Pozisyon veya İlan Adı
take off cadet

Smeagolll

Üye
24 Eyl 2025
3
0
0
Meslek
Kokpit
Merhabalar, şu anda cadet pilot aday adaylığı sürecim devam ediyor. 4 ocak 2021 tarihinde pandemi zamanı evde sürekli moralimin bozuk olduğunu ve ders çalışmadığımı düşündükleri için ailemin ısrarıyla 1 kereye mahsus psikiyatr randevusu almıştım. doktor Fronksera 8mg ilaç yazmış. bu ilacı aldım ancak hiç kullanmadım. ilaç beyaz reçete. E nabızda Ön tanı olarak gözüküyor. doktorla görüşmeye gittim sehven yazısı yazmaya pek yanaşmayacak gibi. ne yapmamı önerirsiniz. açıkçası eleneceksem de böyle bi sebepten elenmek istemiyorum. 3 dakika bile sürmeyen bi görüşmenin hayatımı bu denli değiştirebilmesi can sıkıcı. henüz sağlık değerlendirmesi aşamsına gelmedim ancak dilekçe falan yazmam gerekecekse şimdiden başlamak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar, şu anda cadet pilot aday adaylığı sürecim devam ediyor. 4 ocak 2021 tarihinde pandemi zamanı evde sürekli moralimin bozuk olduğunu ve ders çalışmadığımı düşündükleri için ailemin ısrarıyla 1 kereye mahsus psikiyatr randevusu almıştım. doktor Fronksera 8mg ilaç yazmış. bu ilacı aldım ancak hiç kullanmadım. ilaç beyaz reçete. E nabızda Ön tanı olarak gözüküyor. doktorla görüşmeye gittim sehven yazısı yazmaya pek yanaşmayacak gibi. ne yapmamı önerirsiniz. açıkçası eleneceksem de böyle bi sebepten elenmek istemiyorum. 3 dakika bile sürmeyen bi görüşmenin hayatımı bu denli değiştirebilmesi can sıkıcı. henüz sağlık değerlendirmesi aşamsına gelmedim ancak dilekçe falan yazmam gerekecekse şimdiden başlamak istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba ben kabin için 8 sene önceki psikiyatrik tanılarımın silinmesi için uğraştım ancak olmadı. Sizin için iki yol var durumunuz benimkinden farklı bir tık daha katılar sağlık konusunda cadet için.
Ya il sağlık müdürlüğüne gidip başvuracaksınız ya da thy sorun teşkil etmeyecek. Geçen sene cadet için IFTE'de sormuştum. Bana "psikiyatrik tanınız varsa yılı farketmeksizin malesef geçemiyorsunuz" dendi. İl sağlık müdürlüğüne gidip tanı sildirmek için başvurduğunuzda ise yeni düzenlemelerle beraber 'doktorun tanının şehven hatalı girildiğine dair uygunluk yazısı' yoksa belge eksikliğinden kaynaklı silmiyorlar. Şuanki durumunuz ne kadar sağlıklı olursa olsun o dönemi ele alıyorlar. Formaliteden hastaneden 3 doktorun imzasıyla 'o dönemde girilen tanıların şehven hatalı olduğu görülmemiştir' yazıyorlar ve kısacası silinmiyor ancak isterseniz tanıyı giren doktorla tekrar görüşün durumu açıklayın, belki gerekli yazıyı size verir, başarılar şimdiden.
Belki de epikrizinizden kaynaklı thy doktorları sorun etmez belli olmuyor. Benim 8 sene önce olduğundan genel müdürlüğe gidip ek muayene oldum. Yine de şansınızı bir deneyin bir nevi doktorunuza da bağlı bu durum.

Merhabalar, öncelikle ilaç ismi ile ilgili kafam karıştı, doğru yazıp yazmadığınızı bir check edebilir misiniz?
Çünkü ilaç satın almak sıkıntı oluyor genelde THY için. Epikriz raporunuzu talep edin, doktor sizinle ilgili nasıl bir not düşmüş bu oldukça önemli, ön muayeneye giderken yanınızda götürmelisiniz. Ön tanı da olsa ne yazılmış tanı kısmına?

