quantiente

Üye
30 Ocak 2025
12
0
0
Merhabalar,
THY Cadet programına başvurmayı düşünüyordum.Ancak E-nabız'da psikiyatr geçmişim görünüyor ve tanı olarak uyku bozukluğu yazmış. O dönem çok ders çalışmaktan uyku sorunu yaşadığım için bir danışayım diye ailemin ısrarı üzerine psikiyatra gittim.Bu maalesef hayatımın hatası oldu.Doktor yeşil reçete ilaç yazmış.İlacı 1 kere bile kullanmadım ancak yine maalesef annem gidip eczaneden almış.Şuan tabii ki böyle bir şikayetim olmadığı gibi, o dönemden sonra da bir daha hiç karşılaşmadım. Çok ders çalışıp çok az uyumaktan kaynaklanan kısa süreli bir sorundu.
Benim sizlere sorum,daha önce psikayatrik muayene geçmişi olup yeşil reçete ile kabul alan hiç oldu mu?
Böyle basit sebeplerden bile deli yerine koyulacaksak psikayatrislerin üstünü basa basa bizler deliler için değiliz,yada deli doktoru değiliz söylemi yalan olmuyor mu?
Ayrıca bu gerçekten hasta olup hiç psikiyatriye gitmeyen insanların daha çok pilot olabilmesine de neden olmuyor mu?
Doktor birkaç arkadaşıma danıştım,keşke daha önce sorsaydın kesinlikle gitmemeni önerirdik dediler.

Bende benzeri durumdayım, geçmiş mesajlarıma bakabilirsin . Açık olmak gerekirse psikiyatrik tanı konusunda kesinler herhangi bir şey istemiyorlar ama forumda bir arkadaş psikatrik tanıya rağmen geçtiğini belirtmiş detay yazmamış. Burada iki seçeneğin olabilir senden istenilencek epikirizin seni aklayacak şekilde yani tanının gerçek olmadığını söyleyecek şekilde olması ve ya tanıyı doktorun ile birlikte sildirmen ama sildirsen bile reçeten her zaman kayıtlarında kalacak ve muayene esnasında durumu doktora anlatmak durumda kalacaksın . Doktor seni nasıl değerlendir bunun hakkında kimse bir şey söyleyemez zira sağlığı geçen arkadaşlar zaten pek bir şey paylaşmıyor ve her kişinin durumu kendine özel oluyor. Birde aldığın ilaç için faa in yasaklı listesinde mi diye bakabilirsin aviationmedicine diye bir site var.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.