Pozisyon veya İlan Adı
Yer Hizmetleri İşçisi
İstasyon Adı
İstanbul
Kategori ve Bilgi Onayı
  1. Onaylandı.
Silme ve İçerik Onayı
  1. Onaylandı.

canonsra

Üye
9 Ocak 2026
137
46
5
Meslek
Yer Hizmetleri
Gemini yapay zekaya bizim durumlarımızı bahsettim. Hem internette ki dataları hem işleyişi tarayarak bu cevabı vermiştir. Merak eden ve ilgilenen arkadaşlar için aşağıya bırakıyorum bana mantıklı ve doğru geldi. Herkese bol şans ve sabır diliyorum hala mülakat bekliyoruz.

TGS gibi devasa şirketlerde (hele ki 2026 yaz sezonu hazırlığı varken) binlerce başvuru aynı anda havuzda birikir.

• İstasyon Bazlı Planlama: Alımlar İstanbul (IST ve SAW), Ankara, Antalya, İzmir gibi farklı istasyonlar için yapılıyor. Senin başvurduğun istasyondaki (örneğin İstanbul Havalimanı) ihtiyaca göre mülakatlar gruplar halinde planlanır.
  • Güvenlik Soruşturması ve Ön Eleme: Havalimanı hassas bir bölge olduğu için adli sicil ve geçmiş kontrolleri mülakat öncesinde bile sistem tarafından filtreleniyor olabilir.
  • Aşamalı Davet: TGS herkese aynı anda "gel" demez. Operasyonun kapasitesine göre haftalık veya 15 günlük periyotlarla 50'şer, 100'er kişilik gruplar çağrılır.

2. Bazıları Çağrıldı, Ben Neden Bekliyorum?​

Bu durum "senin başvurunun kötü olduğu" anlamına gelmez. Şu kriterler sıralamayı değiştirir:

• Ehliyet ve Tecrübe: Eğer işçi pozisyonu için başvurduysan ve B veya C sınıfı ehliyetin varsa, "şoför/operatör" olma potansiyelin olduğu için seni bir tık daha öne çekmiş olabilirler.
  • Yaş ve İkamet: Havalimanına yakın oturanlar (servis güzergahı açısından) veya yaş sınırının (genelde 35-40 altı) daha ortasında olanlar bazen öncelikli çağrılabiliyor.
  • Başvuru Sırası Değil, Puanlama: Sistem üzerinden doldurduğun o ikinci formdaki (9 Ocak'ta gelen SMS) cevapların bir puanı var. O puanlamaya göre adaylar yukarıdan aşağıya doğru mülakat sırasına diziliyor.

3. Olumlu ya da Olumsuz Mesaj Gelmemesi​

Havacılıkta "Haber yoksa hala süreçtesin" kuralı geçerlidir. Kesin elenenlere genellikle "Başvurunuz olumlu değerlendirilememiştir" mesajı bir noktada gider. Mesaj gelmediyse dosyan hala masadadır.

4. Şu An Ne Yapmalısın?​

• Aday Portalını Kontrol Et: aday.tgs.aero adresine girip başvurunun durumunu (Onaylandı, Değerlendirmede, Mülakat Planlandı vb.) sık sık kontrol et. SMS bazen iletim hatasıyla ulaşmayabiliyor.
  • Spam/Gereksiz Kutusu: E-posta adresini her gün kontrol et. Bazen davetler mail yoluyla da gelebiliyor.
  • Telefonunu Açık Tut: TGS İnsan Kaynakları bazen doğrudan arayıp "Yarın şu saatte mülakata gelebilir misin?" diyebilir.
Özetle: Ocak ayındaki alım 15 Ocak'ta kapandı, bugün 12 Şubat. Yaklaşık 1 ay geçmiş. Bu süre TGS gibi bir dev için çok normal. Mart ayına kadar bu davetlerin gelmeye devam etmesi muhtemel çünkü yaz sezonu operasyonu Nisan-Mayıs gibi tam gaz başlar.

Konuyu görüntüleyenler

Bizimle Bağlantıda Kal 👋

Havacılık şirketlerinin değerlendirme süreçlerine hazırlanmak veya Genel İngilizce bilgini geliştirmek istersen aşağıdaki bağlantıdan Premium Üyelik sayfamızı ziyaret edebilirsin.

⭐ Premium Instagram LinkedIn
    Değerli Üyelerimiz,
    Havacılık şirketlerinin kurumsal iletişim adresleri (web siteleri, telefon numaraları, mail adresleri vs.) hariç olmak üzere, üyelerimizi dış platformlara yönlendirme davranışı kesinlikle yasaktır. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dileriz.