Pozisyon veya İlan Adı
Cadet Pilot Aday Adayı
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

dtnuray

Üye
15 Eyl 2025
20
11
0
Meslek
Kokpit
Herkese iyi forumlar ve iyi seneler.

THY cadet pilot programına başvurmuştum, bugün PACE B aşamasından olumsuz sonuç aldım. Yaşım 30 olduğu için THY’ye tekrar başvuru şansım maalesef bulunmuyor. Pegasus’un son açtığı programda da yaş kriterini sağlamıyordum.Bu sebeple SunExpress cadet programına başvurmayı düşünüyorum. Ancak sürecin özellikle kurul mülakatı (tamamen İngilizce, teknik ağırlıklı) ve simülatör aşamaları açısından zorlayıcı olduğu yönünde birçok yorum okudum ve duydum. Açıkçası bu kısımlar biraz gözümü korkutuyor.

Bu nedenle sürece doğru ve verimli şekilde hazırlanmak istiyorum.
  • Çalışmaya nereden ve nasıl başlanmalı?
  • Hangi kaynaklar gerçekten faydalı olur?
  • Simülatör aşaması için nasıl bir hazırlık yapılmalı?

Elimde şu anda Ace the Technical Pilot Interview kitabı ile temel uçuş ve uçuş teorisi kaynakları mevcut. Bunların dışında özellikle tavsiye edeceğiniz kaynaklar, çalışma yöntemleri ya da kendi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Like
Tepkiler: Erdoderler
Anadolu üniversitesi birkaç kaynağı var işinize yararsa kontrol edebilirsiniz. Uçuş teorisi adında bir kaynak var öneriririm.

• Like
Tepkiler: dtnuray
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı. Başvururken sitede daha önce screening ve mülakata girmemiş adaylar diyor. Yani sürede sadece 1 defa mı başvurabiliyoruz?

Arkadaşlar merhaba bir sorum olacaktı. Başvururken sitede daha önce screening ve mülakata girmemiş adaylar diyor. Yani sürede sadece 1 defa mı başvurabiliyoruz?
Evet, yani şöyle sürecin kurul mülakatı ve simülatör testi aşamalarında elenirseniz bir kez daha başvuramıyorsunuz.Mollymawk aşamasında başarısız olursanız, ücretini sizin karşılamanız koşuluyla tekrar bu aşamaya girebiliyorsunuz.

Herkese iyi forumlar ve iyi seneler.

THY cadet pilot programına başvurmuştum, bugün PACE B aşamasından olumsuz sonuç aldım. Yaşım 30 olduğu için THY’ye tekrar başvuru şansım maalesef bulunmuyor. Pegasus’un son açtığı programda da yaş kriterini sağlamıyordum.Bu sebeple SunExpress cadet programına başvurmayı düşünüyorum. Ancak sürecin özellikle kurul mülakatı (tamamen İngilizce, teknik ağırlıklı) ve simülatör aşamaları açısından zorlayıcı olduğu yönünde birçok yorum okudum ve duydum. Açıkçası bu kısımlar biraz gözümü korkutuyor.

Bu nedenle sürece doğru ve verimli şekilde hazırlanmak istiyorum.
  • Çalışmaya nereden ve nasıl başlanmalı?
  • Hangi kaynaklar gerçekten faydalı olur?
  • Simülatör aşaması için nasıl bir hazırlık yapılmalı?

Elimde şu anda Ace the Technical Pilot Interview kitabı ile temel uçuş ve uçuş teorisi kaynakları mevcut. Bunların dışında özellikle tavsiye edeceğiniz kaynaklar, çalışma yöntemleri ya da kendi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba aynı süreci bende geçirdim… ben de Sunexpress mpl sürecine dahil olmak için çalışmak istiyorum. Birbirimize destek olmak için iletişim kurmak ister misiniz?

• Like
Tepkiler: portakalx

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.