Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu

metek

Üye
21 Eki 2025
8
2
0
Meslek
Kabin
Merhabalar 16 Ekim'de THY'nin kabin memurluğu için 16.10.2025 tarihinde Online Video Bazlı Yetkinlik Değerlendirmesi sınavına girdim.
Fakat olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş maili almadım.
Acaba olumlu veya olumsuz mail gelen var mı?
süreç ne durumda yardımcı olabilir misiniz ?

Merhaba,
Kimseye gitmemiştir henüz, bu hafta Online Video Mülakata girenler olmuş. Herkesin süreci tamamlandıktan sonra bir sonraki aşamanın planlamasını yaparlar. THY'de her zaman anket maili geldiği an o aşamadaki süreciniz hakkında olumlu-olumsuz karar almış oluyorlar. Tahminimce anket mailleri bu hafta sonu gibi veya bir sonraki hafta başı gelir. Sonrasında belge yükleme belge kontrolü, sonrasında yüz yüze mülakat mailleri gelmeye başlar. Yüz yüze mülakat mailleri minimum 2 haftayı bulur gibi geliyor

• Like
Tepkiler: metek
Merhabalar 16 Ekim'de THY'nin kabin memurluğu için 16.10.2025 tarihinde Online Video Bazlı Yetkinlik Değerlendirmesi sınavına girdim.
Fakat olumlu veya olumsuz herhangi bir dönüş maili almadım.
Acaba olumlu veya olumsuz mail gelen var mı?
süreç ne durumda yardımcı olabilir misiniz ?
Merhaba, online video bazlı yetkinlik değerlendirmesinin dönüşü aşağı yukarı 10-15 günü buluyor

• Like
Tepkiler: metek
İyi forumlar sayın THY adayları,

Soğukta kaldığım bir gecenin ardından, göğsümde bir sıkışma hissi oluştuğu için hastaneye gittim. Doktor beni muayene ettikten sonra, “sadece üşütmüşsün, sıkışma hissi de bundan kaynaklı” diyerek gönderdi. Ancak e-Nabız’a baktığımda, tanı kısmında I49.9: Kardiyak Aritmi, Tanımlanmamış ifadesini gördüm.

Şimdi aklıma takılan şu: Sağlık kuruluna kalırsam (ki muhtemelen kalırım), bu durumu nasıl açıklamam gerekir? Yani o gün sadece üşütme sebebiyle kardiyolojiye gittiğimi ve herhangi bir kalp rahatsızlığım olmadığını anlatmak istiyorum.

Duyduğuma göre, örneğin alerji gibi başka bir konudan ek tetkik istendiğinde sonuç temiz çıksa bile geçme ihtimali varmış. Fakat eğer ek tetkik kalp sebebiyle istenirse, sonuç ne olursa olsun sırf tanı “kalp” kaynaklı olduğu için elenme ihtimali yüksek oluyormuş.

Bu durumda sizce kurulun kararı ne olur? Ayrıca kurul benden ek tetkik isterse, onlara durumu nasıl açıklamam en doğru olur?

Aranızda bu konuda bilgi sahibi ya da deneyimi olan varsa, fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.

İyi forumlar sayın THY adayları,

Soğukta kaldığım bir gecenin ardından, göğsümde bir sıkışma hissi oluştuğu için hastaneye gittim. Doktor beni muayene ettikten sonra, “sadece üşütmüşsün, sıkışma hissi de bundan kaynaklı” diyerek gönderdi. Ancak e-Nabız’a baktığımda, tanı kısmında I49.9: Kardiyak Aritmi, Tanımlanmamış ifadesini gördüm.

Şimdi aklıma takılan şu: Sağlık kuruluna kalırsam (ki muhtemelen kalırım), bu durumu nasıl açıklamam gerekir? Yani o gün sadece üşütme sebebiyle kardiyolojiye gittiğimi ve herhangi bir kalp rahatsızlığım olmadığını anlatmak istiyorum.

