Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

Kvothe

Üye
28 Eyl 2024
61
21
35
Dün aldığım sağlık sertifikasında açıklamalar kısmına “CVL kısıtlamalı olarak kabin üyeliğine elverişlidir” yazısı yazıyor. Bunun sebebinin 1.25 astigmat ve “0,25-1,00” hipermetropi çıkmış olmam olduğunu düşünüyorum ama bana sertifika verilirken hiçbir şey söylenmedi. Özellikle “herhangi bir eksik, sorun var mı?” Dedim o esnada da sorun yok dendi. Bu işe girişime engel olur mu? Yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken her ihtimal canımı sıkıyor şayet:) @admin @rsi

Gözlük ya da lens kullanmak şartıyla sorun olmayacaktır.

• Like
Tepkiler: rsi
Merhaba, hayır dereceniz çok düşük olduğu için gözlük kullanmanızı istemeyecekler. Satın almanızı isteyecek ve valizinizde bulundurmanızı isteyecekler sadece. Takma zorunluluğunuz olmaz.

• Like
Tepkiler: admin ve Kvothe
Teşekkür ederim yanıtınız için ama gözlük kullanmıyorum ihtiyaç da duymadım hiç. Yani gözlük kullanmamı mı isteyecekler?
Eger saglik sertifikanizda CVL var ise ucarken gozluk kullanmak ZORUNDASINIZ. Yoksa ucamazsiniz. Bu ciddidir bu arada. Aniden gelişen bir müfettiş kontrolunde gözlüğünüz veya yedegi yanınızda yoksa bu memur neden ucuyor diyerek ustlerinizi sorgular sonucunda acisi size kalır. :)

• Like
Tepkiler: admin
Eger saglik sertifikanizda CVL var ise ucarken gozluk kullanmak ZORUNDASINIZ. Yoksa ucamazsiniz. Bu ciddidir bu arada. Aniden gelişen bir müfettiş kontrolunde gözlüğünüz veya yedegi yanınızda yoksa bu memur neden ucuyor diyerek ustlerinizi sorgular sonucunda acisi size kalır. :)
Başa gelen çekilir. Bu mesleği yapmamı engellemedikten sonra herhangi bir sorun yok🙂. İşe giriş muayenesinden sonra buraya neticeyi yazarım. Teşekkürler ilginiz için.

• Like
Tepkiler: admin
Başa gelen çekilir. Bu mesleği yapmamı engellemedikten sonra herhangi bir sorun yok🙂. İşe giriş muayenesinden sonra buraya neticeyi yazarım. Teşekkürler ilginiz için.
Siz bilirsiniz ise girdikten sonra gozluk yoksa ve kontrol yapıldığında gozlugunuz olmadigi anlasilirsa zaten meslegi yapamazsınız sizi yere alirlar. :)
Havacılık sağlık sertifikası ve kısıtlamaları belli bir amaçla verilir. Bu kurallara uyulmadiginda ciddi sonuclar olume bile goturen durumlar yaşanıyor. O yüzden bu kurallar mevcut. 0.75 astigmati oldugu icin gozluk takan pilotlar var, ucacaklari vakit gozluk veya lens takıyorlar takmak zorundalar zaten.

Siz siz olun kısa zaman icinde lens alın gozluge sicak bakmiyorsaniz dahi. Basarilar dilerim. İyi haberlerinizi duymak çok isteriz.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.