Pozisyon veya İlan Adı
Kabin Memurluğu
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

owensess

Üye
19 Kas 2025
44
19
5
Meslek
Kabin
Merhaba,
13/07/2025 tarihinde Pegasus’a başvurdum ancak herhangi bir geri dönüş alamadım ve başvuru hâlâ “değerlendirme sürecinde” görünüyor. Daha sonra AJET’e, ardından SunExpress’e ve son olarak Pegasus Antalya Base’e başvurdum. Hepsinde durum aynı; hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorum ve süreç başlamıyor.

Benim gibi aynı sorunu yaşayan birçok kişi gördüm. Acaba başvurularımız CV filtrelerine mi takılıyor, bu yüzden mi geri dönüş alamıyoruz merak ediyorum. Aranızda süreci tamamlayan veya geri dönüş alan varsa, CV’sini nasıl hazırladığı hakkında bilgi verebilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim. 💛

Yaygın bir problem. Pegasus'tan ben de haber alamadım. Yeni açılan ilanlardan da haber alacak gibi durmuyorum.:)
İnsan Kaynaklarının filtre sistemleri oluyor genelde adı ATS olması lazım sanırım tam emin değilim. CV'leri otomatik olarak tarıyor anahtar kelimeleri arıyor ve uygun olmayanları çağırılacaklar havuzuna hiç atmıyormuş diye bir kabin amirinden böyle bir şey okumuştum. Acaba bizim hazırladığımız CV'lerde bir sıkıntı olabilir mi onu düşünmeye başladım artık. Eğer süreci başlamış ve bitmiş arkadaşlar CV atabilirse incelemek isterim yanlışımız varsa onu görürüz en azından :(

Eğer öyleyse mantıklı hocam, benim bilgim yok buna dair; fakat geçen yıl benim kuzenim ilan kapanmadan 2-3 gün önce başvuru yapıp çağrılmıştı kariyer.net üzerinden. Bilemiyorum şimdi sistemi ama karışık ilerliyor sanki.

• Like
Tepkiler: owensess
Merhaba,
13/07/2025 tarihinde Pegasus’a başvurdum ancak herhangi bir geri dönüş alamadım ve başvuru hâlâ “değerlendirme sürecinde” görünüyor. Daha sonra AJET’e, ardından SunExpress’e ve son olarak Pegasus Antalya Base’e başvurdum. Hepsinde durum aynı; hiçbir şekilde geri dönüş alamıyorum ve süreç başlamıyor.

Benim gibi aynı sorunu yaşayan birçok kişi gördüm. Acaba başvurularımız CV filtrelerine mi takılıyor, bu yüzden mi geri dönüş alamıyoruz merak ediyorum. Aranızda süreci tamamlayan veya geri dönüş alan varsa, CV’sini nasıl hazırladığı hakkında bilgi verebilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim. 💛
Ben de aynıyım pegasusa temmuzda ve ekimde olmak üzere iki kez tecrübesiz kabin memuru ilanına başvurdum daha sonra sunexpress ve ajete de başvurdum hala bir mesaj almadım her gün e posta kutumu kontrol ediyorum ama bir mesaj yok … peoplise hala değerlendirme sürecinde diyor. Bilmiyorum :(

• Like
Tepkiler: selincpr
İnsan Kaynaklarının filtre sistemleri oluyor genelde adı ATS olması lazım sanırım tam emin değilim. CV'leri otomatik olarak tarıyor anahtar kelimeleri arıyor ve uygun olmayanları çağırılacaklar havuzuna hiç atmıyormuş diye bir kabin amirinden böyle bir şey okumuştum. Acaba bizim hazırladığımız CV'lerde bir sıkıntı olabilir mi onu düşünmeye başladım artık. Eğer süreci başlamış ve bitmiş arkadaşlar CV atabilirse incelemek isterim yanlışımız varsa onu görürüz en azından :(
Ben cvmi europassten yaptım ats ye uygun diye biliyorum onu ama ben ingilizce yapmıştım ve öyle gönderdim acaba anahtar kelimeleri türkçe olarak mı arıyor sadece o zaman ben çıkmıyor muyumdur ? Acaba türkçe mi aysaydım cvmi fikriniz nedir ? İlan türkçeydi ben ingilizce cv attım bu yüzden mi dönüş yok acaba ?

Ben cvmi europassten yaptım ats ye uygun diye biliyorum onu ama ben ingilizce yapmıştım ve öyle gönderdim acaba anahtar kelimeleri türkçe olarak mı arıyor sadece o zaman ben çıkmıyor muyumdur ? Acaba türkçe mi aysaydım cvmi fikriniz nedir ? İlan türkçeydi ben ingilizce cv attım bu yüzden mi dönüş yok acaba ?
Bu kadar kafa yorulacak bir şey değil gerçekten. Ats,anahtar kelime,Türkçe,ingilizce, europass... neye göre seçiliyor bilmiyoruz. Ben müthiş bir cv göndermiştim pegasusa bu sene. Aynı cv ile qatar mülakatlarına bile davet almıştım. Ancak.... hemen olumsuz mesajı geldi.. keşke çağırsalardı

• Like
Tepkiler: Üye silindi 21385
Bu kadar kafa yorulacak bir şey değil gerçekten. Ats,anahtar kelime,Türkçe,ingilizce, europass... neye göre seçiliyor bilmiyoruz. Ben müthiş bir cv göndermiştim pegasusa bu sene. Aynı cv ile qatar mülakatlarına bile davet almıştım. Ancak.... hemen olumsuz mesajı geldi.. keşke çağırsalardı
Anladım, artık fazla irdelemiyeceğim kaderde varsa olur yoksa da canımız sağolsun. Bu bekleme süreci beni yordu…

• Like
Tepkiler: Birumutuçmak
benim ilk CV türkçeydi fakat yazılımcıyım ona yönelik bir CV'di ondan doalyı çağrılmadığımı düşündüm filtrelerden geçemedim bence çünkü anahtar kelimeler uygun değildi. Şuan yeni yapmış olduğum CV ingilizce ve henüz geri dönüş almadım. Belki dediğiniz gibi olabilir artık denemediğim bir şey kalmadı onu da denerim :D

• Like
Tepkiler: Üye silindi 21385

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.