Pozisyon veya İlan Adı
THY Cadet Pilot

cadetask

Üye
27 Eki 2025
1
1
0
Meslek
Kokpit
Merhaba,

26.11.2023 tarihinde diz kapağı(patella çıktısı tanısı koyuldu. (E-nabızda mevcut)

yaklaşık 1 yıl sonrasında dizimde hafif ağrı başladı ve geçmişteki tanılar aşağıdaki gibidir.

26.04.2024 yılı radyolojik raporu :

Distal femur, proksimal tibia ve proksimal fibula kortikomedüller sinyalleri normaldir.

Femur troklear kartilaj tabiidir.

Retropatellar kartilaj kalınlık ve sinyali normaldir.

Eklem aralıklarında ve suprapatellar bursada minimal efüzyon mevcuttur. Prepatellar ve infrapatellar yağlı doku sinyali normaldir.

ACL ve PCL’nin kalınlık, bütünlük ve sinyali normaldir.

Medial menisküs posterior hornunda lineer grade 2 dejenerasyon mevcuttur.
Lateral menisküsün şekli, yüksekliği ve sinyal özelliği normaldir. Yırtık izlenmemiştir.

Lateral ve medial retinakulum normal görünümdedir.
Lateral ve medial kollateral ligament normal görünümdedir.

Diz eklemine komşu tendonlar intakt olup, normal kalınlık ve sinyalde izlenmektedir.
Kas yapıları ve çevre yumuşak dokular normal sinyalde izlenmektedir.

Geçmişteki tanılar ise aşağıdaki gibidir. Menisküs yırtığı: lineer grade 2 dejenerasyon. Ameliyat olmadım.

Güncel durumda fizik tedavi vs ve spor yaparak dizimi güçlendirdim ve ağrı hissetmiyorum.

Cadet Pilot için, Bu geçmişteki tanılar direkt red sebebi midir? Yoksa heyet kararına mı bağlıdır?

Teşekkürler.

17.06.2025S83.2 - MENİSKÜS YIRTIĞI, ŞİMDİKİ
31.05.2025 10:03M35.7 - HİPERMOBİLİTE SENDROMU, S83.2 - MENİSKÜS YIRTIĞI, ŞİMDİKİ
25.04.2025 16:32M23.22 - MEDİAL MENİSKÜSÜN POSTERİOR BOYNUZUNUN YERLEŞİM BOZUKLUĞU, ESKİ YIRTIK VEYA YARALANMAYA BAĞLI

• Like
Tepkiler: Erdoderler
Öer
Merhaba,

26.11.2023 tarihinde diz kapağı(patella çıktısı tanısı koyuldu. (E-nabızda mevcut)

yaklaşık 1 yıl sonrasında dizimde hafif ağrı başladı ve geçmişteki tanılar aşağıdaki gibidir.

Distal femur, proksimal tibia ve proksimal fibula kortikomedüller sinyalleri normaldir.

Eklem aralıklarında ve suprapatellar bursada minimal efüzyon mevcuttur. Prepatellar ve infrapatellar yağlı doku sinyali normaldir.

Lateral menisküsün şekli, yüksekliği ve sinyal özelliği normaldir. Yırtık izlenmemiştir.

Diz eklemine komşu tendonlar intakt olup, normal kalınlık ve sinyalde izlenmektedir.

Geçmişteki tanılar ise aşağıdaki gibidir. Menisküs yırtığı: lineer grade 2 dejenerasyon. Ameliyat olmadım.

Güncel durumda fizik tedavi vs ve spor yaparak dizimi güçlendirdim ve ağrı hissetmiyorum.

Cadet Pilot için, Bu geçmişteki tanılar direkt red sebebi midir? Yoksa heyet kararına mı bağlıdır?

Teşekkürler.

31.05.2025 10:03M35.7 - HİPERMOBİLİTE SENDROMU, S83.2 - MENİSKÜS YIRTIĞI, ŞİMDİKİ
25.04.2025 16:32M23.22 - MEDİAL MENİSKÜSÜN POSTERİOR BOYNUZUNUN YERLEŞİM BOZUKLUĞU, ESKİ YIRTIK VEYA YARALANMAYA

Merhaba,

Teşekkürler.

25.04.2025 16:32M23.22 - MEDİAL MENİSKÜSÜN POSTERİOR BOYNUZUNUN YERLEŞİM BOZUKLUĞU, ESKİ YIRTIK VEYA YARALANMAYA BAĞLI
Merhabalar bende şuan kabin için mülakat sürecindeyim benimde 2018 senesinden 4 farklı doktora muayane olmaya gitmişim bunların 2si aynı doktora 2. Muayane şeklinde bacağım fakat bacağım için sadece jel krem ve ağrı kesici verilmiş ve e nabıza tanı girilmiş ön değerlendirme sürecinde bu tanının görünüyor olması beni elemelerine sebep olur mu.Kendi hastalığınızla alakalı yazılan semptomların tam içeriğine nereden ulaştınız acaba bende kendim için olanları kontrol etmek istiyorum.Umarım geçersiniz şimdiden çok teşekkür ederim.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.