Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.
Şirket Adı
AJet Hava Yolları
Pozisyon veya İlan Adı
Saw Base Kabin Memurluğu
Güncel Durum
Sürecimle alakalı herhangi bir geri bildirim verilmedi.
Toplam Geçen Süre
1-3 ay
Sürecin Başlangıç Tarihi
27 Şub 2026
İletişim
5.00 yıldız
Süre / Hız
5.00 yıldız
Geri Bildirim
3.00 yıldız
Sürecin Kolaylığı
5.00 yıldız
Kurumsal İmaj
5.00 yıldız
Bireyselleştirme
5.00 yıldız
Şeffaflık
5.00 yıldız
Adillik (Adalet & Eşitlik)
5.00 yıldız

ferhan60

Üye
6 Nis 2024
51
25
35
Merhaba arkadaşlar
öncelikle 27 martta Ajet kurul mülakatına girdim deneyimlerimi paylaşmak isterim sizinle.

İlk olarak uçağım hava şartlarından rötar yaptığı için mail attım mülakata geç kalacağımı ilettim dönüş olmadı mülakat saatinden 2 saat sonra binaya giriş yaptım girişte kimliğimi verip sıraya geçtim neden geç kaldığımı açıkladım ama inanın o yorgunluktan ne dediğini anlamadım danışmadaki hanımefendinin

Yaklaşık 10 kişi kadar sıraya geçtik. Bir görevli bizi alıp 1 üst kata yönlendirdi burada bir toplantı salonuna alındık. Boy-Kilo için sıra farketmeksizin alındık biz 2 erkek girdik boy-kilo ölçümüne 1 kilo fazla veya az olan 2 kişi vardı ben girerken onlar çıkıyordu ama dert etmediler. Ceket ayakkabı çıkartamamızı istediler x Boy x kilo çıktım üstüne ismimizi yazıp kurul mülakatında teslim etmemizi rica ettiler.

Sonra gene sırasız bir şekilde ingilizce mülakata alındık açıkçası benim en korktuğum ingilizce mülakattı herkes çok çalışmış ezber yapmış ama ben işimden dolayı fırsat bulamamıştım.

Tam ben girecekken İngilizce mülakatı yapan hoca şansıma mola aldı oturdum bekliyorum moladan dönüşte beni görünce gülümsemeye başladı tabi hemen ayağa kalkıp müsade isteyip oturdum. Nedense kadının enerjisi çok iyi geldi acayip rahattım İngilizce kusura bakmayın geç kaldım dedim oda neden dedi açıkladım Cvme bakıp kendimi tanıtmamı istedi İngiliz dili ve edebiyatı mezunu olduğumu bir kamu kurumunda Ağır Vasıta Şöförlüğü yaptığımı daha önce 2 kere erasmus deneyimim filan olduğundan bahsettim. Erasmus deneyimimden yurtdışında gittiğim ülkelerden bahsettim hatta bana polonyada erasmus yaptığım ili sorunca heyecandan unutup bi anda warsaw dedim ufak bi gülüştük heyecanlandığımı söyleyip özür dileyince devam etmemi gayet güzel gittiğimi söyledi.

İşini neden bırakıyorsun diye sordu. Bende işimi sevdiğimi beni bugünkü olduğum yere getirdiğini bana bu imkanları tanıdığını söyledim ancak 20 sene sonra kurumda hala şöför olacağımı kendimi geliştirmek istediğimi belirtip paranın herşey olmadığını söyledim. Açıkçası gerektiğinden fazla sürmesinin sebebi çok rahat olup sohbet havasında geçmesiydi. En son Erasmus maceramı filan konuştuk. Sonra konu değiştirip öğretmenlik neden yapmadın formasyonun var dedi bende kültür için bölümü okuduğumu kendimi geliştirmek için bitirdiğimi söyledim. Çok renkli bir geçmişin CV'in var hayatta sana başarılar dilerim çok mennun oldum dedi. Bende lisedede teknik lise okuduğumu Makineler üzerine çalıştığımı filan söyledim. Sabrı ve bana zaman ayırdığı için teşekkür edip odadan çıktım.

