Pozisyon veya İlan Adı
Hizmet sektörü deneyimli
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

Kmadayı77

Üye
14 Eki 2025
33
23
5
İstanbul
Meslek
Yer Hizmetleri
Merhaba arkadaşlar.

Daha önce bildiğiniz üzerine benim gibi çoğu arkadaşa ( Hizmet sektörü süresi 720 gün olarak istenilen pozisyonlarda yetersiz ) diye mail aldık. Dün ve bugün forum ve havacılıkla alakalı paylaşım yapan sosyal medya üzerinden Yurtdışında çalışmış ve bu süreleri dolduran arkadaşlara tekrardan evrak maili gitmiş. mail alan arkadaşları tebrik ederim ve umarım istedikleri sonuçları alırlar🙏🏼
Fakat bu durumla birlikte ilandaki SGK maddesini THY insiyatif almış oluyor, Size soruyorum arkadaşlar bizim gibi yolcu hizmetleri farklı kodlarda barmen resepsiyonist turizm veya diğer aynı pozisyonda hizmet sektörlerinde çalışıp farklı kodlarda yazılmış ve bu kod grubunda çalışan arkadaşların suçu nedir ? Daha doğrusu bizler için neden insiyatif alınamasın?

Umarım bu yazdıklarım doğru kişilere ulaşır ve tekrardan değerlendirme sürecine katkı sağlar herkes için

Türk hava Yolları’nın işe alım sürecindeki SGK hizmet dökümü’nde süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum büyük ihtimalle barkod sistemini okutarak meslek kodlarını erişip ona ithafen karar verildi apaçık belli ama benim süreçte durum biraz daha farklı ben bazı arkadaşların yurtdışında çalışma deneyimi olduğu için otomatik olarak SGK‘da barkod kodu bulunmuyor sadece iş yerimize ait çalıştığımızı kanıtlaya abilecek ispatlayabilecek gün sayımız ve çalışma nitelik sıfatıımız pozisyonumuz ve duruma istinaden evrakları göndermemiz halinde değerlendirmeye devam edeceğini söylediler Bugün yine mail aldım tekrardan bana sürecin ilerlediğini ve kontrollerin devam ettiğini en kısa zamanda bana dönüş yapacağını belirttiler umarım senin için de hakkında hayırlısı olur

• Like
Tepkiler: Kmadayı77
Bana gelen son mesaj bu /

Değerli Adayımız,

Geri bildiriminiz doğrultusunda kontroller gerçekleştirilerek tarafınıza bilgi verilecektir.

Saygılarımızla.

• Like
Türk hava Yolları’nın işe alım sürecindeki SGK hizmet dökümü’nde süreç nasıl ilerliyor bilmiyorum büyük ihtimalle barkod sistemini okutarak meslek kodlarını erişip ona ithafen karar verildi apaçık belli ama benim süreçte durum biraz daha farklı ben bazı arkadaşların yurtdışında çalışma deneyimi olduğu için otomatik olarak SGK‘da barkod kodu bulunmuyor sadece iş yerimize ait çalıştığımızı kanıtlaya abilecek ispatlayabilecek gün sayımız ve çalışma nitelik sıfatıımız pozisyonumuz ve duruma istinaden evrakları göndermemiz halinde değerlendirmeye devam edeceğini söylediler Bugün yine mail aldım tekrardan bana sürecin ilerlediğini ve kontrollerin devam ettiğini en kısa zamanda bana dönüş yapacağını belirttiler umarım senin için de hakkında hayırlısı olur
Evet dediklerinize tamamen katılıyorum, yüksek ihtimalle dediğin şeyler oldu teşekkür ederim iyi dilekleriniz için aynı şekilde sizin içinde çok güzel bi sonuç çıkar umarım🙏🏼 Aslında tüm herkes adına konuşmak istedim bu durumu kimseyi zan altında bırakmak için değil umarım istihdamdan birileri görür ve el atar duruma bizler için

• Like
Tepkiler: Jonethen21
Mutlaka mutlaka peşini bırakma mail at . Mutlaka dönüş yapacaklardır .. 2 yıl hizmetin varmı ? Var ! O zaman kanıtlamaya çalış evrak gönder . Sgk da sorun mu var ? Meslek kodu yüzünden elenmemek için açıklayıcı yaz . Kesinlikle geris önüş olucaktır .. 🙏

• Like
Ben de tam 722 gün olarak hesabı ilettim eksik bilgi neyse iletebilirim dedim dönüş bekliyorum

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.