Merhaba,
26.11.2023 tarihinde diz kapağı(patella çıktısı tanısı koyuldu. (E-nabızda mevcut)
yaklaşık 1 yıl sonrasında dizimde hafif ağrı başladı ve geçmişteki tanılar aşağıdaki gibidir.
26.04.2024 yılı radyolojik raporu :
Distal femur, proksimal tibia ve proksimal fibula kortikomedüller sinyalleri normaldir.
Femur troklear kartilaj tabiidir.
Retropatellar kartilaj kalınlık ve sinyali normaldir.
Eklem aralıklarında ve suprapatellar bursada minimal efüzyon mevcuttur. Prepatellar ve infrapatellar yağlı doku sinyali normaldir.
ACL ve PCL’nin kalınlık, bütünlük ve sinyali normaldir.
Medial menisküs posterior hornunda lineer grade 2 dejenerasyon mevcuttur.
Lateral menisküsün şekli, yüksekliği ve sinyal özelliği normaldir. Yırtık izlenmemiştir.
Lateral ve medial retinakulum normal görünümdedir.
Lateral ve medial kollateral ligament normal görünümdedir.
Diz eklemine komşu tendonlar intakt olup, normal kalınlık ve sinyalde izlenmektedir.
Kas yapıları ve çevre yumuşak dokular normal sinyalde izlenmektedir.
Geçmişteki tanılar ise aşağıdaki gibidir. Menisküs yırtığı: lineer grade 2 dejenerasyon. Ameliyat olmadım.
Güncel durumda fizik tedavi vs ve spor yaparak dizimi güçlendirdim ve ağrı hissetmiyorum.
Cadet Pilot için, Bu geçmişteki tanılar direkt red sebebi midir? Yoksa heyet kararına mı bağlıdır?
Teşekkürler.
26.11.2023 tarihinde diz kapağı(patella çıktısı tanısı koyuldu. (E-nabızda mevcut)
yaklaşık 1 yıl sonrasında dizimde hafif ağrı başladı ve geçmişteki tanılar aşağıdaki gibidir.
26.04.2024 yılı radyolojik raporu :
Distal femur, proksimal tibia ve proksimal fibula kortikomedüller sinyalleri normaldir.
Femur troklear kartilaj tabiidir.
Retropatellar kartilaj kalınlık ve sinyali normaldir.
Eklem aralıklarında ve suprapatellar bursada minimal efüzyon mevcuttur. Prepatellar ve infrapatellar yağlı doku sinyali normaldir.
ACL ve PCL’nin kalınlık, bütünlük ve sinyali normaldir.
Medial menisküs posterior hornunda lineer grade 2 dejenerasyon mevcuttur.
Lateral menisküsün şekli, yüksekliği ve sinyal özelliği normaldir. Yırtık izlenmemiştir.
Lateral ve medial retinakulum normal görünümdedir.
Lateral ve medial kollateral ligament normal görünümdedir.
Diz eklemine komşu tendonlar intakt olup, normal kalınlık ve sinyalde izlenmektedir.
Kas yapıları ve çevre yumuşak dokular normal sinyalde izlenmektedir.
Geçmişteki tanılar ise aşağıdaki gibidir. Menisküs yırtığı: lineer grade 2 dejenerasyon. Ameliyat olmadım.
Güncel durumda fizik tedavi vs ve spor yaparak dizimi güçlendirdim ve ağrı hissetmiyorum.
Cadet Pilot için, Bu geçmişteki tanılar direkt red sebebi midir? Yoksa heyet kararına mı bağlıdır?
Teşekkürler.
| 17.06.2025 | S83.2 - MENİSKÜS YIRTIĞI, ŞİMDİKİ |
| 31.05.2025 10:03 | M35.7 - HİPERMOBİLİTE SENDROMU, S83.2 - MENİSKÜS YIRTIĞI, ŞİMDİKİ |
| 25.04.2025 16:32 | M23.22 - MEDİAL MENİSKÜSÜN POSTERİOR BOYNUZUNUN YERLEŞİM BOZUKLUĞU, ESKİ YIRTIK VEYA YARALANMAYA BAĞLI |