Dikkat ettiğim şey bu süreçte sürekli bilgisayardan hızlı hızlı not almasıydı yani hakkımda bir makale yazmış bile olabilir benle ilgili bişey yazdı ise.

Bu süreçte ingilizceden elenenlerde oldu tabi gördüğüm kadarıyla 2 kişi elendi.
Kurul içinde tekrar odaya geçtik. Bu sefer isim ile çağırdılar. Normal saatimde gelmediğim için en son ben çağrıldım bizi yönlendiren arkadaş ingilizce mülakatı yapan hanımefendi herkes katı terketti kimse kalmadı resmen. Bir ben birde mülakatı yapan 2 kişi kaldık kapılarının yakınında münasip biryerde bekledim. Ve içeri aldılar muhtemelen son mülakat günü son kişi bendim. Öncelikle müsadenizle diyip içeri girdim sonrasında oturabilirmiyim diye izin aldım oturabilirsiniz deyince oturdum.

Daha önce girenlere Emniyet ve Güvenlik arasındaki farklar soruldu 5-6 kişi zaten bize söylemişti bunları sordular diye herkes gene ingilizce ve kurul mülakatında olduğu gibi chatgptden bakıp çalıştı. Kusura bakmayın benim yüzümden geç kaldınız dedim ve durumumu açıkladım. Kendimi tanıttım neden kabin memuru olmak istediğimi sordular. Şu anda çalıştığım işi anlatmamı istediler çalıştığım iş başvurduğum işle çok zıt onunla ilgili konuştuk ajetin tarihçesini sordular 2008 de kuruldu 2024 de yeniden yapılandırıldı işte 80 e yakın uçağı var gibi cevaplar verdim ve kritik soru geldi

Emniyet Ve Güvenlik arasındaki fark.
Burda chatgpt cevabını zaten ezbereydim herkeste aynı cevabı verdi biliyordum asıl soru emniyet sizin için nedir diye sordular. Bende gerçek hayatımdan örnekler verip emniyet budur dedim sonrasında kendi hayatımdan örnek verebilirmiyim diye sordum. Güzel bir cevap verdikten sonra bi anda heyecan bastı öyle böyle değil ama kusura bakmayın heyecanlandım deyince sohbet ediyoruz rahat olun dediler sonrasında güvenlik ile ilgili gelirken uçakta pilot ne zaman kokpitin kapısını açarsa galley cartı koridora koyduklarını gördüm bu herhalde uçağın kokpitine bir saldırıyı önlemek için yapılıyor diye düşünüp onu güvenlik örneği olarak verdim tabi bu sırada mülakattaki beyefendi 5-6 kere başını salladı. Sonuç olarak teşekkür ettim ve çıktım.

Açıkçası ingilizcenin mükemmel geçtiğini düşünüyorum. Türkçe kurul mülakatını nasılsa geçerim insanlar ile iletişimim çok güçlüdür farklı geçmişten insanlarla sürekli iletişim halindeyim bana vız gelir diye düşünürken biraz orda saçmaladım harici mükemmeldi

1 de olan mülakata 3 de gittim ve aldılar en son ben çıktım 4.30 gibi.
Sizlerinde mülakatım hakkındaki yorumlarını bekliyorum benim için çok değerli sorularınız var ise yanıtlamaktan sevinç duyarım. Bence içime olumlu olarak doğuyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Oyla 0
Merhaba arkadaşlar
öncelikle 27 martta Ajet kurul mülakatına girdim deneyimlerimi paylaşmak isterim sizinle.

