THY Take Off Talks: Cadet Bilgilendirme Süreci

• Konbuyu başlatan Begmmdallgc
  • Başlangıç tarihi
B

Begmmdallgc

HavaPersonel.Com
Yetiştirilmek üzere 2. Pilot İngilizce sınavını geçen adaylara bilgilendirme süreci için davet gönderildi. Fakat ben katılamadım, katılan kişiler acaba kısaca bilgi verebilir mi?

N

normstar

HavaPersonel.Com
Süreciniz nasıl devam etti ya da etti mi ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.

B

Begmmdallgc

HavaPersonel.Com
Süreciniz nasıl devam etti ya da etti mi ? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
DLR 1 için sınav günü organize edildi. 17 temmuzda katılacağım.
Sınav sonrası yine bilgilendirme yaparım tabi

N

normstar

HavaPersonel.Com
İngilizce sınavından olumlu olan adaylara süreç bilgilendirme toplantısı maili geldi ya hani bana da geldi ama ingilizcesi olumsuz olan bir arkadaşa da davet maili gelmiş. Mantık nedir burada onu anlayamadım açıkcası ek olarak bu süreç değerlendirme toplantısında tam olarak ne yapılıyor ? Bilginiz var mı ?

D

dogukanaytekin

HavaPersonel.Com
Merhaba,
Sınava katılım sağladınız mı? Ben bu DLR-1'den ziyade ikinci gün planlanan sınav hakkında size soru soracaktım.
2. gün gireceğimiz sınav hakkında gönderilen pdf harici bir çalışma linki yok bu sınavınız nasıldı? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

4

4thecrow

HavaPersonel.Com
Merhabalar, dün İlgili ilan kriterlerini karşılamamanız veya istenilen belgeleri eksiksiz ve belirtilen zaman içerisinde tamamlamamanız nedeniyle süreciniz olumsuz sonuçlanmıştır. Şeklinde bir mail aldım ancak koşulları sağlamaktayım sadece askerlik durumumu tecilli işaretlemem gerekirken bedelli olarak işaretlemişim. Bu durumu aday sayfamda güncelledim ve tecil belgemi de daha öncesinde eklemiştim. Sürecimin devam etmesini istemekteyim bununla ilgili yapabileceğim bir şey var mı veya sistemde otomatikman kontrol edilip tarafıma dönüş sağlanır mı?

D

dogukanaytekin

HavaPersonel.Com
Merhabalar, dün İlgili ilan kriterlerini karşılamamanız veya istenilen belgeleri eksiksiz ve belirtilen zaman içerisinde tamamlamamanız nedeniyle süreciniz olumsuz sonuçlanmıştır. Şeklinde bir mail aldım ancak koşulları sağlamaktayım sadece askerlik durumumu tecilli işaretlemem gerekirken bedelli olarak işaretlemişim. Bu durumu aday sayfamda güncelledim ve tecil belgemi de daha öncesinde eklemiştim. Sürecimin devam etmesini istemekteyim bununla ilgili yapabileceğim bir şey var mı veya sistemde otomatikman kontrol edilip tarafıma dönüş sağlanır mı?
Bana kalırsa bir uçuş eğitim başkanlığı ile iletişime geçmeyi dene veya mail atmayı fakat bana kalırsa bir sonra ki ilana başvurmanı söyleyeceklerdir

Z

zibarovski

HavaPersonel.Com
Ben 17 Haziran'da başvuru yapmıştım ama hala online ingilizce sınavına davet almadım ne yapabilirim arkadaşlar bu durumda olan varmı hala cevap verirse sevinirim

E

ecca

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar Dlr sınavı vs hepsi İstanbul'da mı yapılıyor?

J

jagemre

HavaPersonel.Com
Merhabalar arkadaşlar. Ben 5 yıl sonra yeniden 2. pilot aday adayı alımı için başvuruda bulundum ama mevcut ilanda Psikometrik Test Değerlendirmeleri adında bir aşama gözüküyor DLR-1 aşamasını da içeren bir süreçtir diyor. Başvurudan birkaç saat sonra çalışma belgeleri gönderildi, gönderilen belgelerde Psikometrik Test Değerlendirmeleri bilgilendirmesi için bir PDF bulunuyor ama çalışma modülü yok. Modüller sadece eski sistem DLR-1 çalışmaları içeriyor.

cerapunci

cerapunci

HavaPersonel.Com
Yeni sistemde süreç şu şekilde işliyor.

