THY Take Off Jr Vi̇deo Mülakatlarda Adi̇l Eleme Yapılmadı!

noneofyourbusiness

HavaPersonel.Com
Take Off Jr. video mülakat aşamasında hiç adil bir eleme yapılmadığı kanaatindeyim. Yapay zeka tabanlı bir uygulama bir İnsan Kaynakları uzmanı kadar şeffaf ve objektif bir değerlendirme yapamaz. Diğer bütün aşamaları geçecek birçok insan saçma sapan bir uygulama yüzünden elendi akıl alır gibi değil. Thy İstihdam Başkanlığı umarım bu konuya bir el atar.

Bediş

HavaPersonel.Com
Take Off Jr. video mülakat aşamasında hiç adil bir eleme yapılmadığı kanaatindeyim. Yapay zeka tabanlı bir uygulama bir İnsan Kaynakları uzmanı kadar şeffaf ve objektif bir değerlendirme yapamaz. Diğer bütün aşamaları geçecek birçok insan saçma sapan bir uygulama yüzünden elendi akıl alır gibi değil. Thy İstihdam Başkanlığı umarım bu konuya bir el atar.
Kesinlikle katılıyorum. İngilizce çok dallı bir dil ve herkesin konuşma tarzı farklı. Bu doğrultuda yapay zeka neye göre değerlendiriyor gerçekten şüphe konusu.

admin

Admin
Moderatör
Arkadaşlar eleştirileri yazalım ancak lütfen firmayı karalamayalım. Aksi halde konuyu kitlemek zorunda kalıyorum.

Ben de size katılıyorum. Yapay zeka aday elememelidir.

Leon718

HavaPersonel.Com
Katılmıyorum. On numara bir değerlendirme oldu. OpenAi ve ChatGPTye buradan selamlar.

nurgokce8

HavaPersonel.Com
Ben elenmedim, bir sonraki aşamaya seçildim fakat hangi kriterler üzerinden seçildiğimi bilmek isterdim. Aynı şekilde hangi kriterler üzerinden elendiğini elenen herkesin bilmek istemesi gibi. Bana göre bu konuda şeffaf olunabilir ve inceleyen yapay zeka dahi olsa böylesine çok katmanlı bir işe alım sürecini bu kadar çetrefilli ve bulanık hale getirmek mantıklı değil.

admin

Admin
Moderatör
Şu da bir gerçek başvuran onbinler oluyor. Bu kadar adayı değerlendirebilecek bir iş gücü de oluşturulamaz aylar alır değerlendirme süreçleri ancak en azından sınav öncesinde yapay zekanın nasıl işlediğine dair adayları bilgilendirici akıldaki soru işaretlerini giderici bir rehber yayınlanabilir.

violarose

HavaPersonel.Com
Kesinlikle katılıyorum. Geçen sene de girmiştim sınava iyi geçmesine rağmen elenmiştim. Bu sene de epey çalıştım yine aynı aşamada kalmamak için. Sınavım çok iyi geçmişti. Take-Off Jr. kapsamında nasıl bi ingilizce beklediklerini merak ediyorum açıkçası. Ya da değerlendirirken kriterler neler? Kurumda çalışan çok fazla arkadaşım var bu yüzden bi karşılaştırma yapabiliyorum ve hiçbirinden daha kötü seviyede bir ingilizcem olduğunu düşünmüyorum. Geçen arkadaşları tebrik ederim umarım hakkaniyetli bi değerlendirme süreci olmuştur.

noneofyourbusiness

HavaPersonel.Com
Şu da bir gerçek başvuran onbinler oluyor. Bu kadar adayı değerlendirebilecek bir iş gücü de oluşturulamaz aylar alır değerlendirme süreçleri ancak en azından sınav öncesinde yapay zekanın nasıl işlediğine dair adayları bilgilendirici akıldaki soru işaretlerini giderici bir rehber yayınlanabilir.
@admin fark ettiniz mi bilmiyorum bu sene geçen seneden çok daha fazla duyuldu bu program çünkü inanılmaz PR'ını yaptılar haliyle sağır sultan duydu ve başvuru sayısı 10 katına bile çıkmış olabilir. Ancak bu kadar reklam yapıp duyurmaları bu devasa rakamları göze aldıklarını gösteriyor benim için,yani bu rakamları göze alıyorlarsa ona göre adil bir şekilde aksiyon almalılardı.Şahsi fikrim video mülakat eleyici bir aşama olmamalı çünkü bu aşama aday hakkında bir ön bilgilendirme gibi bir şey.Kişinin jest,mimik ve beden dilini nasıl kullandığını,kendini nasıl ifade ettiğini ve aday hakkında kısa bir bilgi almaya yönelik bir mülakat ama eleyici bir mülakat olacaksa da yapay zeka ile yapılacak bir eleme olmamalıydı diye düşünüyorum.

admin

Admin
Moderatör
Arkadaşlar artık kimse okuduğu işi yapmıyor. Thy dışarıdaki sektörlere göre en alt pozisyonuna müdür maaşı veriyor. Bu iş nereye gider bilmiyorum ama şu an alımlar dil savaşlarına dönmüş durumda yok mu arttıran diye bakıyor insan kaynakları kaç dil biliyorsanız o kadar şanslı oluyorsunuz.