• Like
Tepkiler: gunes
Merhabalar, öncelikle ilaç ismi ile ilgili kafam karıştı, doğru yazıp yazmadığınızı bir check edebilir misiniz?
Çünkü ilaç satın almak sıkıntı oluyor genelde THY için. Epikriz raporunuzu talep edin, doktor sizinle ilgili nasıl bir not düşmüş bu oldukça önemli, ön muayeneye giderken yanınızda götürmelisiniz. Ön tanı da olsa ne yazılmış tanı kısmına?
Hocam ilacın adını yanlış yazmışım kusura bakmayın: fonksera, yaklaşık iki hafta önce doktorun yanına gittiğimde durumu aktardım. beni başından savmak için "sisteme ne not girdiğime bakamıyorum onun için randevu alman lazım" vs dedi ancak tatlı bir dille ısrarcı oldum. "depresyon ve dikkat dağınıklığı yazmışım yani senin şikayetin neyse onu yazdım, tanı sildiremiyoruz biz, o işler öyle değil. şimdi dışarda hasta bekliyor" diyerek beni odadan çıkarttı. daha sonra tekrar görüşmem gerekeceğini bildiğim için daha fazla ısrarcı olup hocayla tartışmak istemedim. e devlet /sgk-tanı bilgileri sorgulama ekranından baktığımda tanı bilgisi: F32.1 Orta depresif nöbet olarak gözüküyor. E nabız-ziyaretlerim kısmından girince Tanı kısmı boş Ön tanı kısmında doktorun ismi yazıyor, detay yok. E nabız-hastalıklarım kısmından girince de yine "Ön Tanı: Araştırmanın en başında hastanın şikayetleri alınarak elde edilen bir tanı yöntemidir" ibaresi var tek umudum ön tanı olduğu için dikkate alınmaması. işin ilginç kısmı şu ki: benim şikayetim " ya hocam benim göğsüm ağrıyor kanser miyim acaba" desem oraya kanser mi girilecekti :). En yakın zamanda hastaneye gidip epikriz raporu isteyeceğim. yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.

Hocam ilacın adını yanlış yazmışım kusura bakmayın: fonksera, yaklaşık iki hafta önce doktorun yanına gittiğimde durumu aktardım. beni başından savmak için "sisteme ne not girdiğime bakamıyorum onun için randevu alman lazım" vs dedi ancak tatlı bir dille ısrarcı oldum. "depresyon ve dikkat dağınıklığı yazmışım yani senin şikayetin neyse onu yazdım, tanı sildiremiyoruz biz, o işler öyle değil. şimdi dışarda hasta bekliyor" diyerek beni odadan çıkarttı. daha sonra tekrar görüşmem gerekeceğini bildiğim için daha fazla ısrarcı olup hocayla tartışmak istemedim. e devlet /sgk-tanı bilgileri sorgulama ekranından baktığımda tanı bilgisi: F32.1 Orta depresif nöbet olarak gözüküyor. E nabız-ziyaretlerim kısmından girince Tanı kısmı boş Ön tanı kısmında doktorun ismi yazıyor, detay yok. E nabız-hastalıklarım kısmından girince de yine "Ön Tanı: Araştırmanın en başında hastanın şikayetleri alınarak elde edilen bir tanı yöntemidir" ibaresi var tek umudum ön tanı olduğu için dikkate alınmaması. işin ilginç kısmı şu ki: benim şikayetim " ya hocam benim göğsüm ağrıyor kanser miyim acaba" desem oraya kanser mi girilecekti :). En yakın zamanda hastaneye gidip epikriz raporu isteyeceğim. yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkürler.

