Thy Ced Bilet Fiyatı İndirimi - Ced Bilet Nedir

Türk Hava Yolları'nın çalışanlarına sunduğu indirimli uçma kolaylığı sağlayan ced bilet ve fiyatı hakkında kısa bir bilgilendirme yazısı yazmak istedim.

OIG2 1

Ced bilet indirimi ve THY ced bilet fiyatı konusunda çok soru geliyor. Bu içerik kafalardaki soru işaretini giderecek ve havacılık sektöründe çalışmak isteyen içinde dünyayı dolaşma tutkusu bulunan adayların belkide iştahlarını açacaktır.

İlk örneği yurt içi bir uçuştan alıyorum. Diyelim yolcumuz Adana kebabı yemek için İstanbul - Adana uçuşu gerçekleştirecek. 1 Nisan 2024 tarihi sabahında Adana'ya iniyor ve kebabını yiyor bir gece de konakladıktan sonra 2 Nisan 2024 tarihinde İstanbula dönüş yapıyor. Ödemesi gereken ced bilet fiyatı aşağıdaki gibidir.

Gidiş dönüş fiyatı ortalama 600 tl gibi bir ücret tutacaktır.

Diğer bir örneği avrupa uçuşu olarak vereceğim. Yolcumuz ced bilet ile Venedik gezisine çıkıyor. Sabah Venediğe iniyor ve gondol turundan sonra yine bir gece konaklayıp 2 Nisan 2024 tarihinde İstanbula dönüyor. Ödemesi gereken ücret aşağıdaki gibidir.

Gidiş dönüş bilet fiyatı ortalama 3.000 TL gibi bir ücret tutacaktır.

Son örneği de uzak bir rota olan Amerika üzerinden vereceğim. Yolcumuz Amerikaya gidiş dönüş ced biletini aşağıdaki fiyat üzerinden alabilecektir.

Gidiş dönüş fiyatı ortalama 5 bin küsür TL gibi bir ücret tutacaktır.

Ced bilet gördüğünüz gibi uygun fiyatlara size dünyanın her tarafına uçma fırsatı sunuyor. Ancak ben ced bilet aldım kesin uçacağım diyemiyorsunuz. Öncelikle uçuşta müsaitlik olması gerekiyor. Yani uçakta boş koltuk bulunmak zorunda aksi halde sizi uçuşa kabul etmeyeceklerdir. İştirak çalışanlarına Jump Seat uçma yasağı getirildi bu yüzden sadece THY çalışanları ve yakınları Jump Seat diye adlandırılan kabin ekibi yani host veya hostes koltuklarında uçabiliyorlar.

Yaz aylarında uçakların fazla bilet satışından kaynaklanan overbook durumları sebebiyle ced bilet ile uçmak imkansıza yakındır. Ancak aldığınız bilet uçamadınız diye yanmıyor. Biletinizi bir sonraki uçuşa veya paranızın tamamını iade alabilirsiniz. Ced bilet fiyatı veya hakkında merak ettiğiniz diğer şeyleri yorum olarak sorabilirsiniz.

N

Nurellamm

HavaPersonel.Com
Anne babaya ced bilet hakkı veya indirim hakkı sunulmuyor mu peki

L

Lbj07

HavaPersonel.Com
Normal fiyatı kaç para ki indirimli hali bile bu kadar pahalı?

