Ü
Üye silindi 20396
Merhaba arkadaşlar. Psikiyatri geçmişi olup Sunexpress kabin memurluğu deneyecek arkadaşları bilgilendirme amacıyla yazıyorum, bu konuda daha esnek olduklarına dair bir algı var genel olarak. Bence kimsenin bu stresi yaşamaması gerek. SunExpress kabin memurluğu sürecine ilk katılanlardan ve dönüş yapılanlardan biri olarak tüm aşamaları tamamlayıp sağlık sertifikamı ve raporumu almama rağmen 8 yıl önceki psikiyatri muayenelerim nedeniyle sürecim sonlandı. Üniversite sınavı döneminde stres nedeniyle gitmiştim ve en hafif seviye ilaçlardan kullanımım vardı. Sağlık şartlarında MMPI ve ilaç geçmişine bakılacağı belirtilse de bu konuda katı olduklarını bilmelisiniz. Sağlık raporu ve MMPI için yaklaşık 30 bin tl harcadım ve 2 günde halloldu. Evrakları gönderdikten sonra ise psikiyatriden dolayı geçmiş tüm muayenelerime ait epikriz, ilaç reçeteleri varsa ilaç raporlarını istediler. 8-9 yıl önce muayene olduğum hastane şehir dışında olduğu için ve ben halihazırda çalıştığım için ilaç reçetelerini ve tanıları göndererek bunların değerlendirme için yeterli olup olmayacağını sordum ama epikriz gerektiğini belirttiler. Epikrizlerle uğraştım iki gün boyunca, epikrizde de gönderdiklerimden farklı bir şey yoktu hatta durumumun hafif geçici olduğunu belirten ifadeler vardı. Epikrizleri gönderdikten sonra sağlık kriterlerine uymadığım için olumsuz olduğu şeklinde dönüş yaptılar. 2 aylık bu süreç beni maddi manevi yıprattı. Eğitim tarihim bile belliyken son aşamada bunun yaşanması şaşırttı çünkü THY bile bir dönem psikiyatri için son 3 yıl şartı koymuştu. Sağlık şartlarına açıkça psikiyatri geçmişi istemediklerini belirtebilirlerdi THY gibi ya da epikrizle uğraştırmadan süreci sonlandırmaları daha uygun olurdu çünkü bu süreçler gerçekten yıpratıcı ve bana kalırsa şeffaf değil. Bunu yazmamın tek amacı benimle aynı durumdaki arkadaşları bilgilendirmek ve tüm ihtimallere hazırlamaktı. Herkese süreçlerinde başarılar dilerim.