Pozisyon veya İlan Adı
2.Pilot Aday Adayı

runod

Üye
31 May 2025
3
0
0
Merhabalar değerli arkadaşlar. Cadet 2.pilot adayı alımları doğrultusunda sürece hazırlanıyorum. Sağlık kriterlerine ilişkin THY’nin kriterlerinde açıkça belirtilmemiş birkaç bulgum var, süreçte olumsuz almama sebep olur mu olmaz mı tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

ICD kod m23.8 dizin diğer iç yerleşim bozuklukları, tanı 2022 yılında koyuldu hali hazırda dizimle ilgili hiçbir rahatsızlığım yok. (Medial menisküs posterior hornunda grade 1 dejenerasyon, ön çapraz bağın orta düzeyde heterojen sinyal artışları gözlendi)
ICD n46 erkek infertilitesi, tanı 2023 yılında koyuldu, varikosel olduğu, ameliyatlık bir durumun olmadığı belirtildi, ilgili tarihten itibaren de herhangi bir ağrı/şikayetim yok. (Pampiniform pleksusta solda en geniş ven çapı istirahat halinde 3mm, valsalla ile 3,4mm ölçüldü. Bu düzeyde staz izlendi. Valsalla sırasında uzun süreli reflü akım gözlenmedi)
Son olarak da saç derisinde 1-2 sefer kepekten kaynaklı dermatit için konazol şampuan reçete almışlıgım var, herhangi bir ilaç kullanımı ya da kronik bir durumu yok. Saç derisi hariç başka bir yerde de yok.

Bulgular bunlar, fikir/öneri/tavsiyelerinize açığım çok teşekkürler :)

Merhabalar değerli arkadaşlar. Cadet 2.pilot adayı alımları doğrultusunda sürece hazırlanıyorum. Sağlık kriterlerine ilişkin THY’nin kriterlerinde açıkça belirtilmemiş birkaç bulgum var, süreçte olumsuz almama sebep olur mu olmaz mı tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

ICD kod m23.8 dizin diğer iç yerleşim bozuklukları, tanı 2022 yılında koyuldu hali hazırda dizimle ilgili hiçbir rahatsızlığım yok. (Medial menisküs posterior hornunda grade 1 dejenerasyon, ön çapraz bağın orta düzeyde heterojen sinyal artışları gözlendi)
ICD n46 erkek infertilitesi, tanı 2023 yılında koyuldu, varikosel olduğu, ameliyatlık bir durumun olmadığı belirtildi, ilgili tarihten itibaren de herhangi bir ağrı/şikayetim yok. (Pampiniform pleksusta solda en geniş ven çapı istirahat halinde 3mm, valsalla ile 3,4mm ölçüldü. Bu düzeyde staz izlendi. Valsalla sırasında uzun süreli reflü akım gözlenmedi)
Son olarak da saç derisinde 1-2 sefer kepekten kaynaklı dermatit için konazol şampuan reçete almışlıgım var, herhangi bir ilaç kullanımı ya da kronik bir durumu yok. Saç derisi hariç başka bir yerde de yok.

Bulgular bunlar, fikir/öneri/tavsiyelerinize açığım çok teşekkürler :)
Merhabalar, geçmiş olsun öncelikle, diz için güncel MRI isteyebilirler ek tetkik olarak.
Erkek infertilitesi için reflü gözlemlenmemesi çok iyi, peki ilk muayene için gittiğinizde ağrı şikayetiniz var mıydı? Sorma sebebim şu thy hekimleri hep uzun süreli incapacity yaratcak bir durum olur mu diye değerlendirdikleri için epikriz rapor içeriğini merak etmedim değil.
Konazol şampuan günümüzde çoğu kişinin evinde var o sıkıntı olmaz, içiniz rahat olsun

Merhabalar, geçmiş olsun öncelikle, diz için güncel MRI isteyebilirler ek tetkik olarak.
Erkek infertilitesi için reflü gözlemlenmemesi çok iyi, peki ilk muayene için gittiğinizde ağrı şikayetiniz var mıydı? Sorma sebebim şu thy hekimleri hep uzun süreli incapacity yaratcak bir durum olur mu diye değerlendirdikleri için epikriz rapor içeriğini merak etmedim değil.
Konazol şampuan günümüzde çoğu kişinin evinde var o sıkıntı olmaz, içiniz rahat olsun
Hocam değerli yorumunuz için teşekkürler öncelikle. Diz konusunda klasik her halısaha yapan insanın yaşayabileceği türden bir sakatlık yaşamıştım o sene, sonrasında hiçbir ağrı/aksama ilaç kullanımı, kontrol vs olmadı, görüntüde de hiçbir fark yok diğer dizimle.
Epikriz raporuna sanırım e nabızdan erişemiyoruz, ağrı şikayetim olmadı görüntüdeki farklılık üzerine gittim. Süreçte çok nadir ufak çaplı ağrı yaptığı oldu ama son 1 senedir spor yapıyorum o da kesildi. Tanı konulduğundan beridir de hiç rahatsız edici bir ağrı ya da performans kaybı yaşatacak bir etkisini görmedim.
Dermatit konusunda da içimi rahatlattınız çok teşekkürler, dönem dönem dediğim gibi gittiğim oldu ama klasik şampuan yazıp gönderdiler ilaç kullanımım hiç yok, saç derisi hariç bir yerimde de yok. Orada da stres/yeme içme ve mevsim değişikliğine göre arada bir oluyor, konazolla minimum seviyeye iniyor.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.