Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

cumametinn

Üye
11 Eki 2025
21
12
0
21
Meslek
Yer Hizmetleri
Arkadaşlar merhaba,

Bugün gelen maille ilgili herkes gibi ben de çok şaşırdım. Biraz araştırdım, farklı kişilerle konuştum ve görünen o ki hizmet sektöründe 2 yıl şartı olan ilandan başvuranların neredeyse tamamı aynı maili almış. Yani sadece kriteri karşılamayanlar değil, kriteri karşılayan birçok kişi de maalesef aynı şekilde elenmiş.

Süreç boyunca sınavlara girip olumlu giden herkes için moral bozucu bir durum oldu, onu anlıyorum. Ben de havalimanında çalışıyorum, kendi çevremden de aynı maili alan çok kişi var. Bu yüzden başvuruyu değerlendirirken bir karışıklık veya sistemsel sıkıntı yaşanmış olabilir gibi duruyor.

Yine de alt tarafta verilen iletişim adresinden itiraz etmekte fayda var.

En azından SGK dökümünüzdeki meslek kodu, görev tanımı veya eksik görünen bir detay varsa açıklama şansı doğar.

Ben de maalesef elenenlerdenim.

Şu an için yapılabilecek en mantıklı şey:

• Hizmet sektöründe deneyimsiz alımların açılmasını beklemek

veya

• başka firmalarda şansımızı denemek (ben de böyle yaptım)

Herkesin hakkında hayırlısı olsun, umarım kısa zamanda güzel haberler alırsınız. 🙏✈️

• Like
Tepkiler: Melflyy
Ben itiraz maili attım az önce, ilk elendiniz mailini görünce başımdan vurulmuşa döndüm sgk dökümüm ortada zaten neye göre eledi bunlar hayır şartı karşılıyorum da yani

• Like
Tepkiler: Melflyy
Arkadaşlar merhaba,

Bugün gelen maille ilgili herkes gibi ben de çok şaşırdım. Biraz araştırdım, farklı kişilerle konuştum ve görünen o ki hizmet sektöründe 2 yıl şartı olan ilandan başvuranların neredeyse tamamı aynı maili almış. Yani sadece kriteri karşılamayanlar değil, kriteri karşılayan birçok kişi de maalesef aynı şekilde elenmiş.

Süreç boyunca sınavlara girip olumlu giden herkes için moral bozucu bir durum oldu, onu anlıyorum. Ben de havalimanında çalışıyorum, kendi çevremden de aynı maili alan çok kişi var. Bu yüzden başvuruyu değerlendirirken bir karışıklık veya sistemsel sıkıntı yaşanmış olabilir gibi duruyor.

Yine de alt tarafta verilen iletişim adresinden itiraz etmekte fayda var.

En azından SGK dökümünüzdeki meslek kodu, görev tanımı veya eksik görünen bir detay varsa açıklama şansı doğar.

Ben de maalesef elenenlerdenim.

Şu an için yapılabilecek en mantıklı şey:

• Hizmet sektöründe deneyimsiz alımların açılmasını beklemek

veya

• başka firmalarda şansımızı denemek (ben de böyle yaptım)
🙏
Herkesin hakkında hayırlısı olsun, umarım kısa zamanda güzel haberler alırsınız.

Neyden dolayı elendiniz diye mail atıldı anlamadım.Sgk günü yetersiz diye mi yoksa Sgk günlerinin hizmet sektörü içine girmediğini mi söylüyorlar.Ben herhangi bir mail almadım hala mülakat maili bekliyorum 6 kasımdan beri.

merhaba
Aslında elendin diye mail gelmedi sadece destek olmak için yazdım ama bende sizin gibi bekliyorum 3200 gün sigortam var 8 yıl havalimanında çalıştım duty free,exchange-tax refund daha hızlı sonuç alacağımı düşünmüştüm ama sanırım sgk kaydım uzun ve bir çok farklı iş giriş çıkışı olduğu için muhtemelen incelenmesi uzun sürüyor eğer sizde de benzer bir durum varsa bu nedenden olabilir, tabi sadece kendi fikrim.güzel haberler almanız dileğiyle.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.