İlk olarak uçağım hava şartlarından rötar yaptığı için mail attım mülakata geç kalacağımı ilettim dönüş olmadı mülakat saatinden 2 saat sonra binaya giriş yaptım girişte kimliğimi verip sıraya geçtim neden geç kaldığımı açıkladım ama inanın o yorgunluktan ne dediğini anlamadım danışmadaki hanımefendinin
Yaklaşık 10 kişi kadar sıraya geçtik. Bir görevli bizi alıp 1 üst kata yönlendirdi burada bir toplantı salonuna alındık. Boy-Kilo için sıra farketmeksizin alındık biz 2 erkek girdik boy-kilo ölçümüne 1 kilo fazla veya az olan 2 kişi vardı ben girerken onlar çıkıyordu ama dert etmediler. Ceket ayakkabı çıkartamamızı istediler 1.83 Boy 71.7 kilo çıktım üstüne ismimizi yazıp kurul mülakatında teslim etmemizi rica ettiler.
Sonra gene sırasız bir şekilde ingilizce mülakata alındık açıkçası benim en korktuğum ingilizce mülakattı herkes çok çalışmış ezber yapmış ama ben işimden dolayı fırsat bulamamıştım.
Tam ben girecekken İngilizce mülakatı yapan hoca şansıma mola aldı oturdum bekliyorum moladan dönüşte beni görünce gülümsemeye başladı tabi hemen ayağa kalkıp müsade isteyip oturdum. Nedense kadının enerjisi çok iyi geldi acayip rahattım İngilizce kusura bakmayın geç kaldım dedim oda neden dedi Uçağım hava şartlarından rötar yaptı yolda çok fazla kar vardı dedi Cvme bakıp kendimi tanıtmamı istedi İngiliz dili ve edebiyatı mezunu olduğumu bir kamu kurumunda Ağır Vasıta Şöförlüğü yaptığımı daha önce 2 kere erasmus deneyimim filan olduğundan bahsettim. Erasmus deneyimimden yurtdışında gittiğim ülkelerden bahsettim hatta bana polonyada erasmus yaptığım ili sorunca heyecandan unutup bi anda warsaw dedim ufak bi gülüştük heyecanlandığımı söyleyip özür dileyince devam etmemi gayet güzel gittiğimi söyledi. Ajetteki formda son aldığım maaşı yazmıştım sen burdan daha fazla alıyorsun maaş olarak dedi İşini neden bırakıyorsun diye sordu. Bende işimi sevdiğimi beni bugünkü olduğum yere getirdiğini bana bu imkanları tanıdığını söyledim ancak 20 sene sonra kurumda hala şöför olacağımı kendimi geliştirmek istediğimi belirtip paranın herşey olmadığını söyledim. Açıkçası gerektiğinden fazla sürmesinin sebebi çok rahat olup sohbet havasında geçmesiydi. En son Erasmus maceramı covid dolayısıyla yarım kestiğimi filan konuştuk. Sonra konu değiştirip öğretmenlik neden yapmadın formasyonun var dedi bende kültür için bölümü okuduğumu kendimi geliştirmek için bitirdiğimi söyledim. Çok renkli bir geçmişin cvin var hayatta sana başarılar dilerim çok mennun oldum dedi. Bende lisedede teknik lise okuduğumu Makineler üzerine çalıştığımı filan söyledim. Sabrı ve bana zaman ayırdığı için teşekkür edip odadan çıktım. Dikkat ettiğim şey bu süreçte sürekli bilgisayardan hızlı hızlı not almasıydı yani hakkımda bir makale yazmış bile olabilir benle ilgili bişey yazdı ise.
Bu süreçte ingilizceden elenenlerde oldu tabi gördüğüm kadarıyla 2 kişi elendi.
Kurul içinde tekrar odaya geçtik. Bu sefer isim ile çağırdılar. Normal saatimde gelmediğim için en son ben çağrıldım bizi yönlendiren arkadaş ingilizce mülakatı yapan hanımefendi herkes katı terketti kimse kalmadı resmen. Bir ben birde mülakatı yapan 2 kişi kaldık kapılarının yakınında münasip biryerde bekledim. Ve içeri aldılar muhtemelen son mülakat günü son kişi bendim. Öncelikle müsadenizle diyip içeri girdim sonrasında oturabilirmiyim diye izin aldım oturabilirsiniz deyince oturdum.
Buraya kadar hiç heyecanlanmadım açıkçası baya rahattım çevremdekiler bile benim bu rahatlığımdan rahatsız oldular diyebilirim :) Daha önce girenlere Emniyet ve Güvenlik arasındaki farklar soruldu 5-6 kişi zaten bize söylemişti bunları sordular diye herkes gene ingilizce ve kurul mülakatında olduğu gibi chatgptden bakıp çalıştı. Kusura bakmayın benim yüzümden geç kaldınız dedim ve durumumu açıkladım. Kendimi tanıttım neden kabin memuru olmak istediğimi sordular. Şu anda çalıştığım işi anlatmamı istediler çalıştığım iş başvurduğum işle çok zıt bir kamu kurumunda kamyon şöförüyüm onunla ilgili konuştuk ajetin tarihçesini sordular 2008 de kuruldu 2024 de yeniden yapılandırıldı işte 80 e yakın uçağı var gibi cevaplar verdim ve kritik soru geldi
Emniyet Ve Güvenlik arasındaki fark.
Burda chatgpt cevabını zaten ezbereydim herkeste aynı cevabı verdi biliyordum asıl soru emniyet sizin için nedir diye sordular. Bende gerçek hayatımdan örnekler verip emniyet budur dedim sonrasında kendi hayatımdan örnek verebilirmiyim diye sordum. Güzel bir cevap verdikten sonra bi anda heyecan bastı öyle böyle değil ama kusura bakmayın heyecanlandım deyince sohbet ediyoruz rahat olun dediler sonrasında güvenlik ile ilgili gelirken uçakta pilot ne zaman kokpitin kapısını açarsa galley cartı koridora koyduklarını gördüm bu herhalde uçağın kokpitine bir saldırıyı önlemek için yapılıyor diye düşünüp onu güvenlik örneği olarak verdim tabi bu sırada mülakattaki beyefendi 5-6 kere başını salladı. Sonuç olarak teşekkür ettim ve çıktım.
Açıkçası ingilizcenin mükemmel geçtiğini düşünüyorum. Türkçe kurul mülakatını nasılsa geçerim insanlar ile iletişimim çok güçlüdür farklı geçmişten insanlarla sürekli iletişim halindeyim bana vız gelir diye düşünürken biraz orda saçmaladım harici mükemmeldi
1 de olan mülakata 3 de gittim ve aldılar en son ben çıktım 4.30 gibi.
Sizlerinde mülakatım hakkındaki yorumlarını bekliyorum benim için çok değerli sorularınız var ise yanıtlamaktan sevinç duyarım. Bence içime olumlu olarak doğuyor.
İngilizce mülakatınız sanırım cv üzerinden devam etti, geniş çerçevede sorulduğunu duymuştum, izlenimleriniz neler ? Paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻🙏🏻

