TGS Çalışanları TSS'li Mi Olacak ? Maaşlar ve Beklentiler

TGS nin TSS bünyesine geçmesi gibi bir söylenti dolaşıyor. Aslında bu söylentiyi biz başlatmıştık o da şuradan çıkmıştı;

TGS çalışanları yakınlarına sağlık sigortası yaptırmak istediklerinde TSS Çalışan Yakını olarak gözüküyordu. TGS ile ilgili mutlaka bir adım atılacak maaşlar, haklar her şey düşük kaldı.

İş yükü ile maaş ters orantılı ilerliyor. Bu da firma çalışanlarının iş yavaşlatmaya gitmesine sebep oluyor. Çalışanların firma ile bağları iyice kopma noktasına geldi. Ramp için mesailer, YHM için yöneticilerin TYS yani upgrade yapalım söylemleri çalışanları irite ediyor. Çoğu çalışan ek iş yapıyor ve Ocak ayını bekliyorlar. Kâr payından ziyade maaşlarda yapılacak olan zam personeli daha çok ilegilendiriyor.

TGS firması çalışanları Sayın Ahmet Bolat'ın çok değer verdiği kişiler çünkü yolcu ile birebir teması olan ve limandaki tüm sıkıntıları çok düşük bir ücrete göğüsleyen çalışanlar bu kişiler. Ancak iş sadece Sayın Başkan'da bitmiyor. Biliyorsunuz THY içerisinde tamamen TGS'ye karşı cephe olan kişiler var. TGS çalışanlarını hor gören ve sürekli Sayın Başkan'ın TGS çalışanlarına değer vermesini eleştiren var yemez kişiler...

Maaşlar düşük, mesailer fazla, upgrade baskısı, adam kayırmalar...

Artık her şey çalışanların gözüne batmaya başladı. Ancak benim fikrimi sorarsanız işten ayrılmak konusunda sakın aceleci davranmayın. Ocak ayını bekleyin. Verilecek kâr payı ve yapılacak olan zam konusunda güzel beklentilerim var. Umarım beklediğimiz gibi olur.

TSS firmasına geçmek ile alakalı biliyorsunuz TGS yarısı özel bir firmaya ait olan bir şirket bu sebeple geçiş dediğimiz şey olacak olsa bile kolay olmaz. Altın yumurtlayan tavuğu kimse satmak istemez. Yani şu an geçiş ile alakalı bir şey söz konusu değil.

Unutmayın bizim için önemli olan firma değil, haklar... Biz her koşulda işimizi en güzel şekilde yapmaya gayret edelim ve eninde sonunda hakettiğimiz değeri mutlaka göreceğiz... Göstermek zorunda kalacaklar.

Sizin kâr payı ve zam beklentileriniz nelerdir yorum olarak bırakabilirsiniz ?

H

Hakkımızı verin RAMP

TSS olmak çözüm değil. Maaşlara güzel bir zam yapılsın. 4 kıyafet ile vardiyaya geliyoruz. Aldığımız maaş eskittiğimiz kıyafetlere yetmiyor.

Ç

çekici bey

Valla ben ek iş yapıyorum çünkü yetmiyor 10 bin TL kira aldığım maaş 15 bin bile yok ne yiyip içeyim eşimle hiç gezmeyim robot gibi işe gelip gideyim hiç vizdanlari yok bunların artık yılbaşından sonra vizdanlarina kalmış

H

Hasan

Umarım gerçekten güzel şeyler olur ve yeni gelen personellerde durmuyor artık eskiler bile bırakıyor öncwden dışardan fazla alıyorduk şimdi herkezden düşük alıyoruz ve hergün mesai mesai durmaksızın personel yetersizlğinde dolayı umarım ocak ayında herkezin beklentisini karşılar herkez mutlu döner evine

H

Harekat

Aldığımız maaşı sağda solda söylediğimiz zaman bize küçümser gözle bakılıyor. Kaptanlar bu kadar imza yetkisi ve büyük sorumluluğunuz olmasına rağmen bu maaşı aldığımıza inanmıyor. Gerçekten verdiğimiz emeğin ederi bu değil . Arkadaşlarımızın çoğu alternatif firmalara veya ek işlere yöneldi. Bu da bu firmaya aidiyetlik duygumuzu iyice yıprattı. Bu paraya bu iş yapılmaz diyen sayısı oldukça artıyor umarım ocak ayında hakedilen değer verilerek personelin daha verimli ve daha insancıl şartlarda yaşamasına olanak sağlar.

