Pozisyon veya İlan Adı
Take-Off Cadet
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

virtuoso72

Üye
13 Mar 2026
1
0
0
Meslek
Kokpit
Arkadaşlar selam. Ben sağlık kontrolü için çağırıldım, fakat 2 adet pürüz kafamı karıştırıyor.

1. Bacağımdan ameliyat oldum, 17 yaşımda platin takıldı, 18 yaşımda çıkarıldı. Fakat bacağımda herhangi bir problem yok, spora vs. rahatlıkla gidiyorum, ağrım vs. hiç bir şey yok, şu an 25 yaşındayım.

2. Tiroidimde nodül bulundu, ama örnek alınamayacak kadar küçük + benign(zararsız) + doktor bana stresten ve iyotlu tuz tüketmeye dikkat etmediğimden oluştuğunu söyledi, ilaç dahi vermedi.

Bunlar sizce sıkıntı yaratır mı? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar selam. Ben sağlık kontrolü için çağırıldım, fakat 2 adet pürüz kafamı karıştırıyor.

1. Bacağımdan ameliyat oldum, 17 yaşımda platin takıldı, 18 yaşımda çıkarıldı. Fakat bacağımda herhangi bir problem yok, spora vs. rahatlıkla gidiyorum, ağrım vs. hiç bir şey yok, şu an 25 yaşındayım.

2. Tiroidimde nodül bulundu, ama örnek alınamayacak kadar küçük + benign(zararsız) + doktor bana stresten ve iyotlu tuz tüketmeye dikkat etmediğimden oluştuğunu söyledi, ilaç dahi vermedi.

Bunlar sizce sıkıntı yaratır mı? Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
Platin için kesinlikle bir sorun yok durumunuzda arkadaşımdan biliyorum, diğer tanı içinde ben şahsen sorun olacağını düşünmüyorum ama daha tecrübeli kişiler yazarsa çok daha iyi olur.

• Like
Tepkiler: virtuoso72

Merhaba,

Pilatin konusunda emin olmamakla birlikte, tiroit konusunda cadet güncel mevzuatta şu geçiyor:

"Geçmişte tiroid kanseri, tiroid bezi ameliyatı olanlar da dahil olmaküzere tiroid bezi patolojisi nedeniyle ilaç kullanması gereken ve/veya İşsağlığı ve güvenliği mevzuatları gereği yapılacak rutin periyodikmuayenelerinde ek muayene ve değerlendirme gerektirecek ve/veyatakip gerekliliği olan adayların işe girişi uygun değildir."

Bu bağlamda sizin "zararsız, gündelik hayatı etkilemeyen, takip ve tedavi gerektirmeyen" bir nodül beyanınızı doktorunuz da raporunda teyit eder ve iyi bir rapor yazarsa diliyorum ki sorun yaşamazsınız. Havacılık hekimliği bulunan hastanelerden en net bilgiyi alırsınız.

• Like
Tepkiler: virtuoso72

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
Değerli Üyelerimiz,
Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.