Merhabalar, 4 senelik şuanda çalışmakta olduğum sektörde dahil hizmet sektörü geçmişim bulunuyor, turizm, müşteri odaklı hizmet ve satış sektörleri olarak. 2024 Tecrübesiz Kabin memuru alımında boy-kilo/mülakat aşamasına kadar geldim, yüzümdeki sivilceler sebebiyle 2 ay kadar süre verildi, ilaç kullanmama rağmen 2 ayın sonunda tamamen sivilcelerim geçmemişti (Şubat 2025) bunun sonucunda elendim. İnsan kaynakları yakın zamanda yeni bir ilan açılacağını, ona başvurabileceğimi o sürede de tedavi olabileceğimi söyledi. 2024 Kabin memuru ilanı Lise mezuniyeti şartı istiyordu fakat şuan ki Hizmet sektörü Deneyimli Kabin Memuru ilanı önlisans şartı arıyor. Tüm çevremdeki kabin memuru olmak isteyen arkadaşlarımın bazıları dahil lisans ve önlisans okumakta. Ben Sivil Hava Ulaştırma işletmeciliği okuyorum ve ikinci sınıftayım bu sebepten ötürü başvuramıyorum. Yeni açılan ilanın önlisans şartı araması beklemediğimiz bir şarttı. Benim gibi düşünen bazı arkadaşlarımın forumda olduğunu konu açtıklarını, söz ettiklerini gördüm. Bu şartın güncellenmesi konusunda öncü olmak adına konu açıyorum.