Pozisyon veya İlan Adı
Take-Off Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

DarakirMe

Üye
7 Şub 2026
1
0
0
Meslek
Kokpit
Merhaba arkadaşlar,

Kafama takılan birkaç soru mevcut, THY başvurularda hem akademik hem de genel olanını kabul ettiğini belirtmiş. Bu sınavlardan hangisini vermek potansiyel olarak daha kolay olacaktır?

İlan kapanış tarihi 27.03 olarak belirtilmiş, en az kaç gün önce sınava girip IELTS belgesini almak daha mantıklı ve IELTS sınavı için randevuyu kaç gün önceden yapmak gerekir? IELTS sınav tarihinden 5 gün önce sınava başvuru yapsam boşluk bulabilir miyim? Kafamda şu şekilde bir kurgu oluşturdum, IELTS Computer sınavına 14.03(+/- 2gün) girerek 5 günde sonuçları alıp başvuru yapabilirim.

Bu sorular hakkında deneyim ya da fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim.

Herkese iyi günler, 🤚

Sınav tarihi bulup bulamayacağınız yoğunluğa ve nerede sınava gireceğinize göre değişiklik gösterebilir. Ancak ben daha önce TOEFL için bir hafta öncesinde yer ayarlamıştım ve sınava bir gün kala iptal ettiler, çok sıkıştırdı beni ve IELTS için yer ayırtmak zorunda kaldım bir gün içinde. Önemli olan ilanın kapanış tarihi değil, sizin PACE-B sonucunuz geldikten sonra 15 gün süreniz olacak teslim etmek için. Bu yüzden PACE-B ye girdikten hemen sonra sınava girecek şekilde ayarlayabilirsiniz ki bir sorun olursa tekrar girebilin. Onun dışında da General dan istediğiniz puanları almanız daha kolay olacaktır, Academic olanda reading ve writing daha ağır oluyor ve geçerlilikleri arasında bir fark yok THY için.

Bir de en son yazdığınızdan anladığım kadarıyla elinizden geldiği kadar geç başvurmak istiyorsunuz, başvururken dil yeterlilik belgesi vermenize gerek yok. Online ingilizce sınavına katılıp daha sonra yukarıda belirttiğim şekilde bir süreç takip edebilirsiniz. Başarılar dilerim

Merhaba arkadaşlar,

Kafama takılan birkaç soru mevcut, THY başvurularda hem akademik hem de genel olanını kabul ettiğini belirtmiş. Bu sınavlardan hangisini vermek potansiyel olarak daha kolay olacaktır?

İlan kapanış tarihi 27.03 olarak belirtilmiş, en az kaç gün önce sınava girip IELTS belgesini almak daha mantıklı ve IELTS sınavı için randevuyu kaç gün önceden yapmak gerekir? IELTS sınav tarihinden 5 gün önce sınava başvuru yapsam boşluk bulabilir miyim? Kafamda şu şekilde bir kurgu oluşturdum, IELTS Computer sınavına 14.03(+/- 2gün) girerek 5 günde sonuçları alıp başvuru yapabilirim.

Bu sorular hakkında deneyim ya da fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilir ise çok sevinirim.

Herkese iyi günler, 🤚
Sürece başlamak için belgeye ihtiyacınız yok ama eğer CRM aşamasını tamamladıysanız ve zaman olarak problem yaşamama ihtimalini düşünüyorsanız PTE Academic sınavını öneririm. Onun harici IELTS General tabii ki Academic sınavına göre daha kolay olacaktır özellikle reading bakımından. Bulunduğunuz şehire bağlı olarak değişir sınav tarihleri ve kontenjanları ama çok az bir süreye sıkıştırmamanızı tavsiye ederim çünkü planladığınız gibi boşluk bulamayabilirsiniz böyle bir ihtimal de var.

• Like
Tepkiler: blackout
İlan kapanış tarihleri ile ilanı kapattıkları tarih aynı olmayabiliyor bunuda göz önünde bulundurun lütfen, ben eylül 2025 te açılan ilana bu sebep ile başvuramamıştım ilan 12 gün önce kapandığı için.

Sürece başlamak için belgeye ihtiyacınız yok ama eğer CRM aşamasını tamamladıysanız ve zaman olarak problem yaşamama ihtimalini düşünüyorsanız PTE Academic sınavını öneririm. Onun harici IELTS General tabii ki Academic sınavına göre daha kolay olacaktır özellikle reading bakımından. Bulunduğunuz şehire bağlı olarak değişir sınav tarihleri ve kontenjanları ama çok az bir süreye sıkıştırmamanızı tavsiye ederim çünkü planladığınız gibi boşluk bulamayabilirsiniz böyle bir ihtimal de var.
Evet kesinlikle katılıyorum PTE Academic için daha rahat diyor girenler, ben girmediğim için aklıma gelmedi yazarken onu da araştırıp değerlendirin derim. @DarakirMe

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.