Şehir Değiştirmek Işe Alınmak Için Işe Yarar Mı?

• Konbuyu başlatan nerd49
  • Başlangıç tarihi
N

nerd49

HavaPersonel.Com
Merhaba arkadaşlar.

Merak ettiğim bir şey var. Linkedin'den, Kariyer.net'ten, şirketlerin kendi iş başvuru portallarından iş başvurusu yapıyorum. Hatta insan kaynaklarına doğrudan mail de atıyor, CV gönderiyorum. Fakat başvurular ya hiç görüntülenmiyor ya da olumsuz yanıt geliyor.

Ben Adana'da yaşıyorum ama burada şu an açık bir pozisyon yok görünüyor. Çoğunlukla Antalya ve İstanbul'daki ilanlara başvuruyorum ama yanıt bile gelmiyor. Sanırım bu şehirlerde ikamet etmediğim için her ne kadar taşınabileceğimi de söylesem başvurularım değerlendirilmiyor.

Havacılık sektöründe çalışmak için gerekirse şehir değiştirmeye de hazırım ve artık şunu düşünmeye başladım. Önce işe alınıp sonra taşınmak mümkün görünmüyor. Tam tersini mi yapsam diye düşünüyorum ama çok maliyetli ve riskli olduğu için tereddütlerim var. Bu nedenle size danışmak istedim.

Mesela Antalya'daki iş fırsatlarını değerlendirmek ve oradaki havacılık şirketlerinin merkezlerine bizzat uğrayıp başvuru yapmak için Antalya'ya gitmeyi, orada bir ikamet adresi belirlemeyi ve bu şekilde başvuru yapmayı; gerekirse aynı yolu İstanbul için de izlemeyi düşünüyorum. (Evet çok fena derecede gözümü kararttım, hırs yaptım)

Çünkü Sunexpress, Corendon, Freebird, TAV gibi şirketlerin yeteneklerime uygun ilanlarına yaptığım başvuruların sırf Antalya'da olmadığım için; Havaş, Çelebi, İGA gibi şirketlerin başvurularına da sırf İstanbul'da olmadığım hiçbir şekilde dönüş alamadığımı, hatta bu nedenle özgeçmişimin görüntülenmediğini düşünüyorum artık.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? İşe yarar mı? Yoksa kapıdan içeri almayıp "Kariyer.net'ten başvuru yapın, biz değerlendiririz" mi derler?

M

moonlight1214

HavaPersonel.Com
Bence pek alakası yok. Ben İzmir'de yaşıyorum. İstanbul ve Antalya'da başvurduğum şirketler beni birkaç kez davet etti, üniversite okuduğum için gitmedim. Şehirden değil de belki de daha profesyonel bir CV hazırlaman daha iyi olur.

gunesdogan

gunesdogan

HavaPersonel.Com
Çoğu şirket (özellikle Kariyer.Net üzerinden başvuru yaptığın şirketler) akıllı filtreleme yaparak bir ön eleme yapıyor aslında. Genellikle adayların filtrelenme sebepleri dediğin gibi yaşadığın şehir olabiliyor. Fakat bu filtrelemenin tam olarak ne olduğunu anlamak için profesyonel danışmanlık alman veya CV hazırlama üzerine yoğun bir araştırma yapman gerekebilir. Yani yaşadığın şehirden ziyade başka özellikleri sağlamadığın için filtreden geçemiyor olabilirsin. Öte yandan filtreleme sebebinin şehir olduğu senaryoda düşündüğün gibi direkt olarak başvurmak sana fayda sağlayabilir. Umarım başarılı olursun, en azından bir şeyler yapmaya çalışıyorsun.

gunesdogan

gunesdogan

HavaPersonel.Com
Şahsi önerim, başvurduğun ve dönüş almadığın şirketlerin İK biriminin mail adresine veya LinkedIn üzerinden ilgili işe alma biriminde bulunan kişilerle direkt olarak veya mail atarak problem yaşadığın konuyla alakalı iletişime geçmen. LinkedIn üzerinden direkt olarak ilgili işe alım yapan personeli bulursan sana mutlaka yardım edecektir.

Konuyu okuyanlar;