Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot
20 Haz 2025
20
1
0
Meslek
Kokpit
Herkese merhabalar,

Çok fazla konuda okudum ancak önemli bir kısımla ilgili pek net bilgi bulamadım. Biliyorsunuz özellikle psikiyatri söz konusu olduğunda doktorlar epikriz raporu talep edebiliyor.

Benim de geçmişimde sadece bir kez (2019) psikiyatri muayenesi ve F95.2 KOMBİNE VOKAL VE BİRDEN FAZLA MOTOR TİK BOZUKLUKLARI teşhisi var. Verilen ilacı (Norodol) aldım ancak kullanmadım ve sorun zamanla düzeldi. Bu yüzden tanı sildirmek için doktorla görüşmeyi planlıyorum.

Sorum şu; tanı silindiğinde doktorun talep ettiği epikriz raporu da güncellenmiş olacak mıdır? Aynı şekilde SGK’dan da ilaç sildirilirse epikriz raporu değişmiş olacak mıdır? Eğer olmayacaksa bu işlemin değerlendirmeye katkısı hangi noktada olacak? Tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok iyi olur.

Bununla birlikte durumum açısından yorum yapabilecek varsa memnun olurum.

• Like
Tepkiler: skydias
Ben bugün senin dediğin şekilde doktoruma sormaya gittim ve tanıyı asla silmeyeceğini söyledi bende geçsen sene F41.1 Anksiyete tanısı almıstım ilacı almıstım ve kullanmamıstım ilacım beyaz reçete idi, ancak Tanıyı sildirmen nerdeyse mümkün gözükmüyor çünkü konu psikiyatri olunca doktorların hem okudugum yorumlarda hemde kendi tecrübemle silmediklerini ve gözlemledim.

2. olarak da tanıyı silmiyorlar sadece tanıyı düzeltiyorlar(eğer ki düzenlemeyi kabul ederlerse ama imkansıza yakın) uykusuzluk vs gibi...

Ayrıca diyelim ki değiştirtdin, Epikriz raporunda neyin var neyin yok hepsi durur yani eskiden de aldıgın kayıt orda yani hem önceki tanın hemde değiştirildiğine dair olan uykusuzluk mesela tanın durur yani bence böyle birşeye girme bende buna benzer bir sorun yasayıp sordum ancak 1 kereliğe özel olduıgu için psikiyatri hekimi ile görüştürüp onaylama şanslarıda oluyormuş.

Herkese merhabalar,

Çok fazla konuda okudum ancak önemli bir kısımla ilgili pek net bilgi bulamadım. Biliyorsunuz özellikle psikiyatri söz konusu olduğunda doktorlar epikriz raporu talep edebiliyor.

Benim de geçmişimde sadece bir kez (2019) psikiyatri muayenesi ve F95.2 KOMBİNE VOKAL VE BİRDEN FAZLA MOTOR TİK BOZUKLUKLARI teşhisi var. Verilen ilacı (Norodol) aldım ancak kullanmadım ve sorun zamanla düzeldi. Bu yüzden tanı sildirmek için doktorla görüşmeyi planlıyorum.

Sorum şu; tanı silindiğinde doktorun talep ettiği epikriz raporu da güncellenmiş olacak mıdır? Aynı şekilde SGK’dan da ilaç sildirilirse epikriz raporu değişmiş olacak mıdır? Eğer olmayacaksa bu işlemin değerlendirmeye katkısı hangi noktada olacak? Tecrübesi olanlar bilgilendirirse çok iyi olur.

İlacı Satın aldığınız için SGK'dan sildiremezsiniz. Epikriz raporu sizi muayene eden doktorun gözlem ve durum raporudur hiç bir değişiklik yapılmayacaktır. Geriye yönelik düzenleme içerik olarak söz konusu değildir.

• Like
Tepkiler: gunes
Herkese merhabalar,

Ilaci aldigin icin hicbir sekilde gitmez ama epikrizden siliniyor. Bizzat kendim sildirdigim icin garanti sekilde soyluyorum. Ben su anda tanisi her yerden silinen ama ziyareti ve ilaci kalan pozisyondayim

• Like
Tepkiler: skydias
Ilaci aldigin icin hicbir sekilde gitmez ama epikrizden siliniyor. Bizzat kendim sildirdigim icin garanti sekilde soyluyorum. Ben su anda tanisi her yerden silinen ama ziyareti ve ilaci kalan pozisyondayim
Aslında ilaç ve tanı epikrizden siliniyorsa büyük avantaj benim için. Çünkü e nabızda zaten tanı ve reçete yazmıyor, ancak e devletten bakınca görüyorum.

Bunun dışında sizin durumunuz netleşti mi peki

B
Hocam şimdi tanı sildirdikten sonra geçmişe yönelik aldığınız epikrizde tanı kısmı boşa düşüyor ama onun dışında şikayet yorumlar hizmetler ilaçlar vs kısmı kalıyor doğru mu anladım ?
Hocam 2 hastanede bu sureci yasadim biri genel muayeneye cevirdi biri bos birakti. E nabizda hastaliklarim kismindan gidiyor tani hastalik sayildigi ve kalktigi icin, ama ziyaret ve receteler malesef

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.