Müdürler işlerini bırakıp thy'de kabin memuru oluyorlar. Geçen senelerde duyulmuyordu, maaşlar bilinmiyordu iki senedir ikramiyeler, kâr payları derken en gözde firma oldu. Pes etmeden denemek lazım ben çok şahit oldum bir kaç kere deneyip giren kişilere..

gunesdogan

rise against odds
Moderatör
Web sitesi
havapersonel.com
Ben süreçlerin gayet de adil yürüdüğünü düşünüyorum. Artık küçük-orta işletmelerde bile işe alım süreci planlı ve kurumsal hale gelmiş durumda. Türk Hava Yolları gibi uluslararası pazarda söz sahibi olan bir işletme de doğal olarak bu işe alım süreci başta olmak üzere tüm insan kaynağı fonksiyonları için epey kaynak ayırıyor. Bu kadar kaynak ayırabilen firmanın işe alım süreçlerine adil değil demek adil değil bence. Üstelik video mülakatların yapıldığı VireUp adlı şirket sadece THY'ye hizmet vermiyor. Ufak bir araştırma ile göreceksiniz ki birçok ulusal ve uluslararası şirketle VireUp şirketinin anlaşması mevcut. Son olarak bu kadar yoğun başvuruların olduğu ilanlarda en ufak hata bile eleyici olabiliyor. Başarılı olan arkadaşları tebrik ederim.

celpeho

HavaPersonel.Com
Ben bir üniversitede İngilizce hazırlık okutmanlığı yapıyorum YDS puanım 98.75 mülakatta tüm sorulara 2 dakika akıcı cevaplar verdim fakat elenmişim. Çok garip bir olay, yapay zeka neye göre değerlendirdi acaba? Kazanan arkadaşlara başarılar dilerim.

oppy

HavaPersonel.Com
Ben Video Mülakat aşamasına gelemedim bu sebeple onun hakkında bir şey diyemiyorum ancak ilk başvuru kriterleri biraz daha sıkılaştırılabilir diye düşünüyorum. Örneğin 3.00 ve üstü ortalama, belirli lisans programlarında okuyor olma vs. gibi. Böylece değerlendirme süreçlerine katılabilen kişi sayısı da düşer, İK ekibinin adayları daha yakından değerlendirme imkanı olur. Ayrıca sınav sonuçlarının geç de olsa paylaşılması şeffaflık adına iyi oldu diye düşünüyorum. @noname'e katılıyorum bu sene özellikle "THY 4.000 kişi işe alacak" adı altında Take Off JR ve 101 için büyük bir PR yapıldı ancak böyle bir durum da yok ortada. 2024 yılı içinde birçok farklı alanda 4.000 kişiye istihdam sağlanacak.
Süreci devam edenler için umarım her şey istedikleri gibi olur. Biz elenenler de eksiklerimizi tamamlayıp yolumuza devam etmek zorundayız. Herkes için hayırlısı olmasını diliyorum🙏

garfield97

HavaPersonel.Com
YDS'den yüksek almanızın bir önemi yok, konuşma başka bir şey ve ek olarak bence sadece mükemmel bir konuşma beklenmiyor. Benim İngilizce seviyem b2-c1, speaking C1 diyebilirim. Bu aşamayı geçmek için b1-b2 ingilizce seviyesi yeterli. Zor olan o soruya nasıl cevap vereceğinizi kafanızda hızlıca tasarlamak, mesela Türkçe sorularında bir tanesi çok anlamsız gelmişti bana, ama o kadar güzel bir senaryo uydurdum ki.. Aynı şeyi İngilizce soruların birisinde yaptım. Tüm sorularda yaptığım ortak bir şey var, sanırım genel olarak yapılmamış bir şey. Algoritma oradan diğer arkadaşları belki elemiş olabilir.

sss3461

HavaPersonel.Com
Olumlu olumsuz henüz dönüş almayan var mı? ben henüz dönüş almadım

Navy

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar ben geçen yılda bu yılda video mülakatı geçtim adil olmadığını düşünen arkadaşlar bence konuşma konusunda kendilerini iyi zannediyorlar ama farkına varamadıkları hatalar yapıyorlar bunu biri size söylemedikçe farketmeyebilirsiniz bide bu açıdan bakın sınavlarda alınan puanlardan yola çıkmayın.

garfield97

HavaPersonel.Com
Arkadaşlar ben geçen yılda bu yılda video mülakatı geçtim adil olmadığını düşünen arkadaşlar bence konuşma konusunda kendilerini iyi zannediyorlar ama farkına varamadıkları hatalar yapıyorlar bunu biri size söylemedikçe farketmeyebilirsiniz bide bu açıdan bakın sınavlarda alınan puanlardan yola çıkmayın.
Grup Mülakat aşamasını geçebilmiş miydiniz? Sizce Bu aşamadaki önemi nokta nedir.

Konuyu okuyanlar;