Duyduğuma göre, örneğin alerji gibi başka bir konudan ek tetkik istendiğinde sonuç temiz çıksa bile geçme ihtimali varmış. Fakat eğer ek tetkik kalp sebebiyle istenirse, sonuç ne olursa olsun sırf tanı “kalp” kaynaklı olduğu için elenme ihtimali yüksek oluyormuş.

Bu durumda sizce kurulun kararı ne olur? Ayrıca kurul benden ek tetkik isterse, onlara durumu nasıl açıklamam en doğru olur?

Aranızda bu konuda bilgi sahibi ya da deneyimi olan varsa, fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.
Sağlığımızın iyi olması gerektiğinden dolayı bize çok katı gibi gelse de izledikleri prosedür oldukça normal, 15 saatlik uçuşta havada bi sorunla karşılaşma ihtimalimizi aza indirmeye çalıştıklarını ve bizi düşündüklerini unutmadan hareket edelim.

Sizin durumunuzda bence şu an olayı bize açıkladığınız gibi açıkladığınızda bir problem olmayacaktır. Zaten sağlık belgesi alırken birçok testten geçiyoruz, bir sorun varsa orada da belli olacaktır. Eğer başvuru için belirttikleri sağlık koşullarını karşılıyorsanız gerçekten korkmanız gereken hiçbir şey yok içinizi ferah tutun.

Ek tetkik istenmesi de korkulacak bir durum değil, ben birden fazla olumsuzlukla karşılaşmıştım sağlık sürecinde.

Kurul mülakatından sonra alerjim olduğunu öğrendim. Birçok test yaptırdım. Sağlık belgesi sırasında skolyozum olduğunu öğrendim, ek tetkik yaptırdım, gözlerimi çizdirmiştim, onun için ekstra rapor almam gerekmişti.

Eğitime başlamama 10 gün kala karın ağrısıyla hastaneye gittim, Apandistim alındı, hala istirahat sürecindeyim. :)

Bunları şu yüzden anlattım, yol uzun, sabır istiyor bazen de ürkütüyor size katılıyorum. Başarıp ucuna kadar geldikten sonra böyle bir şeyden elenmek hayal kırıklığı olur.

Ben kendi adıma, ön sağlık muayenesi dahil orada bulunduğumuz veya sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz her hareketin bir etken olduğunu düşünüyorum. Ön sağlık muayenesinde de sabrınızı biraz zorlayabilecek diyaloglar içine girebiliyorsunuz (ben anneme anlatırken annem fark etti ben o an etmemiştim). Bence sizin her anlamda davranış ve tutumunuz da bu süreçte ekstra önemli oluyor. Sadece her koşulu karşılıyorum illa olmalı gözüyle bakmayın. Birçok parametre oluyor ve değerlendiriliyoruz.

E-nabzınızdaki o veri için de açıklayacak bol vaktiniz olacaktır, ön sağlık muayenesi yaklaşık yarım saat sürüyor. Önemli görülen her veri tek tek konuşuluyor. İçinizi ferah tutun.

Sürecinizde başarılar dilerimmm

• Like
  • Love
Tepkiler: admin ve gunes
Merhaba,
Kimseye gitmemiştir henüz, bu hafta Online Video Mülakata girenler olmuş. Herkesin süreci tamamlandıktan sonra bir sonraki aşamanın planlamasını yaparlar. THY'de her zaman anket maili geldiği an o aşamadaki süreciniz hakkında olumlu-olumsuz karar almış oluyorlar. Tahminimce anket mailleri bu hafta sonu gibi veya bir sonraki hafta başı gelir. Sonrasında belge yükleme belge kontrolü, sonrasında yüz yüze mülakat mailleri gelmeye başlar. Yüz yüze mülakat mailleri minimum 2 haftayı bulur gibi geliyor
Merhabalar, az önce sadece anket maili geldi. Bu olumsuz mu demek oluyor acaba?

Merhabalar, az önce sadece anket maili geldi. Bu olumsuz mu demek oluyor acaba?
Alıntıladığın yazdığım mesajı bir daha okur musun? Süreci yazmıştım orada. Tam tahmin ettiğim zamanda anket maili geldi. Bu hafta içi olumlulara belge yükleme mailleri gelir büyük ihtimalle.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.