Adaylar tarih seçimi yaptıktan sonra DLR için planlanıyor. Ardından sizlere DLR için bir çalışma modülü gönderiliyor. DLR 1. gün gireceğiniz sınavdır.
2. gün ise adaylar psikometrik değerlendirme sınavına giriyor. Bu aşama için adaylara herhangi bir çalışma modülü gönderilmiyor. Tarafınıza sadece modülleri anlatan bir PDF gönderiliyor.

İlk gün sabah 8' de başlayan DLR süreci tahmini olarak öğleden sonra 3-4 arası bitiyor. (Yanınızda götürmeniz gereken bazı belgeler var. Bu 4 adet belge, ilgili mailde tarafınıza iletiliyor olacaktır).
2. gün sabah 8' de başlayan psikometrik süreci ise tahmini olarak 1-2 arası bitiyor. (Herhangi bir belge götürmeniz istenmiyor).

Süreç 2 günde tamamlanıyor. DLR'a düzenli bir şekilde alıştırmalar yaparak katılım sağlamanız faydanıza olacaktır.

Tüm aşamalarla ilgili bilgiler sizlere gönderilen mailde yer alıyor ama bunların dışında sormak istediğiniz varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.

Süreçlerinizde başarılar.

J

jagemre

HavaPersonel.Com
Merhabalar tekrar, cevap için teşekkürler. DLR-1 çalışma modülü ve Psikometrik Değerlendirme Sınavı bilgilendirme PDF'i hariç birkaç tips and tricks PDF i bulunuyor gönderilen emailde. Ben İngilizce sınav belgesi sunduğum için o aşamayı otomatik atlıyorum fakat DLR-1 için tarih planlaması ne zaman yapılıyor ilk başvuru sürecinden sonra? Bu konuda bir bilginiz veya tahmininiz var mı? Bahsetmiş olduğunuz 4 adet belge ile ilgili de herhangi bir şey yazmıyor tarafıma gelen emailde.

cerapunci

cerapunci

HavaPersonel.Com
Merhabalar tekrar, cevap için teşekkürler. DLR-1 çalışma modülü ve Psikometrik Değerlendirme Sınavı bilgilendirme PDF'i hariç birkaç tips and tricks PDF i bulunuyor gönderilen emailde. Ben İngilizce sınav belgesi sunduğum için o aşamayı otomatik atlıyorum fakat DLR-1 için tarih planlaması ne zaman yapılıyor ilk başvuru sürecinden sonra? Bu konuda bir bilginiz veya tahmininiz var mı? Bahsetmiş olduğunuz 4 adet belge ile ilgili de herhangi bir şey yazmıyor tarafıma gelen emailde.
Aşağı yukarı 1 ay sürüyor. DLR tarih seçiminden sonra yaklaşık olarak 2-3 gün içinde planlamanız yapılıyor. O da yaklaşık olarak 2 hafta sonrasına süre veriyor. Fakat süreç, her bir aday için farklılık gösterebilir.

H

Heisenberg55

HavaPersonel.Com
Merhabalar herkese, psikometrik sınavı için randevu oluşturdum. Saat olarak 8 yazılmış. Aynı zamanda çalıştığım için iş yerinden izin almam gerekiyor bu sınav ne kadar sürüyor yarım günde biter mi?

cerapunci

cerapunci

HavaPersonel.Com
Merhabalar herkese, psikometrik sınavı için randevu oluşturdum. Saat olarak 8 yazılmış. Aynı zamanda çalıştığım için iş yerinden izin almam gerekiyor bu sınav ne kadar sürüyor yarım günde biter mi?
Yukarıda detaylıca anlatmıştım. Bir bakın isterseniz. Yine de söyleyeyim. Dlr da psikometrik de öğleden sonra 2 3 gibi bitiyor. Yani 6 saat civarında sürüyor diyebiliriz

T

titan

HavaPersonel.Com
Merhaba,

2. gün olacak sınava nasıl hazırlanabiliriz? Bununla ilgili herhangi bir çalışma dokümanı ya da CBT vs. bulunmamaktadır.

Konuyu okuyanlar;