İngilizce mülakatınız sanırım cv üzerinden devam etti, geniş çerçevede sorulduğunu duymuştum, izlenimleriniz neler ? Paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻🙏🏻
KEndini tanit kısmında öğrenciyim dersen ne okudugunla alakalı sorular gelir çalışıyorum şu iş dersen onla alakalı sorular sorar bu yüzden kendinle alakalı şeyleri dusunmelisin İngilizce kısmının bir matematigi yok sadece sapitsanda cevap vermelisin diye düşünüyorum

• Like
Tepkiler: ÖzlmG
İngilizce mülakatınız sanırım cv üzerinden devam etti, geniş çerçevede sorulduğunu duymuştum, izlenimleriniz neler ? Paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻
aynen geniş çerçevede devam etti Cv üzerinden ne söylediyseniz, konuşmadaki yakalandıkları üzerinden soruyorlar. Ben kamu kurumunda şöför olduğumu söylemiştim ordan sohbet ettik. Ajet sitesinde son alınan maaş kısmında maaşım yüksek idi onu sordular. Erasmus dedim yaptığım erasmusları sordular. İngilizce öğretmeniyim dedim neden yapmadın dediler. İşini niye bırakmak istiyorsun dedi mesala.

KEndini tanit kısmında öğrenciyim dersen ne okudugunla alakalı sorular gelir çalışıyorum şu iş dersen onla alakalı sorular sorar bu yüzden kendinle alakalı şeyleri dusunmelisin İngilizce kısmının bir matematigi yok sadece sapitsanda cevap vermelisin diye düşünüyorum
Birebir öyle oluyor sizinle olan konuşmada yakaladıkları ipuçları ve Ajet sitesine yüklediğiniz cv üzerinden devam ediyor. Dediğiniz gibi amaç çok mükemmel konuşmak değil tıkanmamak

• Like
Tepkiler: ÖzlmG

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.