HAVACILIK HABERLERİ Pilotluk Eğitimi Ücreti ve Okulları

• Konbuyu başlatan admin
  • Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan konu
Pilotluk Eğitimi Ücreti ve Okulları, sektöre atılmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Pilotluk, gökyüzüne duyulan özgürlük sevgisi ve teknolojiyle ilgilenen bireyler için çekici bir kariyer seçeneği olmuştur. Fakat pilot nasıl olunur, pilotluk kursu ücretleri ne kadar veya pilotaj nedir gibi soruların yanıtları, bu alanda kariyer yapmak isteyenler için büyük önem taşımaktadır.

20231030 132348 0000

Bu yazımızda pilot olma yolunda atılması gereken adımları, pilotluk eğitimi ücretlerini, eğitim süreçlerini ve pilotluk lisans eğitimi gibi konularda detaylı bilgileri ele alacağız.

Pilotluk Eğitimi Nasıl Alınır?

Pilot nasıl olunur diyorsanız, pilot olmak için öncelikle belli başlı şartları karşılamanız gerekmektedir. Bu şartlar yaş, eğitim ve sağlık durumu gibi temel kriterleri içermektedir. Örneğin; Havayolu Pilotluğu için en az 17 yaşında olmanız ve lise mezunu olmanız gerekmektedir. Hususi pilotluk için de benzer şartlar söz konusudur. Eğitim süreci, tercih ettiğiniz pilotluk dalına göre değişiklik göstermektedir.

Eğitim, teorik derslerin yanı sıra pratik uçuş eğitimlerini de içermektedir. Bu süre zarfında havacılığa dair tüm temel bilgileri öğrenir ve uçuş becerilerinizi geliştirirsiniz. Uçuş saatiniz ve eğitim aldığınız kursa bağlı olarak, pilotluk sertifikası alabilirsiniz. Ancak sertifikayı aldıktan sonra da sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz ve sektördeki yenilikleri takip etmeniz gerekmektedir.

Pilotluk eğitimi kısaca 9 adımda tamamlanabilmektedir. Bu adımlar şu şekilde sıralanabilir;

• Sağlık sertifikası alımı
  • Uçuş okulu seçimi
  • Teorik eğitim
  • Uçuş eğitimi
  • Sınavlara hazırlık
  • Teorik sınavları geçme
  • Uçuş sınavını geçme
  • Lisans alımı
  • İş bulma ve kariyer planlama

Pilotluk Eğitimi Ücreti Ne Kadar?

Pilotluk eğitimi almak isteyenler için en önemli konulardan biri de eğitim ücretleridir. Pilotluk kursu ücretleri eğitim alınacak kuruma, kursun süresine ve içeriğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Özellikle Türkiye'de sadece Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde pilotaj bölümü ücretsiz olarak sunulmaktadır. Aşağıda yer alan tabloyu inceleyerek Pilotluk eğitimi ücreti konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Üniversite AdıPilotluk Eğitimi ÜcretiZorunlu Uçuş Dersi Ücretleri
Özyeğin Üniversitesi165 Bin TL54 Bin Euro
KTO Karatay Üniversitesi179 Bin TL56 Bin Euro
Türk Hava Kurumu Üniversitesi80 Bin TL63 Bin Euro
Bahçeşehir Üniversitesi119 Bin TL50 Bin Euro
Okan Üniversitesi115 Bin TL57 Bin Euro
Atılım Üniversitesi110 Bin TL58 Bin Euro

Bu ücretler sadece eğitim ve zorunlu uçuş derslerini kapsamaktadır. Diğer masraflar, ek dersler ve sertifikalar için ek ücretler talep edilmektedir. Ancak her okulun belirlediği ücret tarifesi farklı olduğu için, tabloya ekleyemedik.

Pilotluk Eğitimi Veren Okullar

Türkiye'de pilotluk eğitimi, oldukça rağbet gören ve yoğun ilgiyle takip edilen bir alan haline gelmiştir. Sayısı her geçen gün artan üniversiteler ve özel okullar, bu alanda uzmanlaşmış eğitimler sunarak, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmaktadırlar. Pilotluk hem sivil havacılıkta hem de askeri alanda farklı disiplinleri ve uzmanlık alanlarını içeren kapsamlı bir meslek dalıdır.

Eğitim süreleri, bazı okullarda temel eğitim ve uçuş pratiği olarak iki ana bölüme ayrılırken, bazılarında modüler ya da entegre eğitim programlarıyla sunulmaktadır. Uçuş dersleri genellikle okulun sahip olduğu uçuş simülatörleri ve gerçek uçaklarla gerçekleştirilmekte, öğrencilere gerçek bir uçuş deneyimi kazandırılmaktadır.

Her bir okulun pilotluk eğitimi içeriği, eğitim süresi, uçuş dersleri ve Pilotluk eğitimi ücreti farklılık göstermektedir. Özellikle pilotaj nedir, Pilot nasıl olunur ve pilotluk lisans eğitimi gibi konularda detaylı bilgi almak için doğrudan okullarla iletişime geçmek faydalıdır.

