merak ettim.
Tanıdık bir doktor buldum. Yarın önce aile hekimine sonra da doktora gidip durumu anlatıp yardım isticem nasıl göründüğüne dair.

Sizde cikiyormu derken benim onu görme imkanım yok ki nasıl göreyim doktor ekranından bakmak lazm :)

E

elturco

HavaPersonel.Com
Bı benim alakasız 4-5 tane teşhis var fıtık taşikardi falan ki hayatımda öyle bı sıkıntım olmadı zaten hastane kontrollerinde çıkacaktır ama geçmişte olmuş olmasi bile elenme sebebi yazıyor açıklanan listede. Ekranda görüntüleniyor da eğer dediğiniz gibi dilekçe verip verileri geri getirdikten sonra bide hastane hastane gezip tek tek teshislere itiraz edip en baştan ne radyografi vs çektirip duzelttirmem veya komple sildirmek gerekecek ki bunlar özel hastanelerde 20-30 bin demek. Tüm bu süreçten sonra yine sağlıktan elenirsem sağlam bı depresyona girerim ben herhalde.

V

vcity

HavaPersonel.Com
Bı benim alakasız 4-5 tane teşhis var fıtık taşikardi falan ki hayatımda öyle bı sıkıntım olmadı zaten hastane kontrollerinde çıkacaktır ama geçmişte olmuş olmasi bile elenme sebebi yazıyor açıklanan listede. Ekranda görüntüleniyor da eğer dediğiniz gibi dilekçe verip verileri geri getirdikten sonra bide hastane hastane gezip tek tek teshislere itiraz edip en baştan ne radyografi vs çektirip duzelttirmem veya komple sildirmek gerekecek ki bunlar özel hastanelerde 20-30 bin demek. Tüm bu süreçten sonra yine sağlıktan elenirsem sağlam bı depresyona girerim ben herhalde.
zorlu bir süreç ama üstüne düşerseniz neden olmasın. bir arkadaşıma sehven vertigo tanısı konmuştu sildirip geçmişti sağlık sürecini. özelden ziyade size tanı koyan hekimden sehven tanı konulmuştur belgesi almanız daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

E

elturco

HavaPersonel.Com
Ya doktor şehir disindaysa napicaz ki baktığımda bana taşikardi diye teşhis koyan adam gitmiş bile hastaneden

ucanucak

ucanucak

HavaPersonel.Com
keşke bu kadar bilmiş bilmiş konuşmasanız. doktorlar gizli bir kaydın olduğunu görüyor, sonra açmanı istiyor. sunexpresste çalışan arkadaşım gizlemiş yıllar önce bir şeyi, sonrasında doktor bunu açtırman gerek yoksa seni geçiremem demiş. arkadaşım da dilekçeyle açtırdı.

A

Aslasl

HavaPersonel.Com
keşke bu kadar bilmiş bilmiş konuşmasanız. doktorlar gizli bir kaydın olduğunu görüyor, sonra açmanı istiyor. sunexpresste çalışan arkadaşım gizlemiş yıllar önce bir şeyi, sonrasında doktor bunu açtırman gerek yoksa seni geçiremem demiş. arkadaşım da dilekçeyle açtırdı.
Arkadaşınız hangi hastalığı gizlemiş acaba özel değilse?

ucanucak

ucanucak

HavaPersonel.Com
Arkadaşınız hangi hastalığı gizlemiş acaba özel değilse?
grip soğuk algınlığı ziyaretini gizlemiş. hosteslikle alakasız yıllar önce bir şeyi fark etmeden gizlemiş.

Konuyu okuyanlar;