Cassian.Andor

Cassian.Andor

HavaPersonel.Com
TGS çalışanları için yok galiba bu durum

A

ac44

HavaPersonel.Com
Normal ücret ile indirimli ücret arasında ne kadar fark oluyor? Ist-adana icin ced bilet kapsamında mı 603₺ ödeniyor

M

Mrnobody

HavaPersonel.Com
TGS çalışanları için yok galiba bu durum
Tgs de bir tek kişinin kendi yararlanıyor evli ise kişi eşi ve çocuklarıda yararlanabiliyor. Türk hava yollarının farkı onlarda kişinin birinci derece yakınları annesi babası ve kardeşleride yararlanabiliyor bu haktan

Y

yter

HavaPersonel.Com
pass bilet hakkı çalışmaya başladıktan hemen sonra başlıyor değil mi?Ced için 3 ay yazmışlar ama diğerine bir şey yazmamışlar

E

EmirKartal

HavaPersonel.Com
İnstagram da dün atılmış bir Reels gördüm fakat internette bununla alakalı bir haber görmedim.
Reels te dediğine göre Ahmet Bolat ced bileti kaldırıp, onun yerine 5 yurtiçi 2 yurtdışı şeklinde garanti bilet hakkı vereceği haberi vardı ne kadar doğru acaba?

Z

Zekii

HavaPersonel.Com
İnstagram da dün atılmış bir Reels gördüm fakat internette bununla alakalı bir haber görmedim.
Reels te dediğine göre Ahmet Bolat ced bileti kaldırıp, onun yerine 5 yurtiçi 2 yurtdışı şeklinde garanti bilet hakkı vereceği haberi vardı ne kadar doğru acaba?
evet ben de böyle bir şey duydum fakat kesin bir bilgi yok. bilgisi olan biri yazabilir mi acaba @admin

admin

admin

Admin
Moderatör
evet ben de böyle bir şey duydum fakat kesin bir bilgi yok. bilgisi olan biri yazabilir mi acaba @admin
Arkadaşlar bir düzenleme yapılacağı söyleniyor ancak net bir bilgi yok. Belki düzenleme bile yapılmayabilir. Şu an teknik falan jump seat uçurulmuyor bu konu yumuşatılıyor olabilir.

E

EmirKartal

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar bir düzenleme yapılacağı söyleniyor ancak net bir bilgi yok. Belki düzenleme bile yapılmayabilir. Şu an teknik falan jump seat uçurulmuyor bu konu yumuşatılıyor olabilir.
A jette var bu olay. Yeni mi geldi yoksa var mıydı bilmiyorum ama.

M

MEHMET ALİ AKTI

MERHABA CED BİLET ALIRKEN MYPASS UYGULAMASINDAKİ KISATMALARIN ANLAMLARINI YAZABİLİRMİSİNİZ ORDA ÇIKAN KIRMIZI SARI YEŞİL RENKLER NE ANLAMA GELİYOR BAZEN O RENKLER YERİNE RAKAMLAR YAZIYOR 49/49 GİBİ BUNLARI BİLEN BİRİSİ YAZABİLİRMİ KIRMIZI RENK OLDUGUNDA O BİLETİ ALIP UÇMA ŞANSIM OLURMU YOKSA HİÇ O RİSK E GİRMEYEYİMMİ TEŞEKKÜRLER

admin

admin

Admin
Moderatör
MERHABA CED BİLET ALIRKEN MYPASS UYGULAMASINDAKİ KISATMALARIN ANLAMLARINI YAZABİLİRMİSİNİZ ORDA ÇIKAN KIRMIZI SARI YEŞİL RENKLER NE ANLAMA GELİYOR BAZEN O RENKLER YERİNE RAKAMLAR YAZIYOR 49/49 GİBİ BUNLARI BİLEN BİRİSİ YAZABİLİRMİ KIRMIZI RENK OLDUGUNDA O BİLETİ ALIP UÇMA ŞANSIM OLURMU YOKSA HİÇ O RİSK E GİRMEYEYİMMİ TEŞEKKÜRLER
49/49 49 koltuktan 49 dolu anlamına geliyor. Kırmızı uçuşun doluluğunu, yeşil müsaitliği simgeliyor. Örnek 16/14 ve 135/129 yazıyorsa business olarak 16 koltuktan 14 ü dolu 2 boş var. 135 ekonomi koltuğundan 129 dolu 6 boş var.

Konuyu okuyanlar;