Türkiye'de pilot olmak isteyen bireyler için birçok fırsat ve alternatif bulunmaktadır. Ancak bu alanda başarılı ve yetkin bir pilot olabilmek için doğru eğitimi almak ve süreci titizlikle takip etmek önemlidir. Bu nedenle, adayların kariyer hedeflerine uygun eğitim kurumunu seçmeleri ve süreci dikkatlice planlamaları önerilmektedir. Aşağıda yer alan pilotluk eğitimi okullarını inceleyerek, fikir sahibi olabilirsiniz.

Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi, pilotluk eğitimi veren prestijli okullardan biridir. 2023 girişli öğrenciler için pilotluk kursu ücretleri yıllık 165.000 TL'dir. Ancak bu ücret sadece teorik eğitimi kapsamaktadır. Öğrenciler, uçuş dersleri için ek ücret ödemek zorundadırlar.

KTO Karatay Üniversitesi

KTO Karatay'da pilotaj bölümü öğrencileri, isteğe bağlı olarak planör eğitimi alabilirler. Bu eğitimin ücreti, alınacak eğitime göre değişiklik göstermektedir. Tam burslu öğrenciler için bu ücret alınmamaktadır.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi

Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Pilotluk okulu havacılık konusundaki köklü geçmişi ile bilinen bir kurumdur. Türkiye'de havacılığın öncüsü olarak kabul edilen bu üniversite, pilotluk eğitimi konusunda da oldukça tecrübelidir. 2023 girişli öğrenciler için belirlenen pilotluk eğitimi ücreti 80.000 TL'dir. Teorik eğitimlerin yanı sıra öğrencilere sunulan uçuş dersleri için ekstra bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Üniversite, öğrencilere modern uçuş simülatörleri ve son teknolojiyle donatılmış eğitim uçakları ile pratik uçuş eğitimleri sunmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi

Bahçeşehir Üniversitesi, modern kampüsü ve geniş eğitim olanaklarıyla dikkat çeken bir eğitim kurumudur. Pilotaj bölümü de üniversitenin en gözde bölümlerinden biridir. Öğrencilere sunulan teorik eğitimin yanı sıra uluslararası standartlarda bir uçuş eğitimi programı da bulunmaktadır. Yıllık için pilotluk kursu ücretleri 119.000 TL olarak belirlenmiştir.

Ek olarak, uçuş dersleri için ayrı bir ücret talep edilmektedir. Üniversite, öğrencilerine en iyi uçuş eğitimini sunabilmek için modern uçuş ekipmanlarına ve eğitim uçaklarına yatırım yapmaktadır.

Okan Üniversitesi

Okan Üniversitesi, İstanbul'un en köklü özel üniversitelerinden biridir. Havacılık ve pilotaj konusunda da oldukça iddialı bir program sunmaktadır. Okan Üniversitesi teorik eğitimlerin yanı sıra, öğrencilere gerçek uçuş deneyimi kazandıracak olan pratik uçuş eğitimleri de sunmaktadır.

Yıllık pilotluk eğitimi ücreti 115.000 TL olarak belirlenmiş olup, uçuş dersleri için ek ücretler öğrencilerden talep edilmektedir. Okan Üniversitesi modern uçuş simülatörleri ve eğitim uçakları ile öğrencilere kaliteli bir uçuş eğitimi sunmayı hedeflemektedir.

Atılım Üniversitesi

Ankara'nın en prestijli özel üniversitelerinden biri olan Atılım Üniversitesi, havacılık konusunda da oldukça başarılı bir eğitim sunmaktadır. Üniversite, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik uçuş eğitimleriyle de havacılık sektörüne hazırlamaktadır. Yıllık için pilotluk kursu ücretleri 110.000 TL olarak belirlenmiştir. Atılım Üniversitesi, modern eğitim yöntemleri ve son teknolojiye sahip eğitim uçaklarıyla öğrencilere kaliteli bir eğitim sunmayı amaçlamaktadır.

Bu Pilotluk okulu seçeneklerinin dışında Türkiye'de birçok farklı üniversite ve eğitim kurumu, pilotluk eğitimi konusunda adaylara çeşitli programlar sunmaktadır.

Pilotluk Eğitimi Kaç Yıl Sürüyor?

Pilot olabilmek için alınması gereken eğitimin süresi tercih edilen pilotaj dalına, Pilotluk okulu kurslarının içeriğine ve eğitimin yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir. Genellikle pilotluk eğitimi 4 yıl sürmektedir. Ancak, bazı kurumlarda 2 yıl süren yoğunlaştırılmış programlar da mevcuttur. Ayrıca pilot olma sürecini hızlandırmak isteyen adaylar için bazı okullar özel hızlandırılmış programlar sunmaktadırlar.

Bu süre zarfında adaylar teorik derslerin yanı sıra pratik uçuş eğitimlerine de katılarak deneyim kazanırlar. Genellikle pilotluk eğitiminin ilk iki yılında temel havacılık bilgileri verilirken, son iki yılında öğrencilere uçuş pratiği kazandırılır. Ancak bu süreç okula ve programa bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

Konuyu okuyanlar;