İ

İşçi dost

Kar payınızı alın ve iş aramaya başlayın ve çıkın hayata bir dafa geliyorsunuz vardiyalı çalışıp bol mesai yapıp düşük ücretle çalışıyoruz hayatınızdan yaşamınızdan vermeye devam etmeyin

E

Emekçi

Her şeyden önce iyileştirilmesi gereken maaş kâr payının bi önemi yok arkadaşlar. 3 vardiya yapıyoruz ve saatler normal değil aklımızı yitirdik tek gün izinle ailene mi vakit ayıracaksın işlerin mi halledeceksin olmaz böyle maaşlar çok düşük çok üzülüyorum halimize özellikle uçak altında yağmur çamur demeden çalışan tüm emekçi arkadaşlarıma verilen ced biletin bi önemi yok izin yok zaten neyine kullanacaksın her hafta mesailer vs konuşulacak çok şey var hayırlısı ama duyduğum ocak sonrası özellikle uçak altı personelin adaya veda edeceği umarım kimse işinden ayrılmaz herkes hakettiğinin karşılığını alır.

J

Jan klass huntelaar

Maaslari duzeltmeleri gerekiyor,Bu maaşlar ile kimse calismaz kardeşim.. seninde yazdığın gibi degerli dostum,herkes ocak ayini bekliyor dört gozl ile. Şayet birsey cikmaz ise TGSde çalışacak tek bir kişi olmayacak. Minimum teknik ne aliyorsa TGS onu almali..
Yanlis anlasilmasin teknikcilere saygimiz sonsuz,onlarinda bizi sevdigini biliyoruz fakat bu maas ile cok zor..
Ucak alti 13 14 aliyor bu para filan değil asgari ise vardiyayi çekmez bu millet
Umuyoruz düzelir ocak ayinda

T

Tgs calısanı

İşe gireli 8 ay oldu işe girmeden öncekş hayallerim ve işe girdikten sonra yıkılan hayallerim eşdegerdir ben böyle calısanını ezen hor gören ****** zirve daha rezil bi firma görmedim yagmurun altında calısan yer yüzünde daha hangi iş kolu vardır merak edıyorum calısmayı bırak üç kuruşa çalışan varmıdır bunu ayrıca merak edıyorum dışardan görülenle içerde olanlar rezillik derecesinde ev geçindiriyor olmasam bakma hükümlülügüm olmasa şurada bir saniye duracak ne bedenim ne ruhum kaldı öyle nefret ettim şu işten ocak ayınada bosuna ümit baglamayın 18 den yukarı zerre olmaz al parayı git baska yerde işe gir aralık ocakta yenı alim olucakmış zaten onlarda farkında bunun ki ozaman alım yapıyorlar kendı rezilliklerini alım yaparak eşitliyorlar nefret ötesi bi firma

T

TGS oprt

TGS de herşeyi geçtim Allah rızası için şu mesaileri sonlandırın bu nedir ya akşam 10,30 da iş başı sabah 06.30 da paydos derken mesai yazıyorlar eve 11.00 da giriyorsun dinlenme yok birşey yok aynı gün akşam 10.30 da tekrar işe geliyorsun buna son verilmesi gerekiyor yetismiyorsa adam alsınlar timleri çoğaltsinlar, az adamla çok iş yaomaya çalışılıyor Ocak dan sonra TGS nin yarısi bu yüzden gidecek ama dur bakalim

D

Dert küpü

Ne diyelim yarın hafta tatilim ve cepte para yok diye evde oturacağız 4 yaşında çocuğum var en son ne zaman dışarı çıkarıp eglendirdim pek hatırlamıyorum kira faturalar vs derken elde kalan sıfır sosyal hayat yok bi aktivite yok evden işe işten eve evdekiler ayrı bir buhranda bu yüzden yukarıdakilerin gözü kör kulağı sağır bu maaşla on bin kira ver geri ne kaldı zaten heralde yeni açlık oyunları serisini bizden çekecekler senaryo hazırlanıyor

T

Tgsli

Saglik sigortasinda yazan tss (Tamamlayici Sağlık Sigortası ) 'nın kısaltılışı olupta tss ile kurulan bağlantıda bir yanlışlık olabilirmi ayrıca maaşlar rezil bu hamalliga en az 25 olmasi lazim

Y

Yer hizmetleri rezilliği

Tgs olarak verdigin bot işe yaramaz , yagmurluk işe yaramaz ki yağmurlugu baskasindan aldim kullanilmis yağmurluk yenisini isteyince yok diyorlar, hava şarti cok kötü operasyon durdurmazlar üstüne mesai yazarlar donuna kadar islanirsin sert rüzgari yagmur,camur,kar yüzüne carpar icini islatir, bagajlar 20 kg den fazla tek basina kaldirma derler ama 50 kg bagaj, kargo kaldirtirlar kaldirmazsan kapiyi gosterirler cik git derler ama yinede ucak rotar yemesin diye canini feda edersin ucagi yüklersin gönderirsin sag salim peki seni düşünen kim? Tgs mi hayir düşünmüyor. İnsan seciyorlar. 13 bin tl ramp işcisi birak yapma birak ki anlasinlar senin degerini insallah birileri gorur anlarlar ucak altini.

karamaske

HavaPersonel.Com
Burda dertlerini anlatanların hepsi tgs li mi arkadaşlar? TSS değil. Ben TGS'de çalışanların tamamını TSS kendi bünyesine aldı diye okumuştum sanki. TSS'nin şartları TGS'nin yanında daha mı iyi?