Merhaba tekrardan, Fonksera bağımlılık yapıcı değil, fakat etkili bir antipsikotiktir → bu yüzden kesinlikle doktor kontrolünde kullanılır. Asıl endikasyonu şizofreni ve bipolar depresyondur. Ancak bazı psikiyatristler majör depresyonda (intihara bile gidebilen depresyon tipolojisi) ek tedavi, özellikle dirençli vakalarda, da kullanır. Size yazılan beyaz reçeteli olsa da çok ağır bir ilaç. İlacı satın aldığınız için kullanmasanız da bir önemi olmayacaktır bu durumda. Psikiyatri muayenesi olduğu belliyse enabızda irdeleyecekler

• Like
Tepkiler: gunes
Reçetelerim kısmında ilaç görünüyor mu?
Maalesef gözüküyor hocam. Şuan şok içersindeyim net hatırlamıyorum ama doktorun muayenesi 3-4 dakikadan daha uzun sürmemişti hatta "zaten pandemi dönemindeyiz bu bahsettiğin şeyleri günümüzdeki bütün gençler sürekli evde olmalarından dolayı yaşıyorlar sen müsait oldukça bol bol dışarı çıkıp hava al geçer" demişti. Böylesine ufak bi olayın beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmezdim. ilacı ben de şimdi araştırdım normal depresyon ilaçlarına tepki vermeyen hastalara verilen ağır bir ilaçmış cidden. İki hafta önce doktorun yanına gittiğimde ilacı da sormuştum bu ağır bir ilaç mı vs diye. yok hayır bu ilacı hafif depresyon geçirenlere de veriyoruz demişti içimiz biraz olsun rahatlatmıştı. Aslında sürece devam etmem pek mantıklı değil gibi ancak ben yine de devam etmek istiyorum. umudum pek olmasa da thy doktorlarına da durumu aktaracağım.

Maalesef gözüküyor hocam. Şuan şok içersindeyim net hatırlamıyorum ama doktorun muayenesi 3-4 dakikadan daha uzun sürmemişti hatta "zaten pandemi dönemindeyiz bu bahsettiğin şeyleri günümüzdeki bütün gençler sürekli evde olmalarından dolayı yaşıyorlar sen müsait oldukça bol bol dışarı çıkıp hava al geçer" demişti. Böylesine ufak bi olayın beni bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmezdim. ilacı ben de şimdi araştırdım normal depresyon ilaçlarına tepki vermeyen hastalara verilen ağır bir ilaçmış cidden. İki hafta önce doktorun yanına gittiğimde ilacı da sormuştum bu ağır bir ilaç mı vs diye. yok hayır bu ilacı hafif depresyon geçirenlere de veriyoruz demişti içimiz biraz olsun rahatlatmıştı. Aslında sürece devam etmem pek mantıklı değil gibi ancak ben yine de devam etmek istiyorum. umudum pek olmasa da thy doktorlarına da durumu aktaracağım.
Süreçten vazgeçmek istemiyor oluşunuzu çok iyi anlıyorum. Fakat sağlık koşullarında herhangi bir esneme yapılmadığı takdirde üzülerek söylüyorum ki olumsuz sonuçlanacaktır süreciniz.
Thy'ye devam etmek yerine Sunexpress sürecine hazırlanmak sağlık aşamasında bu sebepten elenme ihtimalinizi ortadan kaldırır. SunExpress'in yaklaşımı daha pozitif bu konulara. Aklınıza takılan bir şey olursa tüm süreçler ile ilgili her zaman beni etiketleyebilirsiniz, başarılar dilerim 😊

Selamlar, benzer durumu yaşıyoruz. 2020 yılında hafif depresif nöbet tanısı almışım, halbuki doktor bana da size dediği gibi "Pandemideyiz, şuan herkes bu durumda" dedi, ilaç dahi yazmadı ve 5 dakika bile içeride kalmamışımdır. O dönem iş bulamadığım için biraz sıkılmıştım, doktor annemin psikiyatri doktoru olduğu için, annemin ısrarıyla gitmiştim. Ben de bu kadar etkileyeceğini bilsem gitmezdim. Seneler sonra doktora ulaştım, artık o şehirde yaşadığımı da belirttim. Bana elinden geleni yapacağını söyledi ama ne hikmetse verdiğim dilekçeye olumsuz yanıtını verdi. Çok zıt, ters bir kadın olduğu için de başka kötü sonuçlar doğmaması adına üstüne gitmedim.
Bende ilaç olmadığı için süreç nasıl ilerler bilmiyorum ama sonradan keşke dememek adına Allah'ın izniyle sürece devam ediyorum.
Size ve tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.