Pozisyon veya İlan Adı
Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Deneme44

Üye
9 Ocak 2026
4
7
0
Meslek
Kokpit
Sevgili forum üyeleri,
Kurul sonucum henüz açıklanmasa da, ön sağlık maili aldım ve olumlu maili geldi.
IK dan Class 1 alabileceğime dair bir mail aldım ve bana SHGM nin izin verdiği hastane listesini gönderdiler. Ben bu hastanelerden kendim için uygun olanı seçip Class1 sertifikasını alabiliyor muyum ?
Çünkü duyduğuma göre artık, SHGM bize bir hastane atıyor ve biz oradan alıyoruz bu raporu.

• Like
Tepkiler: blackout
Merhaba, muhtemelen hastaneleri aradığınızda randevu vermeyeceklerdir. Dediğiniz gibi sistem güncellendi, artık SHGM üzerinden yürütülüyor.

Deneyimledikten sonra paylaşırsanız seviniriz.

• Like
Tepkiler: gunes
Sevgili forum üyeleri,
Kurul sonucum henüz açıklanmasa da, ön sağlık maili aldım ve olumlu maili geldi.
IK dan Class 1 alabileceğime dair bir mail aldım ve bana SHGM nin izin verdiği hastane listesini gönderdiler. Ben bu hastanelerden kendim için uygun olanı seçip Class1 sertifikasını alabiliyor muyum ?
Çünkü duyduğuma göre artık, SHGM bize bir hastane atıyor ve biz oradan alıyoruz bu raporu.
Hocam öncelikle tebrik ederim, ön sağlık davet maili kurul mülakatınızdan kaç gün sonra geldi ve olumlu mailini kaç gün sonra almıştınız? Teşekkürler.

Hocam öncelikle tebrik ederim, ön sağlık davet maili kurul mülakatınızdan kaç gün sonra geldi ve olumlu mailini kaç gün sonra almıştınız? Teşekkürler.
Teşekkürler, ön sağlık maili 3-4 gün sonra geldi, ve 1 hafta sonrasında gitmiş olduk. Ön sağlık olumlu maili de 2-3 gün sonra geldi fakat henüz kurulun sonucu henüz gelmedi.

Kurul sonucunu bekleyecek misiniz yoksa class 1 alacak mısınız ?
Açıkçası nasıl bir oran var bilemiyorum, ön sağlık olumlu alan birinin hala olumsuz gelme ihtimali var diye duydum. O sebeple biraz beklemek istiyorum. Benimle birlikte giren gruptan bazı arkadaşlara olumsuz maili de geldi bu arada daha yeni.

Açıkçası nasıl bir oran var bilemiyorum, ön sağlık olumlu alan birinin hala olumsuz gelme ihtimali var diye duydum. O sebeple biraz beklemek istiyorum. Benimle birlikte giren gruptan bazı arkadaşlara olumsuz maili de geldi bu arada daha yeni.
Bu kişiler ön sağlığa katılmış mıydı? Ben ön sağlığa katıldım 2 gün geçti hala olumlu/olumsuz dönüş yapılmadı herhangi bir ek tektik veya olumsuz durum da çıkmamıştı muayene sırasında.

Ne olumsuz maili geldi pace c mi sağlık mı

Ön sağlık maili alıp gidenlerden bahsetmiyorum, 10 kişilik gruptan ön sağlık maili almayan 6 kişi mesela olumsuz maili aldı kuruldan
yaklaşık 14 gün sonra.

• Like
Tepkiler: cadetforumlu
Sevgili forum üyeleri,
Merhabalar, öncelikle sorunuzu cevaplamak isterim sonrasındaysa bir soruda ben size yöneltmek isterim. Öncelikle clas1 almanız için shgm’de randevu oluşturmalısınız. Randevu oluştururken 190 TL bir ön ödeme yapılması isteniyor. Randevu alırken sadece tarih ve saat seçimi yapabiliyorsunuz randevuyu onayladıktan sonra otomatik olarak hastane ve doktorunuz atanıyor. Bu atama sonrası hastaneyle iletişime geçmenizi ve detayları almanızı öneriyorum. Bende clas 1 alacağım için kendi izlediğim yol buydu :)

Sorum ise şu kurul mülakatından birkaç kişinin olumsuz aldığını söylemişsiniz rica etsem kurul mülakatı tarihiniz söyler misiniz teşekkürler.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.