A

Alpha Man

Buraya işe başlamadan önce ********-****** olaylarını çok duymuştum. Ancak iş ahlakı olan çalışkan insanlara dokunmazlar diye düşünüyordum. Çok iyi niyetli düşünmüşüm. Birilerinin referansıyla roaming, şef olanlar belki üniversite mezunu bile değildir ama öyle bir ego ile yaklaşıyorlar ki çalışanlara ben ne dersem o havasında davranıyorlar. Üslup bilmezler ama çalışanın üslubunu eleştirirler, iyi niyetini suistimal ederler. Bu ara özellikle şeflerin farklı ekiplere geçmesiyle oturmuş sistem bile altüst olmuş durumda. Gelen eskiyi kötüleme kendini yüceltme derdine düşüyor. Tabii bide kimler referanslı görmek için herkesin yeri random değişiyor. Söylediklerine göre herkes her yeri öğrensin istiyorlar ama hiç alakası yok, kendini geliştirmek istiyorum diyen kişileri sözde destekleyeceklerini söylemelerine rağmen umursamadılar (misal ben). Zaten referansı olan kişilerde durumu referanslarına aktarınca iki gün sonra eski yerlerine geri gönderiliyor. Olan arada kalan biz gariplere oluyor. Mantık sıfır bir kere, iş planlama zaten yok. Bunun yanı sıra mobing, zorunlu mesai, mazeret ya da yıllık izin vermeme gibi her türlü kötülük yapılıyor. Sonra üç kuruşa bu ortamda çalış hadi. Bu çapraşık durumu çözse çözse belki koordinasyon müdürü Cihan Bey çözer. Onları biraz gözlemlemesi yeterli olur zaten. Memurlara boşuna memnun musun diye sormasın ☺️ kimse işten çıkmadığı sürece kalkıp şikayet etmez onları. Aaa son birşey daha! Bu ara uyarıları özellikle arttırdılar en iyi çalışanlara bile yok yere uyarı veriyorlar. Ama nedense uyarılarla alakalı delilleri kişilerle paylaşmıyorlar. Bu konununda iyice araştırılması gerekiyor. Bu durumlar yüzünden evet Ocak sonrası çok kişi ayrılacağını dile getiriyor. Ama ben referansı ile bi yerlere gelen yüksek ego ancak vasat iş ahlakı olan kişilere bırakmayacağım bu işi.

Y

Yazıklar olsun

Olacak olan belli maks 16 bin maaş olacak gene herşeye zam gelecek yani kısacası herşey aynı olacak
yükü işçiler çekiyor

Ocakta çift maaş
Pirim
Yatacak herkes oooo cebimize 45 50 girecek herkes rahatlayacak oh diyecek bir dahaki ay gene kredi kartı borç harç devam yani hep göstermelik hep çift maaşı vereceklerine bunu aya bölüp verseler bi nebze daha iyi olur ama bizimkisi uzun dönem askerlik yapanın askerlik düşecek miş muhabbeti gibi

Yıllardır çalışanlar var yazık çok yazık

S

Scream

Çoğu yönetici olan şef roaming kendini kolluyor. Kurumsallık yok, belirli bir düzen yok, her gün bugün ne olacak acaba kaygısıyla işe gidiyoruz. İşten kaytaranlar terfi ettiriliyor. Ama düzgün çalışan insanların ensesinden düşmüyorlar. Memurların ses kaydı dinlenip tabletlerle personel lavaboya gittiğinde bile taciz edilmesine izin vereceklerine gidip roamingleri ve şefleri dinlemeye takibe alsınlar. Yeterlilikleri bir kontrol edilsin.

karamaske

HavaPersonel.Com
Çoğu yönetici olan şef roaming kendini kolluyor. Kurumsallık yok, belirli bir düzen yok, her gün bugün ne olacak acaba kaygısıyla işe gidiyoruz. İşten kaytaranlar terfi ettiriliyor. Ama düzgün çalışan insanların ensesinden düşmüyorlar. Memurların ses kaydı dinlenip tabletlerle personel lavaboya gittiğinde bile taciz edilmesine izin vereceklerine gidip roamingleri ve şefleri dinlemeye takibe alsınlar. Yeterlilikleri bir kontrol edilsin.
Hocam memurların ses kaydı basıl dinleniyor ya? Yasal mı böyle bir şey? Cadı kazanı olmuş orası anlatılanlara göre

Konuyu okuyanlar;