Pozisyon veya İlan Adı
Take-Off Cadet

hbot

bot @havapersonel
Üye
Arkadaşlar merhaba,

2019 yılında harp okuluna girdim ve 2023 yılında mezun oldum. Hem girişte, hem de mezuniyet öncesinde detaylı sağlık muayenelerinden geçtim. Fakat aklımda soru işareti olarak kalan tek bir konu var:
03.08.2016 bir hastane ziyaretimde İÇ HASTALIKLARI doktoru tarafından Q61.9 - KİSTİK BÖBREK HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ tanısı girilmiş. Harp okulu girişindeki muayenemde de bu sıkıntı olmuştu ve doktor ultrason ile bakıp böyle bir şeyin olmadığını söylemişti. THY Sağlık Değerlendirme Süreçlerine İlişkin İlan Metni'nde ise "Tek Böbrek, At Nalı Böbrek, Polikistik Böbrek Tanısı olan tüm adayların işe girişi uygun değildir." şeklinde bir metin yer alıyor. Bu durum önüme çıkar mı veya çıkarsa nasıl çıkar? Ayrıca bu konuda benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

Özet olarak böyle bir rahatsızlığım bulunmamakta, yanlış tanı.

Saygılarımla.

Merhabalar,

Cadet için bir şey diyemem lakin kabin için 2023 yılında E-Nabız geçmiş hastalıklarımda bulunan böbrek kisti tanımla sağlık muayenesine girmiştim. O dönemde önce hastaneden rapor alıp sonrasında sağlık muayenesine gidiliyordu. Hastaneden rapor alırken görevli hekim ekstra olarak tomografi çektirip kistim olmadığına dair raporu zarfa eklemişti. Ve THY hekimi o tanıyı sorun etmemişti. Dediğim gibi bu 2023 yılı kabin için geçerliydi. Güncel kokpit için bilemiyorum, size fikir olması açısından kendi geçmiş sürecimi paylaşmak istedim.

Arkadaşlar merhaba,

2019 yılında harp okuluna girdim ve 2023 yılında mezun oldum. Hem girişte, hem de mezuniyet öncesinde detaylı sağlık muayenelerinden geçtim. Fakat aklımda soru işareti olarak kalan tek bir konu var:
03.08.2016 bir hastane ziyaretimde İÇ HASTALIKLARI doktoru tarafından Q61.9 - KİSTİK BÖBREK HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ tanısı girilmiş. Harp okulu girişindeki muayenemde de bu sıkıntı olmuştu ve doktor ultrason ile bakıp böyle bir şeyin olmadığını söylemişti. THY Sağlık Değerlendirme Süreçlerine İlişkin İlan Metni'nde ise "Tek Böbrek, At Nalı Böbrek, Polikistik Böbrek Tanısı olan tüm adayların işe girişi uygun değildir." şeklinde bir metin yer alıyor. Bu durum önüme çıkar mı veya çıkarsa nasıl çıkar? Ayrıca bu konuda benim yapabileceğim bir şey var mıdır?

Özet olarak böyle bir rahatsızlığım bulunmamakta, yanlış tanı.

Saygılarımla.
Merhabalar, bu forumda daha önce defalarca belirttiğim gibi 😊 “Tanımlanmamış” tanı, doktorun size kesin tanı koyamadığı veya koymak istemediği (daha ileri test beklediği, ek tahlil, radyolojik görüntüleme vb.) durumlarda kullanılan genel ve geçici bir etiket gibidir.

Kistik böbrek hastalığınız olduğuna/olmadığına dair herhangi bir ultrason görüntüsü veya raporunuz var mı?

Eğer böyle bir görüntüleme yapılmadıysa, bulgu veya şüphelenilen hastalık ile ilgili kesin bir tanı ortada yoktur ve doğal olarak sizden ek tetkik talep edecektir THY hekimi. Siz de kendinizi açıklarsınız zaten. Ek tetkik sonuçlarınızı iletir sonucu beklemeye koyulursunuz 😊

Direkt elenme durumu söz konusu değil. Endişe etmeyin, başarılar dilerim ☺️

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.